המתכון המושלם לניקיות מטוגנות שתאהבו!

נקניקיות ברמה של ניקיות מטוגנות

אין מה לומר, מתכון לנקניקיות מטוגנות הוא אחד מהמאכלים המדהימים, הממכרים והאגדיים ביותר שאפשר להכין בבית! פשוט לדמיין את זה: נקניקיות חמות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, עם טעם מתובל שאי אפשר למנע מלהתמכר אליו. בכל Bite אתם מרגישים את השמש מתחממת והשמחה נכנסת ללב. למה שלא נכין את הרגע הזה יחד? זה הזמן להיות יצירתיים במטבח!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: קלה
מנות: 4

  • מומלץ להכין את המתכון עם ילדים, זה מושלם!
  • לא דורש ניסיון קודם במטבח.
  • אפשר לשדרג את המתכון לפי הטעמים האישיים שלכם.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הנקניקיות המעלפות האלה, נצטרך את הרכיבים האלו:

  • 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או כל טעם אחר שאתם אוהבים)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית חרדל (לא חובה, אבל מוסיף טעם משגע!)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פתיתי לחם (אפשר גם קוואקר לטבעונים)
  • שמן לטיגון

ומיהם, אם אתם רוצים לשדרג עוד יותר, אתם יכולים להוסיף לתערובת גם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה קצוצה או תימין – זה בהחלט משגע!

שלבי ההכנה

זה הזמן להתחיל להכין את הפלא הייחודי הזה – תתחילו, כי זה מה שנחשב להכי טעים שיש!

  1. מניחים בקערה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הפפריקה, הכמון והמלח.
  2. מוסיפים את ביצה ופתיתי הלחם ומעבדים ידנית עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מעצבים כדורים קטנים מכל תערובת הנקניקיות.
  4. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  5. מטגנים את הנקניקיות מכל הצדדים עד שהן משחימות (כ-8-10 דקות).
  6. הניחו את הנקניקיות על מגבת סופגת לאחר הטיגון כדי לספוג שמן עודף.
  7. אם אתם רואים שהן מתפרקות – אל תתייאשו! מוסיפים עוד קצת פתיתי לחם לתערובת הבאה.

זהו! ברגע שתכינו את הנקניקיות ותפצחו אותן לאכילה תוכלו להרגיש במציאות שאין לתאר אותה. הניחו אותן על צלחת ונענעו להן בכיף אתם הגיעו לשיא החדש!

תוספות ושדרוגים

מכירים את הרגע הזה כשאתם רוצים קצת לגוון? הנה כמה רעיונות שישדרגו את המנה ויעשו לכם את הסרטון:

  • תוספת קטנה של תבלינים חריפים כמו צ'ילי להוספת חריפות.
  • בלילה תוסיפו מעט גבינת פטה מרוסקת לתערובת הנקניקיות.
  • תוכלו לגוון את סוג הבשר שאתם מגדלים: בשרים מעורבים באיכות גבוהה יכבשו את הלב!
  • מוסיפים פריז'ורים לתערובת לשדרוג משוגע!

שאלות ותשובות

איך אפשר להכין את הנקניקיות טבעוניות?
אפשר להמיר את הבשר בטופו או פטריות קצוצות, להוסיף קוואקר ושום, ולהניח בתבנית בתנור.

מה עושים אם הבצק יוצא דליל?
הוסיפו עוד פתיתי לחם או קמח, זה ישפר את מרקם התערובת.

באיזה סוג של שמן כדאי לטגן?
שמן קנולה או שמן זית הם אופציה מצוינת, תלוי מה אתם אוהבים.

האם ניתן להכין את הנקניקיות בתנור?
בוודאי! הכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות עד שמזהיב.

מה אם רוצים לגרום להן להיות יותר רכות?
אפשר להוסיף עוד ביצה לתערובת או לשים בעירוב רכיבים יותר רכים כמו קישוא או בטטה.

האם ניתן להקפיא את הנקניקיות?
בהחלט! אחרי טיגון הנקניקיות, הכניסו לשקית פלסטיק והקפיאו. תמיד טוב שיש запас!

מה להגיש בצד הנקניקיות?
מומלץ להגיש עם לחם חם ולאפה בטחנה, טחינה, סלט ירקות מרענן ופירות.

האם אפשר לגרם ליהנות מנקניקיות בחורף?
מומלץ לשדרגן עם מרק שעועית לכל חורף – זה תענוג!

איך הכי טוב לאחסן את הנקניקיות שנשארו?
הן מתאימות היטב בהקפאה – מומלץ לחכות שיתקררו ועטופים בניילון נצמד.

מה ההמלצה שלך למי שרוצה להתנסות במתכון לראשונה?
אל תתנו לפחד למנוע מכם לנסות! תהנו מהתהליך, אל תחששו לבצע טעיות זה מה שמלמד אותנו!

בסופו של דבר, המתכון הזה הוא לא רק על נקניקיות. זה על רגעים משפחתיים, על ההרגשה כשאתם לאט לאט חוצים את הגבול שבין מטבח לחיים שלכם. אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפנק את החברים שלכם במידע על המנה המאגדת כל כך הרבה טעמים!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כיצד נתרן בכמות גבוהה משפיע על הבריאות שלך?
נתרן בכמות גבוהה: מה זה אומר ומה ההשלכות? נתרן הוא מינרל חיוני לגוף שלנו, אך כאשר הוא נמצא בכמויות...
קרא עוד »
נוב 02, 2024
גויאבה: הסודות הבריאותיים שחשוב לדעת עכשיו!
גויאבה: כל מה שצריך לדעת על הפלא טרופי הזה אם אתם לא מכירים את הגויאבה, הגיע הזמן שתכירו. מדובר בפרי...
קרא עוד »
אוק 23, 2024
מאכלים נגד עצירות: הפתרון היעיל למערכת העיכול שלך
מאכלים נגד עצירות: מה לאכול כדי להרגיש קליל? עצירות היא בעיה שאינה זרה לרבים. התחושה המטרידה, הפיזית...
קרא עוד »
אוק 29, 2024