בצל ממולא מקורמל עם סילאן שיגרום לכם להתמכר
בצל ממולא מקורמל עם סילאן
דמיינו לעצמכם את הרגע בו אתם חותכים בצל, והניחוחות המדהימים ממלאים את האוויר, מבטיחים חוויה שמטריפה כל חיך. כשאנחנו מדברים על מנה שתלכד אתכם, מדובר בבצל ממולא, מקורמל, שמחכה להתגלות במלוא הדרו. מנה זו בהחלט לא תסתיים כאחת ממנות הלוואי הרגילות. מדובר בחוויית טעמים אגדי שהופכת את הבצל לאורח הכבוד של השולחן!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו נצלול לתוך רשימת הרכיבים שמביאים את הבצל למדרגה הבאה. כל רכיב כאן מתפקד כשותף לצלחת, וכל אחד מהם מביא את טעם הייחודי שלו לרקע:
- 4 בצלים בינוניים (עדיף בצל לבן או צהוב)
- 200 גרם בשר טחון (עוף או בקר)
- 1/2 כוס אורז (כחצי כוס מבושל מוקדם)
- 1/4 כוס תבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל)
- 2 כפות שטוחות של סילאן
- 1 בצל גדול קצוץ (לרוטב)
- 2 כפות שמן זית לערבוב ולטיגון
- 1/2 כוס מים
מרכיבים חלופיים
מתכון זה הוא לא רק טעים, אלא גם מפנק ומציע אפשרויות חלופיות מדהימות. אם אתם טבעוניים, אתם יכולים להמיר את הבשר בטופו או באורז מלא. בולונז סויה בהחלט יכול לשדרג את החוויה! כמו כן, בארץ ישראל ישנם כרובית מזעזעת שיכולה להוסיף מגוון וטעמים:
- לגרסה ללא גלוטן, ניתן לשים במקום האורז קינואה או גרגרי חומוס מבושלים.
- כמובן שתמיד אפשר להוסיף סוגי ירקות לתוך המילוי כמו קישואים קצוצים או גזר מגורר – ולקבל מנה בריאה ומשגעת.
שלבי ההכנה
כדי שהמנה תהפוך למושלמת, חשוב לשים לב לפרטים הקטנים. כל שלב כאן הוא קריטי ומביא את הבצל לדרגת השף שלכם:
- קולפים את הבצלים ומבדים שיש להם את הקצב המושלם (לא סיים לעד).
- ענה את הבצלים בסיר מים רותחים למשך 10 דקות עד ל ריכוך קל.
- מכוונים את הבצלים בזהירות כדי לשמור על צורתם (נשמע פשוט, נכון?).
- בוחרים בסיר נוסף, ממיסים שם שמן זית ומוסיפים בצל קצוץ עד זיווגו הזהוב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים עד שיתבשל.
- מוסיפים את האורז המבושל ותבלינים, ואחרון חביב – סילאן!
- מערבבים היטב ומוסיפים את הבצלים המועכים לתוך המילוי.
- ממלאים את הבצלים במילוי בעדינות.
- מניחים את הבצלים הממולאים בסיר עם מים ומבשלים כ-40 דקות.
- מניחים את הבצלים בתבנית ואופים בתנור למשך 20 דקות נוספות על חום גבוה (כדי שיתקבלו קרמלים קטנים).
תוספות ושדרוגים אפשריים
דבר אחד שאני הכי אוהב במתכון הזה הוא האפשרויות השונות לשדרג אותו! תרגישו חופשיים להוסיף:
- שקדים קצוצים מעל לדקורציה מהשמים.
- יוגורט או טחינה לצד – זה מרענן את כל המנה!
- הרבה ירקות מבושלים קצוצים כדי לקחת את המנה בריאותית למעלה.
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את המנה ליותר חריפה?
ערבבו פנימה פלפל חריף קצוץ במילוי או על גבי הבצלים המקורמלים.
מה טווח המחירים של המנה הזו?
המחיר יכול לנוע בין 30 ל-40 ש"ח, תלוי ברכיבים ובחומרי הגלם שאתם בוחרים להשתמש בהם.
האם יש צורך להשתמש בבצל מסוים?
לא בהכרח. אבל, בצל לבן או צהוב מועדף בהחלט להביא טעמים עשירים יותר.
אפשר להשתמש בבצל ירוק?
בצל ירוק מעניק טעם שונה. היינו ממליצים לשלב אותו במילוי או כתוספת.
מה גובה האפייה בתנור?
החום צריך להיות סביב 180 מעלות צלזיוס לאפייה מצויינת.
איך להרתיח את הבצלים בתהליך?
בשלו את הבצלים במים רותחים מספר דקות עד ריכוך קל, על מנת שיהיה קל למלא.
האם ניתן לגשת למילוי заранее?
כן! אפשר להכין את המילוי כמה שעות קודם ולהשאירו במקרר.
כיצד שומרים את המנה המוכנה?
שמרו קרים לשימוש בכיסוי או בקופסה אטומה במקרר. החימום במיקרוגל עובדים מצוין!
האם ניתן להקפיא את הבצל הממולא?
בהחלט! רק הקפיאו בצורה מכוסה, וכשתהיו מוכנים – פשוט חממים בתנור.
מה עוד ניתן להוסיף למילוי?
אפשר לשים אגוזים, צימוקים או אפילו ידעי עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או cilantro.
אם המנה הזו חשובה לכם כמו שהיא לנו, אתם חייבים לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה! בצל ממולא מקורמל עם סילאן זה בהחלט משהו שאסור לפספס!