איך בוחרים מצבה לאדם קרוב שנפטר?
כשאדם קרוב לליבנו הולך לעולמו זה אף לא פשוט. מדובר בתקופה של אבל ואובדן שבמהלכה יש לדאוג ללא מעט סידורים שהופכים את כל המשימה למעט מורכבת לעיתים. בין היתר, יש לדאוג לסידורי הלוויה, לשינוע גופת המנוח, לארגון השבעה ולסידורים של הצוואה. כמו כן, חשוב תמיד לדאוג כמה שיותר מהר למצבה יפה ומכובדת ונדמה כי זו המשימה בה אנשים מתקשים הכי הרבה. בדיוק לשם כך אספנו כמה טיפים ודגשים לבחירת מצבה שיעזרו לכם לעשות בחירה נכונה שמאפשרת להנציח ולכבד את האדם הנפטר עד כמה שמאפשר ומתאימה למגבלות שלכם.
גודל
קודם כל חשוב לדבר על גודל המצבה. הגדלים הסטנדרטיים עולים כמובן פחות וככל שתרצו לבחור במצבה גדולה יותר כך יעלה מחירה בהתאם. דוגמה למצבות בגדלים שונים תוכלו לראות באתרי האינטרנט ובחנויות המשווקות מצבות וחשוב להיכנס ולהבין מהו הגודל הסטנדרטי של מצבה ומה זה אומר לגבי המחיר. בנוסף קחו שחשבון כי במקומות קבורה רבים המקום הוא מוגבל ולכן אין אפשרות לבחור במצבה גדולה מדי.
הידור
עוד פרמטר שמשפיע באופן ישיר על מחיר המצבה הוא ההידור שלה. ככל שתבחרו בחומרים יקרים יותר כמו שיש, תוסיפו עיטורים רבים יותר ותרצו יותר תחריטים, כך יעלה המחיר. הרבה פעמים אנשים מרגישים כי בחירה במצבה מהודרת היא הדרך לכבד את האדם שהלך לעולמו, אבל חשוב להבין שגם מצבה הנחשבת לסטנדרטית ופשוטה יותר היא בחירה מכובדת וראויה.
מחיר
זכרו כי האדם שהלך לעולמו לא חושב על המצבה ואיך היא נראית והבחירה היא במאה אחוז שלכם. מצבה בבסיסה היא לא מוצר זול ממש ולכן חשוב שלא להתפזר יותר מדי. ההמלצה שלנו היא להגדיר מראש מסגרת תקציב ולנסות לעמוד בה כשאתם לוקחים בחשבון כמובן שישנם הוצאות נוספות בזמן הפטירה של אדם אהוב. אפשר בהחלט לבדוק עם שאר הקרובים אם יש אפשרות לתשלום משותף של כולם.
לסיכום
אנו ממליצים לדאוג למצבה כבר מרגע הפטירה ובמקרים בהם המוות המתקרב ידוע לעשות זאת עוד לפני על מנת שהמצבה תהיה מוכנה בזמן ותונח על החלקה במועד.