פיתה טחינה במיקרו – מתכון קל שכבש את הרשת!

פיתה טחינה במיקרוגל: המנה שמשגעת את כל החברים!

זה קורה לכולנו. יום כבד בעבודה, אחרי יום מייגע ואפשרות לארוחת ערב. פתאום עולים בזיכרון הזכרונות מהילדות, מהאוכל של סבתא, ומהשיחות המתוקות שסבבו סביב שולחן האוכל. אז למה לא לחזור לאותו תענוג? נכין פיתה טחינה במיקרוגל! זו מנת "עשה זאת בעצמך" שתשאיר אתכם מחייכים לאורך כל היום, ואפילו לא תצריך מכם יותר מרבע שעה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 2 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 2 מנות

בפיתה טחינה במיקרוגל ניתן למצוא את השילוב המושלם של טעמים נימוחים, מרקם מדהים, והמון אהבה. זה מתכון משגע שמתאים לכל שעה ביום. כשמרגישים רעבים, ברגעים בהם רוצים לשדרג את המנה הקלאסית של הבוקר או פשוט לנשנש משהו קליל וממכר – הפיתה הזו תעשה את העבודה. בקיצור, מדובר על מנה אגדי!

הרכיבים הדרושים

  • 2 פיתות קטנות (עדיף מחיטה מלאה)
  • 4 כפות טחינה גולמית (ליהנות מהכנה ביתית)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מים (לריכוך הטחינה)
  • 1/2 כפית מלח (לטעם מדהים)
  • 1/2 כפית כמון (לשמירה על הכול במצב מותח)
  • טחינה מתובלת (אפשר להוסיף לפי רצון)
  • סלט ירקות (כמו עגבניות, מלפפון, גזר) – כאופציה צדדית

לאחר שצברנו את כל הרכיבים, אפשר לשדרג את המנה! אם אתם מאלה שאוהבים להתנסות, יש אפשרות להכין גרסאות שונות – למשל, להשתמש בטחינה מכתש או אפילו להוסיף תבלינים נוספים כמו חלבה או רוגלעך עם צ׳ילי. אפשר לנצל כל טחינה שנשארה במקרר ולהתנסות בצבעים וטעמים שונים!

שלבי ההכנה

אז אחרי שהבנו את עקרונות המתכון, הגיע הזמן לעשות את הקסם!

  1. מכינים את הטחינה: בקערה קטנה, מערבבים את הטחינה, מיץ הלימון, מים, מלח וכמון עד שהתערובת מתמוססת והופכת לקולחת.
  2. לאחר מכן, חותכים בעדינות את הפיתות כדי שיתקבלו חצאים.
  3. שמים את קצוות הפיתה (המקופלים) על צלחת מתאימה למיקרוגל.
  4. מניחים את הטחינה על גבי הפיתות בצורה שווה.
  5. בוחרים ברוטב טחינה מתובלת ומפזרים בעדינות.
  6. בוחרים לשים את הפיתות במיקרוגל למשך 2 דקות על עוצמה גבוהה.
  7. מוציאים את הפיתות מהמיקרוגל, ולתת להן לנוח במשך דקה.
  8. אם רוצים, מגישים עם סלט ירקות רענן בצד.

לאחר שהפיתות בושלו, הן הופכות לאורוורי נימוחות ומדהימות. כל נגיסה תהיה כאילו העולם עצר לכמה שניות ונכון – תהיה לכם פיתה ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהמחשבות נודדות, אפשר לשדרג את הפיתה הטחינה שלכם בכמה דרכים טובות. רוצה לשדרג את המנה הקלאסית? אפשר להוסיף לקישוט פטרוזיליה קצוצה, פרוסות זיתים, גבינת פטה מפוררת או אפילו פפריקה חריפה להנאה. המנה כזו מדהימה שניתן לשלב בקלות עם כל סלסלה של סלטים קרים או חמים.

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף אם אין טחינה בבית? אפשר להשתמש בגרגרי חומוס קצוצים או אפילו לשדרג עם גבינת שמנת.

האם ניתן להכין מנה זו בטוסטר? בהחלט! עישון בגבוה יכול להיות ניסיון טעים לא פחות.

איך לשמור על הפיתות שלא יתייבשו? ניתן לשמור אותן בשקית נילון או במיכל סגור לאחר ההכנה.

מה לעשות אם אני רגיש/ה ללימון? אפשר להשאיר את הלימון בצד ולהחליף אותו במעט חומץ.

איך לשדרגו באירוח? מונעים בעזרת תוספת המסיבת המושלמת – סלטים מעורבים או גבינות משגעות!

האם זה מתכון שאפשר לשמור למחר? הטחינה עלולה להתייבש, לכן הכי טוב להכין טרי.

מה ניתן להוסיף כדי להפוך את זה לארוחה מלאה? נהדר לשלב גם תוספת חלבון כמו קציצות עוף או סייטן.

האם אפשר להכין את הפיתה בלי גלוטן? בהחלט! פשוט בחרו פיתות ללא גלוטן.

איך ניתן להכין מנה טבעונית? קראו פשוט להחסיר רכיבים מהחי, ולבסוף תזכו בהנאה מטריפה!

מה לעשות אם אני רוצה טעם יותר מורכב? הוסיפו קמצוץ קינמון או מעט פפריקה לשדרוג טעמי הפיתה.

לסיום, אם גם אתם נהניתם מהמתכון הזה של פיתה טחינה במיקרוגל, אל תשכחו לשתף עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. זו דרך מעולה להפיץ את האהבה לאוכל טוב! אז בתיאבון, ובשום פנים ואופן אל תשכחו ללקק את האצבעות!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מה מומלץ לאכול כשיש בקע סרעפתי? גלו עכשיו!
```html מה מומלץ לאכול כשיש בקע סרעפתי? בקע סרעפתי, או בשמותיו היותר פופולריים, 'החבר החדש בבטן' או 'החלק...
קרא עוד »
דצמ 12, 2024
למה חלבון מי גבינה הוא הסוד לבריאות מושלמת?
כל מה שצריך לדעת על חלבון מי גבינה – חברים או אויבים? חלבון מי גבינה הפך לאחד מהמרכיבים הפופולריים...
קרא עוד »
אוק 18, 2024
גלה את יתרונות סרום חומצה סליצילית לעור שלך
סרום חומצה סליצילית: הכלים החדשים לגילוי עור בריא העור שלנו הוא כמו פרויקט בינוי מתמשך – צריך לתחזק,...
קרא עוד »
אוק 19, 2024