קלצונה שוקולד שלא תוכל להפסיק לאכול!
מתכון לקלצונה שוקולד – לפנק את עצמכם עם משהו אגדי
אין כמו תחושת החום שמקיפה אותנו כשאנחנו מתיישבים ליד שולחן אוכל עמוס במאכלים משגעים, והקלצונה שוקולד היא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להרגיש את כל הטוב הזה! השילוב של בצק פריך, שוקולד נמעך מתפרץ ותחושת הענג אחרי כל ביס – זה משהו פשוט מדהים. המנה הזו נראית מורכבת, אבל היא בהחלט קלה להכנה. אז מה אם אנחנו לא באיטליה? גם בארץ אפשר להכין קלצונה מעולה!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 קלצונות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקלצונה המעלף הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 300 גרם קמח חיטה (אם רוצים גרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א ומעט קמח שקדים)
- 150 מ"ל מים פושרים
- 20 גרם שמרים טריים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 100 גרם שוקולד מריר (או שוקולד חלב אם אתם רוצים את זה מתוק יותר)
- 1 ביצה (למברשת)
יש לכם גם אפשרות להוסיף קצת אגוזי לוז קצוצים לתוך השוקולד. זה משדרג את הטעם בצורה אגדי!
שלבי ההכנה
הגעתם לשלב המהנה! הנה איך מכינים את הקלצונה בצורה מושלמת:
- ממיסים את השמרים עם הסוכר והמים הפושרים בתוספת מלח, ומניחים למשך 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
- בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- יוצרים בח中心 הקמח גומחה, pour את תערובת השמרים והשמן זית לתוכה.
- מעבדים את הבצק בידיים למשך 5-7 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים עם מגבת ומשאירים לה לתפוח במשך 30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומרדדים כל כדור לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
- על כל עלה, מניחים כף שוקולד קצוץ (עבור הגרסה עם אגוזים – מוסיפים גם אגוזים קצוצים).
- מקפלים את העלה לחצי, לוחצים בעדינות על הקצוות כדי לסגור טוב.
- מברישים את הקלצונה בביצה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהקלצונה מזהבהב.
כשהם יוצאים מהתנור, תענוג לראות את השוקולד הנמס בתוכם, ממש נמס בפה! זו מנה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה, כל ביס ממנה הוא חוויה מדהימה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
- אפשר להוסיף מעל קלצונה מומסים עם שוקולד על שוקולד לבן למי שאוהב אותו.
- ניסיון עם תוספות כמו בננות פרוסות, אגסים או תותים יכול להביא לתוצאה אמתית שמשגעת!
- אם רוצים שהקלצונה יהיה קצת יותר ממכר, מוסיפים מסה של קינמוןית על השוקולד לקצת מתיקות נוספת.
בכנות, כל פעם שאתם מכינים את זה, אתם עשויים לגלות עוד קומבינציות חדשות שתמיד יגרום לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש על גג העולם!
שאלות ותשובות
מה הדרך הכי קלה להכין את הבצק?
אפשר להשתמש במיקסר עם וו לישה שיעשה את העבודה עבורכם. זה נוח ויוצר בצק מדהים!
האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק, לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח במקרר. כך תוכלו להפתיע את כולם עם קלצונה טרי ביום המחרת.
איך יודעים שהקלצונה מוכנות?
קלצונה מוכנות כשקיבלו צבע זהוב ומדויק. אפשר לבדוק גם אם השוקולד בשוליים החל משום שנשאלו אם הוא נמס.
מה עדיף, שוקולד מריר או חלב?
הכל תלוי בטעם האישי שלכם. שוקולד חלב ייתן לפנק מתוק ושוקולד מריר יהפוך את הקלצונה למעט גן עדן.
האם אפשר להשתמש בשוקולד עם טעמים נוספים?
בוודאי! שוקולד תות או אוריאו יכולים בהחלט להוסיף ייחוד לטעמים!
איך אני עשה קלצונה בצורות שונות?
תוכלו לכווץ את הבצק הלאה או לספר אותו עם חותכי עוגיות כדי ליצור צורות שונות.
האם אפשר להכין קלצונה ללא גלוטן?
כמובן! השתמשו בקמח תפו”א או קמח שקדים כדי שיהיה ריאלי לכולם.
איזה רוטב מתאים ליד הקלצונה?
רוטב שוקולד הוא בהחלט הבחירה המושלמת, אך שתייםיים יהיו מעלף עם רוטב נוטלה או קרם פרש.
האם אפשר לקפוץ על יצירתיות עם מילויים?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף פרי יבש, אגוזים, אגס או בננה – תנו לדמיון שלכם לעבוד!
איפה הכי כדאי לשתף את המתכון הזה?
תהיו בטוחים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות או לשלוח לחברים שלכם – זהו מתכון שלא יכול להחמיץ!
קלצונה שוקולד הוא פשוט מאכל שיש לו את כל מה שצריך כדי לרגש את הלב. שתפו את המתכון עם הילדים שלכם, עם המשפחה, או עם כל מי שאוהב מתוק! גם אם זה ביניכם – הכינו לכם יחד ותחוו הנאה אמיתית!