כרעיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה לא שגרתיים
כרעיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה מדהימים וממכרים
אם יש מנה שיכולה לגרום לכל אדם לחייך מיד, זו בהחלט כרעיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה. זהו מתכון שמנחם את הנשמה, והוא מושלם לארוחת ערב משפחתית או לאירוח חברים. המנה הזו פשוט אלוהית, עם כרעיים עסיסיים שאין בהם הרבה עבודה, אלא רק שילוב של כמה מרכיבים וחום בתנור. רגע! האם כבר הצנתם את התיאבון? לא נוותר על דרמת האוכל שלנו, אז בואו ניגש למלאכה.
זמן ההכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעה ו-30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנה עבור: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
ההכנה של כרעיים עוף בתנור היא פשוטה כמו שאפשר לדמיין, והמרכיבים כאן הם בהחלט השתיים החשובות ביותר: העוף ותפוחי האדמה. בואו נצא לדרך עם המרכיבים הנדרשים:
- 8 כרעיים עוף (מומלץ עם עור להתרכז בטעם)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 קישוא קלוף וחתוך לקוביות
- 2 בצל קלופים ופרוסים
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קמצוץ תימין (אופציונלי)
לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את העוף בטופו או באוף צמחי, ותפוחי האדמה יכולים להיות מחליפים כמו דלעת או ביטטה. לעבור על המתכון באורכי גל שונים הוא בהחלט אגדי!
שלבי ההכנה
הכנה של מנת עוף שתשאיר את כולם עם טעמים הנמסים בפה היא בדיוק מה שכולנו רוצות, אז קחו נשימה עמוקה ויאללה לעבודה!
- מחממים את תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את כרעיים העוף בקערה גדולה.
- מוסיפים את שמן הזית, התיבול (כמון, פפריקה, מלח ופלפל) ושיני השום הכתושות.
- מעסים את התיבול היטב על העוף, כך שיכסה את הכל.
- מעבירים את כרעיים העוף לתבנית סיליקון או תבניו עם רדיאטור, ומניחים בינהם את תפוחי האדמה, קישוא ובצל.
- מוסיפים את התימין אם רוצים, ומערבבים הכל עם תיבול שוב.
- אופים בתנור במשך 1 שעה ו-30 דקות, עד שהעוף משחים ומיצי העוף נספגים בתפוחי האדמה.
- מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
מהרגע בו אתם פותחים את התנור והעוף מתחיל לבעוט הביתה, תתחילו לחוש את הריח הממכר שימשוך אתכם לתוך המטבח.
שדרוגים ותוספות אפשריים
אל תחששו להחיות את המנה עם תוספות שונות. אפשר לשדרג את המתכון עם ירקות נוספים כמו גזר וסלק, או לשים תבלינים מיוחדים כמו רוזמרין או אורגנו. עוד רעיון נפלא הוא להוסיף טחינה מעל לפני ההגשה או לשדרג את הרוטב עם יין לבן או ציר עוף. כל שינוי קטן יכול לעביר למנה טעמים מעלפים וחדשים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בכרעיים קפואים?
כמובן! אם יש לכם כרעיים קפואים, הכינו אותם לפני כך שתנו להם להפשיר לטמפרטורת החדר למינימום של שעה.
כמה זמן יש לאפות את המנה אם אני ממתין עם סלט בצד?
אם אתם מתכננים להגיש סלט בצד, הזמן לא ישתנה. פשוט הכינו את הסלט בזמן שהמנה בתנור ותהנו!
האם אפשר לשים את המנה על פלטה חמה?
בהחלט. ברגע שהמנה מוכנה, היא נשארת טעימה גם על פלטה חמה, כך שתוכלו לאכול בנחת אפילו אם זה לוקח קצת זמן.
מה ההמלצה שלכם על רוטב לצד המנה?
אני ממליץ על רוטב טחינה עם לימון, זה יוצר חוויה שמשגעת את החושים!
האם יש צורך בסחבת ההכנה של המנה?
לא, במתכון הזה תוכלו להרגיש חופשיים לשים הכל בשלב אחד, התוצאה תהיה אגדה!
מה התוספות שיכולות לשדרג את המנה?
אפשר לשדרג עם ירקות כמו קישואים, גזר וסלק. עם כמה תבלינים כמו רוזמרין ואורגנו, הם הופכים את העוף למושלם!
כמה זמן נשארים הטעמים אם אני שומר את המנה במקרר?
אחרי יומיים במקרר, וגם אז הנשארים בחוץ, אבל אני לא בטוח אם המנה תשרד את הזמן הזה… היא כל כך טעימה!
האם אפשר להקפיא את המנה?
בהחלט! המנה נשמרת מעולה בקופסה סגורה במקפיא למשך חודש. רק תוודאו לחמם היטב!
האם אני יכול לשדרג גם לגרסה דלת פחמימות?
כמובן! פשוט הנמיכו את כמות תפוחי האדמה והוסיפו כרובית ועוד ירקות קרמיים בתנור.
מהם המומלצים שלכם לארוחה עם המנה הזו?
עם מהירות הכנה כזו, אני אומר שבירה של לחם טרי או סלט ירוק רענן יכולים להיות חברים מצוינים.
אם קינאתם בצלחת המושלמת הזו, מהרו לשתף את המתכון עם המשפחה והחברים שלכם ונסו להפתיע אותם מטעמים משגעים!