חזה עוף מוקפץ עם ירקות בריא – טעים ובריא בקלות!
חזה עוף מוקפץ עם ירקות בריא
לאורך ההיסטוריה, חזה העוף היה תמיד אחד מהמאכלים שלוו אותנו במסעות קולינריים שונים. למה? כי הוא פשוט מדהים! חזה עוף מוקפץ עם ירקות הוא לא רק מתכון ממכר, אלא גם טעים ברמות על. כשאתם מכינים את המנה הזו, כל אחד סביב השולחן ירגיש כמו שף במסעדה יוקרתית.ולא נדבר על הריחות שיתפשטו בכל הבית! כמה פעמים יצא לכם להכין מנה שמתקתקת כל כך בצורה מושלמת, עד שתחפשו תירוץ טוב לאכול אותה בכל יום? במתכון הזה יש לנו שילוב של טעמים שהולך לנצח את כל מה שחשבתם על אוכל בריא.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק?
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו נכנסים לשלב ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים בקו האופק. המתכון שלנו רווי בירקות בריאים והחסה עליהם מגיעה בצורה עוצמתית.
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל אדום, חתוך למקלות
- 1 קישוא, חתוך לרבעים לאורך
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סויה (אפשר לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כף דבש (לחובבי המתוק)
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- סומק או כמון לקישוט
- עגבניות שרי או ירקות נוספים לפי העדפה
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהמרכיבים שלנו מוכנים, הגיע הזמן להעביר את הסצנה אל המטבח שלכם. ההכנה היא קלה ומהירה, כך שתוכלו לשדרג את כל ארוחת הערב שלכם בשיא המינימום.
- מניחים מחבת רחבה על חום גבוה ומוסיפים את שמן הזית.
- כאשר השמן רותח, מוסיפים את קוביות חזה העוף ומסננים מלמעלה מעט מלח ופלפל.
- מטגנים את העוף עד שהוא משנה צבעו ונראה מבושל, כ- 5-7 דקות.
- לאחר מכן, מוסיפים את הבצל הסגול והשום ומטגנים יחד עד שהבצל מתחיל להתצבע.
- מוסיפים את הגזר, הפלפל והקישוא ומערבבים היטב, עד שהירקות מתחילים להתרכך – עוד כ 5-6 דקות.
- מעבירים לסגנון אסיאתי ומוסיפים רוטב סויה ודבש, לערבב היטב.
- משאירים לחום למשך עוד שתי דקות כדי שהטעמים יתחברו.
- מדי פעם טועמים ומוסיפים מלח, פלפל או תבלינים נוספים לפי הצורך.
- סוחטים מעט מיץ לימון מעל המנה לפני ההגשה.
- מגישים חם, מפזרים סומק או כמון לקישוט – ואל תשכחו להגיש עם אורז, קוסקוס או כל תוספת שאתם אוהבים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
יש מספר דרכים לשדרג את המנה הזו ולתת לה טוויסט שונה בכל פעם שאתם מכינים אותה. העופות כאילו מבקשים תוספות. לדוגמא, אפשר להוסיף אגוזי קשיו קלויים או בוטנים קצוצים מעל – זה ייתן קרנצ'יות נהדרת, וכל אחד סביב השולחן יחיה עם חיוך. אם אתם רוצים גרסה ירוקה, למה לא לנסות להוסיף ברוקולי או אפונה מזוגגת בסוף הבישול?
ואם התמזל המזל, תרגישו חופשי להניח על המנה פיסות אננס או מנגו לקולינריה תוך כדי אפייה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם חזה העוף שלי מוכן?
עוף מבושל צריך להיות לבן בפנים – אם נראה ורוד אתם צריכים לבשל אותו עוד. הגיע הזמן לקנות תרמומטר בישול!
האם אני יכול להכין את המנה בסגנון טבעוני?
בוודאי! תחליפו חזה עוף בטופו או סייטן, המרקם עדיין יהיה טעים וחווייתי.
מה אני יכול להגיש לצד המנה הזו?
זה מושלם לצד אורז, פירה תפוחי אדמה, או אפילו על מצע סלט רענן.
מה ניתן לעשות עם שאריות?
חזה עוף מוקפץ נשאר טעים גם למחרת. פשוט השאירו אותו במקרר, ותהנו ממנו בקרוב.
למה אני לא מצליח להשיג את העוף רך?
אולי אתם מבשלים אותו יותר מדי. טיגון קצר קולע את העוף כהכנת צלחת, ושמל הוא עולם אחר.
מה ההבדל בין רוטב סויה לרוטב תפלש?
רוטב סויה הוא ברוטב סויה תוך מיני כמוסות, כך שהוא מלוח יותר – תשתמשו בכמה פחות או הכנה מעט רוטב ביתי עם פטרוזיליה מעל.
באילו ירקות נוספים אני יכול להשתמש?
ברוקולי, כרובית, קישואים, ואפילו פטריות יתאימו נפלא. תאמינו לי, השמיים הם הגבול כאן.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
כמובן! הכנה מראש יכולה לגרום לעוף לספוג את הטעמים ולהיות אפילו טעים יותר.
מה המרחק המומלץ בין חזה העוף לשום במתכון?
שום נוטה להקשר במהירות, ולכן תמיד עדיף לדחוק אותו קצת באחרונה.
האם אני יכול להקפיא את המנה?
חד משמעית, מנה זו מתאימה להקפאה, והמזון שלכם יישאר טעים אחרי.
אם אהבתם את המתכון הנפלא הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם. אתם יודעים, להפיץ את הבשורה, כי כולם צריכים לדעת כמה הוא אגדי! בישול הוא חוויה, ובמיוחד כשמדובר במנה שעושה לכולם טוב על הלב כמו חזה עוף מוקפץ עם ירקות בריא!