קרואסונים מתכונים ב 10 דקות שכולם יאהבו
קרואסונים מתכונים ב 10 דקות
ישנם מקרים בהם אנחנו מתעוררים עם רצון עז למתוק, כזה שמסוגל לרומם את מצב הרוח שלנו. מה דעתכם על קרואסון פריך, חמאתית, אוורירי ונימוח ששואב אתכם אל מסע טעמים מעלף? הנה המתכון המדהים הזה, שיאפשר לכם ליצור את הקסם הזה במטבח שלכם תוך 10 דקות בלבד! נשמע ממכר? כך זה. בעזרת כמה רבעים של בצק עלים, מעט שוקולד ואהבה, תוכלו לייצר את אחד הקינוחים הכי טעים שיש, גם אם לכאורה זה נראה כמו משימה קשה. בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: פשוט מאוד
- מספיק ל: 4-6 קרואסונים
הרכיבים הדרושים
כשהמטרה היא להכין קרואסונים מהירים, אנחנו מדברים על כמה רכיבים פשוטים ומדודים. דבר ראשון, כדאי שהכל יהיה מוכן לפני שנכנסים למלאכה. הנה הם:
- 1 חבילת בצק עלים (בכמות כ-500 גרם)
- 100 גרם שוקולד מריר או חלב (או כל שוקולד שאתם אוהבים)
- 1 ביצה (להברשה)
- קמח עבור הקימוח
מדהים כמה זה פשוט. אנחנו בהחלט יכולים לשדרג את המתכון הזה עוד יותר עם כמה רכיבים חלופיים. למשל, עכונים לקשקשים של שקדים, אגוזים קצוצים או אפילו פסיפלורה. כך ניצור גרסה יותר מיוחדת שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשכל החומרים מוכנים ויפים, אנחנו יכולים להתחיל. תכינו את המטבח, את עצמכם, ובעיקר את התיאבון שלכם. החלו לפעול לפי השלבים הבאים:
- חממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מלאים את השולחן בקמח כדי למנוע מהבצק להידבק.
- מפוררים את בצק העלים על השולחן המוקמח ומניחים לו להתפרס לגובה מסוים.
- חותכים את הבצק למשולשים קטנים (בערך בגובה 10 ס"מ).
- מניחים קוביית שוקולד על החלק הרחב של הבצק.
- מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה, כך שהשוקולד ייתפס בפנים.
- עורכים שורות ממולאות על תבנית שהונחה עליה נייר אפייה.
- מפרשים על פני הקרואסונים עם ביצה ליצירת גוון זהוב בעת האפייה.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהתוצאה מתפוצצת במראה וזהוב.
- מניחים לקרואסונים להתקרר לפני שמתקדמים ללקק את האצבעות!
והנה אנחנו, עמוק בתוך התהליך. התוצאה בהחלט תמשוך את העין, ואת הלב. אם תרצו לשדרג יותר, תוכלו להכין רוטב שוקולד למילוי או למזיגה. זה פשוט משגע!
שדרוגים ותוספות אפשריות
באופן כללי, יש לכם אפשרויות אין סופיות לשדרג את המתכון הזה. אם אתם אוהבים את הפירות, ניתן לשים קוביות של תפוחים, בננות או פירות יער בתוספת של קינמון. זה ייתן להם טוויסט בריא ומרענן. האפשרות השנייה היא למזוג עליהם רוטב שוקולד מחמם בתום האפייה – אגדי!
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בבצק אחר במקום בצק העלים? יש אפשרויות אחרות כמו בצק פילו, אך התוצאה לא תהיה קלילה ונימוחה כמו בבצק עלים.
כמה זמן אפשר לשמור את הקרואסונים לאחר האפייה? מומלץ לאכול אותם תוך יום-יומיים, אבל אם אתם יכולים להתאפק – הכינו כמות כפולה!
האם המתכון הזה מתאים למסיבת יום הולדת? בהחלט! קרואסונים קטנים הם מצוינים עבור אירועים. יש גם אפשרות להכין אותם בטעמים שונים.
אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן, מה לעשות? ישנם בצקים עלים ללא גלוטן בשוק. פשוט הקפידו על רכיבים אחרים בהתאם למתכון.
האם ניתן להקפיא את הקרואסונים? כן, בהחלט! ניתן להקפיא אותם לפני האפייה ולשלוף אותם כאשר מתחשק לכם.
כמה זמן לוקח להפשיר את הבצק? הבצק ידרוש לפחות 30 דקות לשהות בטמפרטורת חדר.
האם יש טיפים להברשה המושלמת? ניתן להוסיף לתוך הביצה קצת חלב או שמנת להברשה זהובה ומושכת יותר.
אילו סוגי שוקולד מתאימים למילוי? שוקולד מריר, חלב, לבן ואפילו שוקולדים ממולאים כמו אגוזי לוז.
איך יודעים שהקרואסונים מוכנים? הם צריכים להיות זהובים מעל, ויש להם ריח פשוט משגע של חמאה.
עכשיו כשעשיתם את הצעד אל מתכון הקרואסונים המושלם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חבריכם ובני משפחתכם. כך תבנו סביבכם קהילת חובבי טעמים מעולמות קסומים, והאפשרויות הן אין סופיות! תתפנקו!