מרק עגבניות הכי טעים בעולם שיגרום לכם לחזור שוב
מרק עגבניות הכי טעים בעולם
אם יש מנה שמביאה לחיים רגעים של נוסטלגיה ומחממת את הלב, זו בהחלט מרק העגבניות המדהים הזה. כשהמאגרים גם מבטיחים את הטריות וגם את הטעמים העשירים, כל ביס יעשה אתכם מאושרים. נתחיל בכך שהמרק הזה הוא לא סתם מרק – הוא משגע, אגדי, והמוח שלנו עושה עליו כל כך הרבה דברים טובים! זה הזמן לכך שתיקחו את הקומקום, תדליקו אותו, ותתכוננו לחוויה קולינרית שלא תשכחו. מי לא אוהב את השילוב של עגבניות רכות, תיבול נכון, וקצת שומן שיתן את הניחוח המושלם? אז בואו נכין יחד את הכל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת הקושי: קל
- מגוון מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל לבשל, חשוב שנצטייד בכל מה שצריך. עגבניות עסיסיות וחלומיות הן בטח חלק מרכזי במתכון הזה, אבל ישנם עוד כמה מרכיבים שהופכים את המרק הזה למופלא!
- 1 ק"ג עגבניות בשלות (כדאי ללכת על האורגניות)
- 2 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 קישואים בינוניים, קצוצים
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 ליטר מים (או יותר, אם רוצים מרק יותר דליל)
- מלח לפי הטעם
- פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
- קמצוץ של חרדל (כן, ממש ככה!)
- קערית עלי בזיליקום טריים לה garnish
טיפים עבור גרסה טבעונית
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט חלפו על מרכיבי החלב במתכון. במקום שמן זית, ניתן להשתמש בשמן קוקוס! המרק יוצא אף יותר משגע.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שדרוש, בואו נעבור על השלבים המרתקים להכנת מרק העגבניות המושלם:
- חתכו את כל הירקות לקוביות כדי שיהיה קל לשלוט על המקצב.
- חממים את שמן הזית בסיר גדול, והוסיפו את הבצל הקצוץ.
- טגנו את הבצל עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו לשקוף.
- הוסיפו את שיני השום הכתושות והקפיצו למשך דקה.
- תוסיפו את הקישואים הקצוצים ותמשיכו לבשל עוד 3 דקות.
- הכניסו את העגבניות המפורקות לתוך הסיר, וערבבו היטב.
- תנו לחומרים להתבשל על חום נמוך במשך 10 דקות, עד שהעגבניות מתרככות.
- מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה.
- הוסיפו את התיבול – מלח, פפריקה וחרדל. ערבבו הכל.
- ו…
הורידו את הסיר מהכיריים ותנו למרק להתקרר מעט. - בקצרה: טחנו את המרק בעזרת טוחן יד או במערבל חשמלי עד שהוא חלק ואוורירי.
- לסיום, ניתן להוסיף עלי בזיליקום לקישוט ופשוט ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים
אם אתם רוצים לתת למרק שלכם טוויסט מעודן, כאן תוכלו למצוא כמה תוספות שונות. תוכלו להוסיף גבינת פרמזן מגורר לפני ההגשה, או קמצוץ של קרוטונים פריכים. אם אתם רוצים לגרסה עוצמתית יותר, תוכלו לשלב במרק מעט שמן חם בו טיגנתם תבלינים כגון כמון או סומאק.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את המרק?
המרק הזה נשמר נהדר במקרר למשך כשלושה ימים, ואפשר לחמם אותו לאחר מכן. אך תוספת של נוזלים אפשרית, כי חלק מהמים יתאדו.
האם ניתן להקפיא את המרק?
בהחלט! אפשר להקפיא את המרק בתבניות ייחודיות ולאחסן אותו למשך כ-3 חודשים. חימום בעזרת סיר מקטין את איבוד הטעמים.
ממה נגרמת החמיצות של העגבניות?
חמיצות העגבניות נובעת מהחומרים האורגניים הקיימים בהן. טעם החמיצות ממש מגניב, אך ניתן להוסיף מעט סוכר כדי לאזן אותו.
אפשר להשתמש בעגבניות קונסטרור?
בהחלט! אם אין לך עגבניות טריות, אפשר להשתמש בעגבניות קונסרבטיביות, אך הפחיתו את מנת המים כדי לא לגרום למרק לחכות.
איך הולכים עם המרק הזה?
לאחר שמנה מושלמת כזו, מומלץ להגיש עם לחם פריכים או קרוטונים לבית. יופי של תוספת לסעודות!
איך ניתן לשדרג את התיבול?
אפשר להוסיף כוסברה קצוצה או טפטוף של מיץ לימון בראשית ההגשה בכדי להעניק לו ניחוח חריף.
האם מרק עגבניות עובד עם טחינה?
אכן! טחינה עושה נפלאות עם מרק עגבניות כשהיא משולבת. זה מוסיף קריספיות וטעמה משגע.
כמה זמן לוקח להכין מרק כזה?
כל תהליך הכנת המרק ועד ההגשה אורך כשעה, וזה כי יש גם זמן המתנה לחומרים לשלב היטב.
מה יכול להתאים לצד המרק?
מרק עגבניות ישמח לצוין עם סלט ירוק, חלה זהובה, או אפילו פסטה.
האם זה מחזיק למנה עיקרית?
מרק עגבניות יכול בהחלט להוות מנה עיקרית כל עוד ישנה הוספת פחמימה בצד.
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות, כי זה מה שיצרום לצריכים הוירטואליים שלנו לגדול! בריאות ואכילת מרק עגבניות מדהים!