בורקס דפי אורז במחבת מושלם בקלות ובמהירות
בורקס דפי אורז במחבת – מתכון מדהים ואוהב למלא את הבית בריח של בית
נכון, כולנו מתמודדים עם מתכונים רבים בחיים, אבל יש מתכון אחד שלא ניתן להתעלם ממנו. בורקס דפי אורז במחבת. הוא משגע, מלא בטעמים, ומעל הכל – נבנה במגע ידינו! כל bite של הבורקס היוגי הזה ממלא את הפה בטעמים מרהיבים, והמרקם שלו? אוורירי, נימוח, מסתובב על הלשון כדוגמת חגיגת טעמים שלא תפסקו לדמיין.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: כ-40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
ובכן, כשאנחנו מדברים על טעמים, נזכרים גם בשעות בוקר ששוקקות חיים, כאשר אנו שומעים את הקול של הסבתא שלנו במטבח, שמכינה כל מיני מנות עם מיטב החומרים. הם גם בריאותיות – אין דבר יותר טוב מלדעת על מה שאנחנו אוכלים. אז מה גם אם עדיין לא ניסיתם, אתם עומדים לגשת למשהו מדהים, ממכר, ויחד – ללקק את האצבעות.
הרכיבים הדרושים
- 10 דפי אורז (זמן שהייה במים כ-30 שניות)
- 300 גרם גבינת פטה מפוררת
- 2 ביצים
- 1 כוס תרד קצוץ (אפשר גם קפואה)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 שושנת שום קטנה, קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
באמת שלא תפסיקו לחשוב מה אתם יכולים להוסיף ולשדרג את המנה הזו. כאן, אני ממליץ לחשוב על שערות גבינה, ברוקולי קצוץ, או אפילו תבלינים כמו כמון ופפריקה שיכולים לשדרג את הבורקס לרמות שלא תאמינו.
שלבי ההכנה
- מניחים את דפי האורז במים חמים למשך 30 שניות כדי להתר soften.
- מאדים את הבצל והשום בשמן זית עד שהם שקופים ורכים.
- מוסיפים את התרד ומערבבים למשך 2-3 דקות עד שהוא מתכווץ.
- סוגרים את הלהבה ומוסיפים גבינת פטה, ביצים, מלח ופלפל. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
- לוקחים דף אורז, ממלאים במעט מהתערובת, ומקפלים.
- חוזרים על התהליך עבור כל הדפים.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני ומניחים את הבורקסים למחבת כשמניחים כל פעם לא יותר מדי.
- מטגנים עד שהבורקסים זהובים בשני הצדדים, כ-4-5 דקות מכל צד.
- מניחים על נייר סופג לפני ההגשה, ומגישים חם.
טיפ יישומי: המילויים של דפי האורז יכולים להיות גמישים, ויש מקום לשדרג את המילוי עם חומרים שמזוהים כטבעוניים, דל פחמימיות או להשאיר את הגבינות. שימו לב שהדפים עצמם בריאים ואפילו להסתרם בסוכנויות הבריאות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
- מוסיפים פרוסות זיתים גזר קצוצים שיכולים לתת טוויסט.
- גזר קצוץ דק יכול להוסיף קרמיות ופריכות.
- תיבול עם טחינה מעל הבורקסים וטאלי.
- מילוי של ביצה קשה קצוצה יכול לתת טעם נוסף.
כשרואים את המתכון הזה, מתחילים לחשוב על כל התוספות האפשריות. היו יצירתיים! אפשר לגמרי להזרים את זה.
שאלות ותשובות
מה ניתן להשתמש כתחליף לגבינת פטה? גבינת מוצרלה או גבינת קוטג' יכולות להיות תחליפים טובים.
אפשר להקפיא את הבורקסים? כמובן, אפשר להקפיא את הבורקסים אחרי הבישול, ועוגד היטב.
האם זה בריא? בהחלט! מדובר במנה שהיא דלת פחמימות ואורז בריא.
מה לגבי גרסה טבעונית? ניתן להחליף את הגבינה בטופו מצופה במלח או בכל תחליף גבינה.
אם לא יש לי דפי אורז, מה ניתן להחליף? אפשר להכין עם בצק פיליון, במקרה שמחפשים את הדרך הקלאסית.
למה זה כל כך ממכר? שילוב של גבינות עם תיבול והמרקם הקריספיי הופך את זה למעלף!
כמה זמן ניתן לשמור? אם לא הגבם את אותו, פשוט אפשר לשמור בקירור ל-2-3 ימים.
איפה אפשר לרכוש את דפי האורז? ברוב המרכולים ובחנויות אסייתיות יש אותם.
האם אפשר לטגן בשמן עמוק? בהחלט! טיגון כזה נותן טעם מענג.
מה המלצה על רטבים להגיש עם זה? יוגורט עם שום, רוטב טחינה או סחוג יכולים להוסיף טעמים רעננים.
שלא תגידו, לא הזהרתי אתכם – אתם תתמכרו. כל ביס שווה לנסות לשדרג, לשלב ולחלוק עם אחרים. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם. בואו נמשיך לדבר על האוכל שכולם אוהבים – הנה אני יודע שזה מדהים כמו זה!