סקירה על סוגי חיידקים בקיבה
מצב הקיבה שלנו והדרך בה היא פעולת ומרופדת, משפיעה מאד על חיי היום יום שלנו. בעוד שמי שסובל מחיידקים בקיבה – יסבול מכאבים חזקים, היעדר היכולת לאכול אוכל מוצק, ואף יתאשפז מידי פעם בבתי החולים על מנת לקבל נוזלים וטיפול מתאים.
חיידק בקיבה יכול להיות אלים ולתקוף מערכות בגוף, כך ששלשולים, כאבים חדים והקאות הם מנת חלקם של מי שלוקה במצב זה. אז מהם הסוגים השונים של חיידקים שנמצאים בקיבה וכיצד מטפלים? כול המידע בהמשך.
אם אתם סובלים מחיידקים בקיבה, חשוב שתדעו כי חיידקים כאלה עלולים לגרום לזיהום והם מתרבים במערכת העיכול ומגיעים למעי הגס. מצב זה משבש את איכות החיים וגורם להתמודדות לא קלה עם כאבים. בין החיידקים שנמצאים במערכות העיכול והקיבה תמצאו:
חיידק האי קולי – חיידק שמצוי במעי הגס ללול לגרום לשלשול חריף, זיהום חיידקים בדם בצואה וחום גבוה. כדי לאבחן את הסיטואציה, מבצעים תרביות ובדיקת צואה.
הליקובקטור – חיידק נוסף ושכיח בקרב בני אדם, והוא גורם לכאבים חזקים, זיהום חיידקי ואולקוס הידוע בשם כיב קיבה. החיידק מטופל על ידי נטילת אנטיביוטיקה, ולעיתים אף באשפוז וקבלת תרופות מרשם, קראו בהרחבה על טיפול בהליקובקטר פילורי.
סלמונלה – חיידק שגורם לזיהומי בקיבה בשל אכילה של מוצר שאינו טרי. החיידקים מופרשים למזון ולאחר הפרשת רעלנים – פוגעים במערכת העיכול. במקרים כאלה יש לבצע טיפול נטורופאתי תומך ולהיות במנוחה.
קלוסטרידיו דיפיצלה – חיידק נפוץ אשר פוגע במעי הגס. מי שיחלה בזיהום כזה עלול להיות בסכנת חיים! במידה והזיהום מתפשט יש לבצע טיפול על ידי אנשי המקצוע.
טיפול בחיידקי קיבה
חשוב לדעת כי חלק ניכר בטיפול בחיידקים וזיהומים קשורים לדרך בה אנו צורכים מזון. בכך אפשר לקבל אבחון וטיפול נטורופתי שישלים את הטיפול התרופתי. טיפול נטורופתי בשילוב צמחי מרפא, יכול לשפר פלאים את המצב הגופני! בכך, חשוב לחפש אחר מומחים בדלקות קיבה, בטיפול באולקוס, בדלקות בושט, שלשולים, עצירות וכדומה. בכך אפשר לשמור על אורח חיים בריא ונטול כאבים או סכנה.