לאפה שווארמה קלוריות איך להכין מבלי להתפנק
לאפה שווארמה – מתכון מושלם טעים וממכר
אחת מהמנות המדהימות ביותר שניתן לאכול ברחובות הערים ובשוקי המזון, היא השווארמה המוכנה בתוך לאפה. עם קרם טחינה, סלטים טריים ופריכים, וכל זה עטוף בלחם רך ואוורירי – וואו, פשוט ללקק את האצבעות! ואכן, לאפה שווארמה היא אחת מהמנות המשגעות ביותר שהרפובליקה הקולינרית שלנו מציעה!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
זו מנה שאפשר להכין בקלות בבית, ואפילו להוסיף לה טקסטורות מיוחדות בשדרוגים המגניבים שלנו! אז בואו נתחיל בהכנה של לאפה שבאמת תתפוס לכם את הלב ואת החיך!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר עוף או טלה
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות תיבול לשווארמה (טובלים סודיים – קנוי או ביתי)
- 4 לאפות רכות
- לטחינה: ½ כוס טחינה גולמית
- 1 לימון סחוט
- מלח ופלפל לפי הטעם
- סלטים: חסה קצוצה, עגבניות חתוכות, חמוצים, בצל סגול פרוס – לפי הטעם
כמובן שיש לכם את האפשרות להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת הבשר בטופו או קוביות סייטן. אתם מרגישים רעבים וללא גלוטן? השתמשו בסלט אורז במקום הלאפה!
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שהכנו את הכל במזווה, הגיע הזמן להגיע למלאכת הכנת המנה המדהימה הזו!
- במחבת רחבה, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד לקבלת צבע כהה.
- מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים לחצי דקה נוספת.
- מוסיפים את הבשר חתוך לקוביות, מתבלים, ומטפלים עד שהבשר מתבשל ונשחם.
- בזמן שהבשר מתבשל, מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם הלימון, מים, מלח ופלפל לפי הטעם.
- כשכל המרכיבים מוכנים, מתחילים להרכיב את הלאפה!
- לוקחים לאפה, מניחים עליה את הבשר המבושל, טחינה, סלטים לפי בחירה וסוגרים את הלאפה.
- אם רוצים, יכול להיות חינוכי ככה – להניח את הלאפה במחבת על חום נמוך לדקות אחדות על מנת שחלקה התחתון שיהיה מושלם.
- מגישים עם עוד טחינה בצד ותהיו מוכנים לסעודה הכי טעימה שיש!
כמובן שניתן להוסיף גם גבינת פטה או חריף בעוצמה גבוהה שסוחף את כל חוויית האוכל שלכם!
שדרוגים ותוספות אפשריות
לא רוצים לשבור את הקולינריה? מעולה! לדיון עדין על תוספות אפשר להוסיף:
- צ'יפס בתוך הלאפה – ממכר, משגע ועם כיף מטורף!
- אבוקדו משובח לסלט שלכם – כנראה שזה אגדי ומיוחד!
- רוטב חריף או שום מעט מתוק להפתעה.
- פטרוזיליה קצוצה על מנת להוסיף עוד רעננות.
שאלות ותשובות
מהי השווארמה הכי טעימה?
שווארמה עשויה מנת בשר איכותית, חשובה לאיכות החומרים! שילוב של רוטב טחינה נפלא יכול להוסיף טעמים שמקורם במזרח התיכון והפיצורים הרבים.
אפשר להכין את הלאפה מראש?
כן, ניתן להכין את כל המרכיבים ולשמור במקרר עד להרכבה, מה שיקל עליכם מאוד ביום ההגשה!
מה ניתן להחליף בבשר?
אפשר להשתמש בסייטן, טופו, או אפילו חומוס מבושל. השמיים הם הגבול!
איך מכינים רוטב טחינה?
השלב הוא פשוט – משלבים טחינה גולמית עם לימון, מים, מלח ופלפל, אפשר גם להוסיף שום או כמון לשדרוג נוסף.
מה עושים אם רוצים ללא גלוטן?
מחליפים את הלאפה בלחם המיועד ללא גלוטן, והשאר נשאר באותה הדרך!
כמה זמן אפשר לשמור את הלאפה במקרר?
לאפה יכולה להחזיק עד יומיים במקרר, אך כדי לשמור על הטריות, כדאי לא לחרוג מהזמן הזה.
מהו התיבול הסודי לשווארמה?
תיבול טעים שמגיע מתבלנים כמו כמון, כורכום, פפריקה וכמובן מערבבים עם מלח ופלפל!
לפני כמה זמן התחילו לאכול שווארמה?
שווארמה במובן המודרני שלה קיימת משנות ה- 20 במזרח התיכון, אך הכנת בשר לאורכה של שיפוד, קדמה לכך בהרבה.
מהי המנה המושלמת כתוספת?
סלט ירקות טריים או טעים כמו טאבולה שיביא עוד רעננות!
האם ניתן לחמם את הלאפה?
בוודאי! חימום קל במחבת מדגשים את הטעמים ומביא עוד קרמליזציה לפנים והקרמיים בחוץ!
אם אהבתם את המתכון של לאפה שווארמה, שתפו אותו עם חברים ורשתות חברתיות! לחזק את הקולינריה המקומית תמיד עם כיף נוסף!