אצבעות שום מתכון ב 10 דקות שיתמכרו אליך

אצבעות שום מדהימות – מתכון ב-10 דקות!

לא כל יום אנחנו זוכים לטעום משהו כל כך מדהים שהוא גם מהיר וגם פשוט להכנה. מדובר כאן על אצבעות שום שמזכירות לנו את הרגעים הכי טובים שבילינו עם משפחה וחברים, כשכולם מתכנסים סביב השולחן. הריח המתוק של השום הכניס אותנו למצב רוח, והטעמים המשגעים חייבים להימנע מללכת. כשהן יוצאות מהתנור, ריחם המעלף ממלא את הבית והשפתיים לוקחות עוד ביס…

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל!
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נכיר את הרכיבים שמכינים לנו את המנה המושלמת הזו. מדובר ברכיבים פשוטים שיש בכל בית, ולכן זה מתכון שאתם בהחלט יכולים להכין בכל רגע.

  • 200 גרם של בצק פילו (כזה שלא ניתן לחיות בלעדיו)
  • 50 גרם של חמאה מומסת
  • 5-6 שיניים שום קצוצות דק
  • 1/2 קפית מלח (לפי הטעם)
  • 1/4 קפית פפריקה מתוקה (לצבע ולטעם)
  • מעט גבינת פרמזן (אם רוצים להפוך את זה לאגדי!)

מרכיבים חלופיים

חשוב לדעת כי אפשר לשדרג את המתכון הזה בכמה אופנים. אם אתם מציעים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את החמאה בשמן זית. גם גבינת הפרמזן לא הכרחית, ואם אתם אוהבים, תוכלו להוסיף גבינת קשיו מרוחה.

שלבי ההכנה

הצעד הראשון לקראת מנה מדהימה זו מתחיל כאן! תמשיכו אחריי ותגלו שהכל פשוט כל כך!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מרדדים את הבצק הפילו על משטח נקי.
  3. ממיסים את החמאה ומערבבים בה את השום הקצוץ, המלח והפפריקה.
  4. לוקחים פיסת בצק פילו, מברישים אותה בחמאה עם השום.
  5. מקפלים את הבצק ל-3 על מנת לקבל צורת רצועה ארוכה.
  6. חותכים את הרצועה לחצי, ומניחים עליהן מעט גבינת פרמזן.
  7. מגלגלים את הבצק לצורת אצבע, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מברישים שוב עם תערובת החמאה הנותרת.
  9. אופים במשך כ-10 עד 15 דקות או עד שמזהיב.
  10. בתיאבון! ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אצבעות השום הללו הן מושלמות בפני עצמן, אך תמיד יש מקום לשדרוגים. לדוגמה, אם אתם אוהבים חריף, תוכלו להוסיף מעט צ'ילי קצוץ לתערובת השום. קרם פרש או רוטב סויה בצד יוסיפו חוויות טעם חדשות. ניסיתי גם להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין וטימין, וזה פשוט אגדי!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הבצק פילו בעצמי?
במקרה ותרצו להכין את הבצק בבית, זה אפשרי! ישנם מתכונים רבים ברשת. אם אין לכן צורך בהתעסקות הזו, פשוט לרכוש במכולת.

כיצד אפשר לספר על אפיית אצבעות שום בצ'יק?
רוב המתכון פשוט, ומהר מאוד כשהן יוצאות מהתנור זה מה שהופך אותן לנהדרות במיוחד! חמש עשרה דקות מראש ואתן מוכנות לארח!

האם ניתן להקפיא את אצבעות השום?
בוודאי! לאחר האפייה, תנו להן להתקרר לחלוטין, ואז מיכלי הקפאה יעשו את העבודה!

כמה זמן אפשר לשמור אותן במקרר?
אם נשארו, כדאי לשמור אותן עד יומיים. חימום קצר בתנור יחזיר להן את הצבע.

האם אפשר להשתמש בשום וכתש במקום שום קצוץ?
ברור, אם יש לכן שום כתוש זה אפשרי, שמן שום זה גם טעים מאוד!

מה הכי טוב לאכול עם אצבעות השום?
סלט ירוק מרענן או טבולה עם טחינה יכולים להיות שילוב מדהים.

האם אפשר להשתמש בבצק אחר?
אם אין לכן בעיה עם גלוטן, בצק עלים יכול להתאים, אך תצטרכו לשים לב לזמן האפייה.

האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט, ישנם בצקים פילו ללא גלוטן שניתן להשתמש בהם.

באיזו תבנית כדאי לאפות את אצבעות השום?
נסה להשתמש בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, זה מה שיביא לתוצאה מושלמת!

האם אפשר לאכול את האצבעות גם קרות?
בהחלט!
המנה טעים בכל מצב.

לסיום, אם ניסיתם להכין את המתכון המדהים הזה ואתם מתים למסור את הטיפ לחברים שלכם, אל תשכחו לשתף אותם בכל הרשתות החברתיות! תנו למנות המנעול הארומטיות הללו לכבוש את הלבבות של כולם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
המתכון הסודי לעוגה עם קמח שקדים שאתם חייבים לנסות!
עוגת קמח שקדים מדהימה וממכרת כשמדובר בעוגות, יש המון שלל טעמים ורכיבים. אך אם יש רכיב שמצליח להכניס...
קרא עוד »
דצמ 19, 2024
איך מורידים בטן אחרי ניתוח קיסרי? כל הסודות כאן!
```html איך מורידים בטן אחרי ניתוח קיסרי? המדריך המושלם! האם זה באמת אפשרי להחזיר את הבטן למצב הקודם לאחר...
קרא עוד »
דצמ 17, 2024
הקפאת ביציות – לדאוג לעתיד
אם יש משהו שמשותף (כמעט) לכל אישה באשר היא זה הרצון להביא לעולם חיים חדשים. אבל בעוד שבעבר, לפני המצאת...
קרא עוד »
ספט 29, 2021