סופלה במיקרו עם קמח רגיל שלא תוכל להפסיק לאכול
סופלה במיקרו עם קמח רגיל – מתכון עוצר נשימה!
סופלה במיקרוגל. מתאימים לערב של געגועים. ורגעים בהם הממתקים לא מצליחים להשביע את רעבונכם. מדהים! נימוח! פשוט מושלם! והכי טוב – זה לוקח רק כמה דקות. תקשיבו, זה לא סוד שהחיים האפויים שלנו לפעמים מרגישים כמו טיול מאכזב. אבל ברגעים הללו, אנחנו זקוקים למשהו משוגע. או אולי אפילו מתכון אגדי, שאפשר להכין בשנייה. תכינו את הכלים, נתחיל ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 2 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 1-2 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בתהליך הפלאי של הכנת הסופלה, חשוב להרכיב את כל החומרים הנדרשים. אני ממליץ להכין את כל המרכיבים מראש, כך שלא תמצאו את עצמכם מחפשים קמח בין המדפים.
- 40 גרם קמח רגיל
- 30 גרם חמאה (מומסת)
- 100 מ"ל חלב
- 50 גרם סוכר (אם אתם אוהבים מתוק, הוסיפו עוד)
- 1 ביצה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- שוקולד מריר קצוץ (לא חובה, אבל למי יש התנגדות לשוקולד?)
למי שמעדיף להימנע מקמח רגיל, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א, ולעשות גרסה ללא גלוטן. וגם קטגוריה לטבעונים – במקרה הזה, אתם יכולים לשים במקום הביצה רסק תפוחים או בננה מרוסקת! תזכרו – איכות כל מרכיב היא מה שתביא לתוצאה המדהימה והמשגעת!
שלבי ההכנה
עכשיו שהכל מסודר, הגיעה השעה לקפוץ לתוך הכנת הסופלה! כל שלב מציע הזדמנות לחוות את השוני בין הסופלה הזה לבין כל עוגה אחרת. רוצים לדעת מה לעשות?
- מניחים קערה קטנה במיקרוגל וממיסים את החמאה בה.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים, עד שהתערובת משתווה.
- קולפים ביצה ומערבבים לתוך התערובת, עד שהכל מתחבר.
- מוסיפים את החלב ותמצית הווניל ומערבבים שוב.
- כעת, מוסיפים את הקמח ומעט מלח ומערבבים לכלל התערובת.
- אם החלטתם להוסיף שוקולד, זה הזמן להוסיף אותו ולערבב היטב.
- עכשיו, מניחים את התערובת בכוס או קערית שמתאימה למיקרוגל.
- מכניסים למיקרוגל למשך כ-1.5 דקות (הישארו ליד המיקרוגל, כי לתנועה הנפלאה הזו יש נטייה להתפשט).
- כשהסופלה מוכן, הוציאו אותו בזהירות והניחו לו להתקרר לדקה לפני שתחפרו בו.
תוספות או שדרוגים אפשריים
בעצם, מדוע לא להוסיף לפינוק הקטן הזה גם כמה תוספות משגעות? אני ממליץ על:
- חצי כפית קינמון או מעט קקאו לתוספת טעמים.
- כף אגוזים קצוצים שהופכים את הסופלה למפנק יותר.
- גווני צבע עם פירות קיץ כמו תותים או פטל לשדרוג המראה.
- טיפ: לשדרוג אמיתי, לתוך הסופלה אפשר לשים פיסת שוקולד מוקצת לקראת הסוף, למעטפת שוקולד נוזלית.
שאלות ותשובות
האם סופלה הזה מתאים לחגיגות?
לגמרי! סופלה במיקרוגל הוא פתרון מצוין לאירועים מפנקים. אפשר לכלול בו נרות או להכין אותו בצורה מדהימה ולהגיש פרטית.
אפשר לשמור את הסופלה במקרר?
הסופלה הכי טוב הוא חם וטרי, אז לא ממליץ לחכות. אבל במקרה, אם נשאר, ניתן לשמור במקרר, אבל את טקסטורת הנימוח אובדים.
למה כדאי להוסיף שוקולד?
שוקולד פשוט מוסיף קטע של שוקולד מענג, שמקפיץ את הסופלה לרמה חדשה.
מה אם אין לי מיקרוגל?
סופלה במיקרוגל הוא חלום, אבל גם בתנור אפשר להכין אותו. פשוט אופים על 180 מעלות במשך 10-12 דקות.
אפשר להמיר סוכר בדבש?
בהחלט! דבש מאפשר לסופלה אוורירות ובו זמנית טעמים שונים, אבל קחו בחשבון שזה יכול לשנות את המרקם קצת.
ממה קמח רגיל עשוי?
קמח רגיל עשוי בעיקר מחיטת דורום, עיבודו מצריך קילופים, ומרכיב מצוין בעבודות עטיפה לאפייה.
מתי הסופלה יהיה מוכן?
כשהקצוות מתייצבים אבל המרכז עדיין רך, זה הזמן להוציא וליהנות מהחום והעושר.
איך אני יכול להגביר את חוויית הגלידה איתו?
מי לא אוהב סופלה חם עם כדור גלידה? זה ללקק את האצבעות בשילוב מנצח!
האם אפשר להגדיל את הכמות להכנה בבת אחת?
כמובן! פשוט להכפיל את הכמויות ולהתאים את הזמן במיקרוגל.
האם הסופלה בריא?
הוא מתוק כמו שאנחנו אוהבים, אבל יש במנה כמות קטנה של חומרים. אם תשימו דגש על חומרים כמו חלב דל שומן, על תוצאות עשויות להיות סבירות יותר.
בסוף, כל מה שאנחנו רוצים הוא לשתף את המתכון הזה עם החברים שלנו ולפנק את כל האנשים היקרים לנו. זה הזמן לקחת את האוכל שלנו קדימה, להפיץ את הטעמים והאווירה ולהיות חלק מהעונג הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברחבי הרשתות החברתיות!