לגלות את הסוד להכנת סטייק על האש המושלם

איך להכין סטייק על האש

סטייק על האש הוא אחד המאכלים הכי טעימים שיש, והכנה שלו יכולה לשדרג כל ערב קיץ או מפגש משפחתי. אבל רגע, לא מדובר כאן סתם על סטייק. אנחנו מדברים על סטייק שמנשק את השפתיים, מתפרק כמו חמאה בפה וממלא את כל החושים. תארו לעצמכם את הרגע הזה של לשים את הסטייק על המנגל, הריח הממכר שממלא את האוויר, והציפייה המהולה ברעב שמציתה את הלב. כן, זה מה שאנחנו הולכים ליצור כאן. נתראה בסוף הערב עם פנים מרוצות ומלאות בעוד מנה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30-45 דקות (תלוי בגובה הסטייק)
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

מרכיבים דרושים

לא כדאי לפספס אף רכיב מתוך הרשימה, כי כל אחד מהם תורם למדהים של המנה. כשמכינים סטייק, לא כדאי לחסוך. כל עיגול של תיבול, כל חלום של טעם – כל דבר חשוב.

  • 4 נתחי סטייק (כגון אנטריקוט או ריב איי, בגובה של 3-4 ס"מ)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גרוס, לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון, לפי הטעם
  • שן שום, קלופה וכתושה (אופציונלי)
  • צרור רוזמרין או תבלינים ירוקים.

אם אתם רוצים לגוון, אפשר להוסיף רוטב זיווה או שום כתוש לתיבול. זה פשוט מדהים!

שלבי ההכנה

אחרי שצברתם את המרכיבים, הגיע הזמן לצלול ישר למלאכה. עכשיו סביר להניח שחשבתם על להיעזר בגריל גז או מנגל פחמים. אין כמו העשן המיוחד של פחמים, אבל זה כבר תלוי בכם.

  1. בוחרים את הסטייקים, בודקים שהנתח במצב טוב, עם שכבת שומן שתשמור עליו עסיסי.
  2. מניחים את הסטייקים בקופסה שטוחה ומוזגים לשם את שמן הזית, המלח, הפלפל והשום. משרים לפחות 20 דקות.
  3. מניחים את המנגל על חום גבוה ומוודאים שהפחמים לוהטים.
  4. כשמניחים את הסטייקים על הגריל, שומעים את רחש הטיגון! מחכים 4-5 דקות מצד אחד.
  5. הופכים את הסטייקים בעזרת מלקחיים (חשוב לא לדקר!) ומבשלים עוד 4-5 דקות.
  6. לפי הצורך, מקטינים את החום למי שאוהב את הסטייק פחות עשוי.
  7. למינימום 10 דקות מניחים את הסטייקים על רשת לקירור.
  8. מניחים כל סטייק על צלחת ומוסיפים סלט זוגי לטריאות שמקיפות את הצלחת.

והנה כך, במעט זמן ובכמה צעדים פשוטים, הכנתם מנה מושלמת. למי שחשקה נפשו בגרסה טבעונית או בריאה, אפשר להמיר את הסטייקים בנתחי טופו או צמחי עבור חוויה עשירה וטעימה.

שדרוגים ותוספות

כבר דיברנו על הסטייק עצמו, אבל מה לגבי התוספות? הנה כמה רעיונות:

  • סלט ירוק מרענן עם רוטב בולונז – זה פשוט מרענן את המנות.
  • מצרף חלה עם שום! כי איך אפשר לאכול סטייק בלי רוטב.
  • אפשר להכין סוס אוליו – שמן זית, שום ולימון. מעדן!
  • אם אתם מרגישים עליזים, נסו את הסטייק עם גבינת פטה מעל.

כל שעליכם לעשות הוא להמציא את השילובים האדירים והאגדיים שלכם. השמיים הם הגבול.

שאלות ותשובות

האם צריך לחמם את הסטייק לפני שמניחים על המנגל? בהחלט! עדיף להוציא את הסטייק מהמקרר לפחות 30 דקות לפני השימוש כדי שיהיה בטמפרטורת החדר.

כמה זמן יש לבשל סטייק בעמידה? זה תלוי איך אתם אוהבים אותו. 4-5 דקות צד אחד, עם סיבוב, וזה מושלם.

איך יודעים מתי הסטייק מוכן? תנסו לגזור אותו עם מזלג. אם הוא אוחז טיפה, הוא מוכן.

מה לעשות אם עשיתי טעות והסטייק יבש? אל תדאגו! רוטב ברביקיו יכול להציל את המצב. לא זורקים אוכל!

האם ניתן לשמור סטייק במקרר? כן, ניתן לשמור אותו לשימוש אחר, אבל מומלץ לחמם אותו במיקרוגל עם טיפה מים.

מה לעשות אם אני אוהב סאטר אונק? אין בעיה! בהחלט ניתן לחתוך את הסטייק מאוד לעבות ולהשתמש בתיבול חזק יותר.

איך להגיש? עם סלט טרי, ולצד פירה, וכמובן – תוספת של חלה.

איזה יין מומלץ על סטייק? יין אדום, בהחלט. כמו קברנה סוביניון, זה משדרג את החוויה!

האם אפשר לאכול סטייק קפוא? לא מומלץ. עדיף להפשיר במקרר לפני הבישול.

האם ניתן לשלב תיבול או רוטב אחר? בהחלט! אל תגבילו את עצמכם, תשחקו עם הטעמים!

לאחר הכל, אנו מקווים שתרגישו השראה להכין את הסטייק המדהים הזה כיום. אם התנסיתם ונהנתם, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
קציצות תפוחי אדמה עם בשר עיראקיות שמטריפות את החיך
קציצות תפוחי אדמה עם בשר בעיראקיות: מושלמות לכל ארוחה אסור לשכוח שהקציצות הן לא סתם מנה. הן חוויה...
קרא עוד »
דצמ 10, 2024
על היוגה לבדה
החיים שלנו יכולים בהחלט להיות אינטנסיביים. אנחנו נקרעים בין עבודה, לימודים והטיפול בבני המשפחה. לא...
קרא עוד »
אפר 28, 2019
עד כמה קנאביס עשוי להזיק לבני נוער ואיך להפחית את הנזקים?
אין ספק, ישנם סמים קשים יותר מסם הקנאביס, שמוגדר תחת פקודת הסמים הקלים, אבל לא רבים מבינים שאפשרי...
קרא עוד »
יול 26, 2021