מתכון לעוף ותפוחי אדמה בתנור הכי טעים EVER!

מתכון לעוף ותפוחי אדמה בתנור – שילוב מושלם של טעמים

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את הדלת של התנור אחרי בישול ממושך, וריח עוף בתנור ותפוחי אדמה אפויים ממלא את החלל. זהו הרגע שמתעלה על כל התחושות. המנה הזו אינה סתם מנה – היא חוויה של טעמים, ריחות וזיכרונות. מדובר במתכון שכולו אהבה, מתכון שעובר מדור לדור, משולב בו סוד של סבתא שהקפידה על כל פרט. העוף ייצא נימוח, תפוחי האדמה יוסיפו רכות, וכשהכל יתמזג יחד – תיווצר מנה שאי אפשר לעמוד בפניה. אז קדימה, בואו נצלול לעולם המדהים הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המרתקת הזו, נדרשים לנו החומרים הבאים:

  • 1.5 ק"ג עוף (חלקי עוף כמו ידיים ורגליים או במכירה של עוף שלם)
  • 700 גרם תפוחי אדמה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות תיבול (כמו מלח, פלפל, פפריקה, תבלינים של גריל או כמו שאתם אוהבים)
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 1 לשון לימון (לסרום טעם מרענן)
  • רוזמרין או תבלינים נוספים לפי טעמכם

אם אתם אוהבים את החוויה הזו, אבל רוצים לגרסה טבעונית או ללא גלוטן, אפשר להחליף את העוף בנתחי טופו או חזה עוף טופו. גם תפוחי האדמה כאן יכולים להיות מוחלפים בעדשים מבושלות כדי להעניק טעם משוגע!

שלבי ההכנה

המשימה המרגשת מתחילה! הנה השלבים להפיכת רכיבי המנה הפשוטים הללו ליצירת מופת.

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את תפוחי האדמה חתוכים לגודל בינוני למשך כ-10 דקות.
  3. בינתיים, מתבלים את נתחי העוף עם שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה, שום ולימון.
  4. מניחים את העוף בתבנית אפייה ממוצעת.
  5. סוחטים על העוף את מיץ הלימון ומקשטים בעלי הרוזמרין.
  6. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים סביבו, עם תיבול נוסף.
  7. מכניסים לתנור למשך כ-75 דקות או עד שהעוף זהוב ויפה והעור פריך.
  8. מדי רבע שעה, פותחים את התנור ויוצרים רוטב עם מיץ העוף על תפוחי האדמה.
  9. לסיום, נותנים למנה להתקרר מעט לפני ההגשה.

יש עוד המון מה לשדרג!

כשהמנה מוכנה, תמיד אפשר להוסיף טעמים נוספים, כדוגמת צוף דבש מעל העוף לקצה מתוק משוגע, או לתבל גם עם תיבול של חרדל לקצת חזקה. בנוסף, אתם יכולים להכין רטבים לניגוב עם יוגורט ועשבי תיבול, וזה פשוט יגרום לכם ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות על המתכון

אפשר להכין את המתכון הזה ללא בצל? בהחלט! אם אתם לא אוהבים בצל, פשוט תפסלו אותו. זה לא יפגע במנה.

מה לעשות אם נשארו שאריות? שאריות עוף ותפוחי אדמה ישמרו היטב במקרר עד 3 ימים. אפשר לחמם שוב או לשים בסלט!

אפשר להכין את המתכון על גריל? כן! מתכון זה ניתן להכנה גם על גריל. פשוט שימו את העוף ואת תפוחי האדמה על הגריל וגרמו להם להשחים.

באיזה צדדים אפשר להגיש את העוף? תוכלו להגיש אותו עם סלט ירוק מרענן או עם רוטב לבחירתכם, מדובר בשידוך מושלם!

איך יודעים שהעוף מוכן? העוף מוכן כשהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס והוא ממולא במיץ שלו.

אפשר להוסיף ירקות נוספים למנה? כדאי להרגיש חופשי להוסיף גזר, ברוקולי או ירקות אחרים שאתם אוהבים, זה יוסיף צבע וויטמינים.

אם רוצים שזה יהיה קצת חריף, מה לעשות? להוסיף טיפה צ'ילי חריף במהלך התיבול בהחלט יכול להקפיץ את הטעמים!

האם ניתן להשתמש בעוף קפוא? אפשר, אבל כדאי להפשיר אותו קודם במקרר לפני הבישול.

מה לעשות אם העוף לא יוצא פריך? לבדוק אם הנתחים לא היו צמודים מדי בתבנית, או להוסיף עוד שמן זית ולהגביר את הטמפרטורה בסוף.

המתכון המדהים הזה לעוף אנטיוקי ותפוחי אדמה בתנור יגרום לכם לשוב אליו שוב ושוב. תכינו, תטעמו, ותשתפו את ההצלחה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות. זה הזמן להראות לעולם מה יכול להתבשל במטבח שלכם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה את מסת השריר התקינה לנשים ואיך להשיגها
```html המדריך המלא למסת שריר תקינה לנשים: מה זה בעצם ואיך להגיע לזה? כשמדובר בבריאות הגוף, מסת שריר היא...
קרא עוד »
נוב 29, 2024
עוגת גבינה פירורים כשרה לפסח שתשגע את האורחים
```html עוגת גבינה פירורים כשרה לפסח מה עושים כשיש חג, וכולנו מצפים למתוקים אמיתיים אבל עם טוויסט...
קרא עוד »
דצמ 09, 2024
למה שרירים בין צלעיים תפוסים וכיצד לשחררם?
```html האם אתם יודעים מה עושה את השרירים בין הצלעיים שלנו? כל מה שצריך לדעת על השרירים התפוסים אם אתם...
קרא עוד »
דצמ 06, 2024