מתכונים לתינוק בן 7 חודשים שיגרמו לו להתלהב
"`html
מתכונים לתינוק בן 7 חודשים
אמא שלי תמיד אמרה לי ש"האוכל הוא התרופה הטובה ביותר שרק אי פעם נוכל לתת". אז מה דעתכם על לנסות להכין לתינוק שלכם מתכונים חדשים ומלהיבים שיזינו אותו וגם יעשירו אותו בכל הטוב הזה שנקרא אוכל? גיל שבעה חודשים הוא הזמן המושלם להתחיל לחשוף את התינוקות שלנו למגוון רחב של טעמים ומרקמים. כשהם לומדים לגשת לאוכל מוצק, מגיע להם ליהנות מחוויית אכילה מקסימה ומלהיבה. ולכם, ההורים, יש את ההזדמנות למשוך את כל המשפחה לעזור במטבח ולבשל יחד כמה מנות מרהיבות. בואו נחלוק איתכם כמה מתכונים מטריפים שיהפכו את הארוחות של הקטנטנים לאגדים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וסקירה כללית
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מיועד ל: 4 מנות לערך
המתכונים שנציג הם לא רק בריאים, אלא גם מושלמים. הם עשויים מרכיבים טריים, טבעיים ואוהבים שמתאימים בדיוק להתפתחותם של תינוקות. לדוגמה, בשמני צמחי הבריאות שנטפלו במנות, טמון כוחם של האומגה-3 והאומגה-6, שחיוניים כל כך להתפתחות המוח שלהם.
המרכיבים הדרושים
אז מה באמת נדרוש כדי להכין את המתכונים המדהימים הללו? הנה הרשימה:
- 1 בגט קטן
- 1 אבוקדו עשיר ומושלם
- 2 תפוחי אדמה קלופים וקפואים (לאנים!)
- 1 גזר מגורר (לטעם המנחם)
- 1 כף שמן זית מדהים
- 1/4 כוס מים (או יותר להגברת האווריריות)
- קמצוץ מלח (לפי הצורך)
- לקישוט: פירה מהבישול של הבצל
כמובן שאפשר להשתמש במרכיבים חלופיים למי שאוהב לגוון. אפשר לנסות אבוקדו בגרסה טבעונית, ללא גלוטן אם אנו מוסיפים גרגרים מבושלים מחומוס או שעועית במסלול הזה. התוצאות… משגעות!
שלבי ההכנה
וכמובן, על מנת שתוכלו להנות מהמנות האגדי שהכנו במיוחד עבורכם, הנה שלבי ההכנה!
- תחילה, ניתן לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס, במקרה שבחרתם את הדרך הנפלאה של האפייה.
- נחתוך את הבגט לחצאים, ולאחר מכן לנחם אותו עם שמן זית ועלי תיבול, אם יש ברשותכם.
- נניח את החצאים על תבנית ואופים במשך 10 דקות עד שנקבל לחם קריספי ושחום.
- במצב בו אנו מבשלים, ניקח את תפוחי האדמה ואת הגזר ונרתיח את שניהם במים בעדינות עד שהן רכים.
- נוסיף את האבוקדו ונמשיך לבשל במרקם נעים למגע. את המים נוסיף לפי הצורך עד שנקבל מרקם קרמי ומושלם.
- בטמפרטורה נמוכה, נמקם את התבשיל למספר דקות נוספות.
- נעבור להכין את הפירה, ונקפוץ למדת ההוגנת, תוסיפו מלח לפי הצורך.
- נגיש את המנה עם קישוט מפתה של המנה המושלמת, פירה או רוטב על פי בחירתכם.
תוכלו לשדרג את המנה עם שדרוגים כמו קישוטים של גבינת פטה או עגבניות מיובשות, חמוציות או כל מה שאתם אוהבים.
שאלות ותשובות
מה הסיבה שהמתכון הזה כל כך טוב לתינוקות? מדובר במרכיבים טבעיים ובריאים שמתאימים במיוחד לגיל הזה ואינם מכילים סוכרים מוסף.
האם אפשר להכין את המתכון גם עבור פעוטות? בהחלט! ניתן לקצץ את הרכיבים ולתת להם טעם עצום גם בגילאים המתבגרים.
האם ניתן לשמור את המנות הללו למועד מאוחר יותר? כן! אפשר להקפיא את הפירה. הוא לאחר מכן יוכל לשמש בשעת הצורך.
מה ההמלצה לגבי תוספות? תוספות אפשריות הן גבינת פריזר רכה, או טחינה לציפוי מענג.
האם יש צורך להשגיח על תינוקות במהלך האכילה? טורח! חשוב להיות עם עין פקוחה גם כשהם טועמים לראשונה מרקמים חדשים.
איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני? כדי להפוך את המתכון לטבעוני, פשוט ניתן להחליף את המרכיבים החלביים ברכיבים טבעיים כמו שמן קוקוס, ולמנוע מלח.
באיזו תבנית כדאי להשתמש? ניתן להשתמש בתבנית אפייה רגילה לכל חצי בגט, ותבהירו לא לאפות בטמפרטורה גבוהה מידי.
האם אני יכול להשתמש ברכיבים אחרים? בהחלט! אתם יכולים להשתמש בכל ירק רך שיגרום לתינוק שלכם לאהוב את הטעמים.
אז מה עושים עם המעטפות שלא הצלחתי לסיים? אפשר לשמור במיכל אטום ולעשות שימוש מאוחר יותר בארוחת אחר הצהריים.
אז אתם רואים? חווית הבישול יכולה להיות פשוטה, כיפית והכי חשוב – בריאה! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות והביאו את כל החברים והמשפחה שלכם למאפה הזה של אהבה. בתיאבון!
"`