גלידת קוטג טעימה ובריאה שתשגע אתכם!
"`html
גלידת קוטג' – המתכון המושלם שיגרום לכם להתמכר!
האם אי פעם חלמתם על גלידה שהיא לא רק מתוקה אלא גם בריאה? גלידת הקוטג' היא הפתרון המושלם. מדובר במנה מדהימה, שמשגעת את הטעם עם שילוב של שמנת עשירה ובנוסף גם קוטג' שהופך אותה לאגדי ומושלם. כל ביס נותן תחושה של נימוחות, קיץ ואור שמש, והכי חשוב – אפשר ללקק את האצבעות. לאחר שתכינו אותה, סביר להניח שלא תצליחו להתנגד ללקחת עוד כף, ואז עוד כף, עד שלא יישאר דבר! זה הזמן להתרווח ולהתכונן לגלריית טעמים מרהיבה שהולכת להתגלות!
זמן הכנת המתכון – רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן הקפאה: 3-4 שעות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בעוד שהדבר הראשון שעולה כשחושבים על גלידה הם סוכר ושמנת, כאן אנחנו נעשה את זה קצת אחרת ונשדרג את המתכון עם קוטג'. זה מתקבל בתוצאה הכי טובה שיש – גלידה אוורירית, עשירה ועסיסית. אז מה אתם צריכים להכין את הקסם הזה?
המרכיבים
- 500 גרם קוטג'
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 150 גרם סוכר (או לפי הטעם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם פירות יער קפואים (או כל פרי אחר שאוהבים)
- קורט מלח
שדרוגים אפשריים
אם תרצו לגוון את המתכון, יש לכם כמה אופציות שיכולות להפוך את הגלידה למשהו שונה ומיוחד. למשל, תוכלו להוסיף שוקולד מריר קצוץ גס, שניתן לשלב אותו לתוך הגלידה וליצור טעמים מדהימים. עוד שדרוג יכול להיות ממש טחינת אגוזים קלים כמו פקאנים או אגוזי לוז, שיעניקו קראנצ' שובה לב. כמו כן, אפשר לשדרג גם עם אבקת חלבון לפנק את המתכון לכל מי שצריך עוד פרי ולזכות גם בחלבון נוסף.
שלבי ההכנה
ועכשיו לחלק הכי מעניין – איך מכינים את הגלידה המדהימה הזו:
- מניחים את הקוטג' בקערה גדולה ומערבבים אותו היטב כדי לרכך אותו.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ויקציפו אותה בעזרת מקציף חשמלי עד שהמרקם יהיה אוורירי.
- הוסיפו את הסוכר ותמצית הווניל והמשיכו להקציף עד שהסוכר יתמוסס.
- כעת, הניחו את הקוטג' המוקצף לתוך הקערה עם השמנת, והקפיצו ביד את הכל בעדינות.
- שימו את הפירות היבשים או הקפואים במיקסר וערבבו מעט טוב, ואז הוסיפו לתערובת והקפיצו שוב בעדינות.
- העבירו את התערובת לתוך תבנית סיליקון או קופסה ושימרו במקרר למשך 3-4 שעות.
לאחר 4 שעות, אתם תצאו למשימה המענגת – להוציא את הגלידה מהמקפיא, לחתוך ולמלא כוסות, לחייך וליהנות. כל ביס מהצפייה להפתעה טעמים מדרים, היכולת להוקיר פשוט לתהליך המענג. זה היסוד של ללקק את האצבעות.
שאלות ותשובות:
מה הסוד לגלידה אוורירית ועדינה?
מפתיע ככל שזה יכול להיות, הסוד הוא בהקצפת השמנת באופן עצמאי. כך מקבלים מרקם קל יותר ואוורירי שמתלווה לקוטג'.
האם אפשר לשים פרי אחר?
בהחלט! אתם יכולים לשים כל פרי שאתם אוהבים, כמו מנגו, אננס או אפילו בננות. רק שימו לב, פרי עם יותר מים יכול להשפיע על מרקם הגלידה.
כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
הגלידה יכולה להחזיק עד שבועיים, אבל אנחנו יודעים שברגע שתקפיאו אותה, סביר להניח שלא תישאר לכם שום דבר!
האם זה מתאים גם לילדים?
בהחלט! מדובר במתכון הנשען על חומרים בריאים יותר, כך שגם ילדים ייהנו מזה מבלי לקפוץ על הקירות.
האם ניתן להכין זאת גרסה טבעונית?
ודאי! פשוט תחליפו את הקוטג' עם טופו טרי מעובד, והשמנת אפשר להחליף בשמנת צמחית.
האם אפשר להוסיף יותר סוכר אם אוהבים מתוק?
בוודאי. כל אחד יכול לקבוע את המתיקות לפי טעמו האישי.
מה לשים לב לגבי מרכיבי הגלידה?
חשוב להשתמש בקוטג' טרי ואיכותי, ומומלץ לעשות שימוש בפירות קפואים כדי להבטיח שגלידה תצא ממכרת ומעלפת!
האם אפשר להגיש זאת עם ציפויים?
בוודאי. שוקולד מומס, נמלים של דבש, אולי מעט אגוזי לוז קצוצים – השמיים הם הגבול!
איך אפשר להפוך את הגלידה לארוחה שלמה?
שדרגו עם פנקייק! שימו את הגלידה בין שני פנקייקים בענק והוסיפו פירות מעל. תענוג בלתי נגמר!
למה כדאי לי לשתף את המתכון הזה?
כי מדובר בהפתעה מגניבה לכל מי שמכיר, וכשאני אומר מפתיעה, אני מתכוון לכך שבטח האדם המקרוא את זה יגיד לכם “וואו, איך לא חשבתי על זה קודם?”
אז מה אתם מחכים? הכינו את המתכון המדהים הזה ואנחנו מבטיחים לכם שתרצו לשתף אותו עם כולם! בטוח שתמצאו את עצמכם במרכז העניינים, עם כל החבר'ה שיבקשו את המתכון שלכם!
"`