רוטב לקציצות בשר ללא עגבניות שתאהבו להכין
רוטב לקציצות בשר ללא עגבניות – מתכון מעלף!
כמה פעמים ניסיתם למצוא את הרוטב המושלם שילווה את הקציצות שלכם, שיגן על הרכות שלהן ושיהפוך את המנה למשהו אגדי? אנחנו בטוחים שכולכם חוויתם את האכזבה כשגיליתם שהרוטב מכיל עגבניות, כשאתם לא מעוניינים בהן. אז מה אם אני אגיד לכם שיש לכם כאן מתכון מדהים לרוטב לנצח, כזה שעמוק בטעמים ומושלם לקציצות בשר? כן, כן, רק תיכנסו למטבח ותתחילו להרגיש את הריחות המשגעים – ההצלחה בפתח!
זמן הכנת המתכון
- כמובן שההכנה לא תארך יותר מ-30 דקות.
- רמת קושי: קלה!
- מספיק ל-4 מנות.
הרכיבים הדרושים
עכשיו הגיע הזמן להיכנס לעובי הקורה. לפני שתחליטו לנטוש את הרוטב הזה, שימו לב לרכיבים – כל אחד מהם נועד להעניק חוויה עשירה ועולמית!
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית קימל (למי שאוהב)
- 1/2 כפית חרדל
- 2 כפות דבש
- 2 כוסות מרק עוף (או מרק ירקות טבעוני) – הפתעה!
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קמצוץ של צ'ילי (אם אתם אוהבים חריף)
עכשיו, לפני שנעבור לשלב הבא, חשוב לציין – המהות של המתכון הזה היא גמישות. ניתן להוסיף רטבים שונים או תבלינים לפי החך שלכם. אוהבים עשבים? נוסיף מעט רוזמרין או תימין, בהחלט אפשרי!
שלבי ההכנה
ובכן, הגיע הזמן להתחיל במלאכה! היא פשוטה, קלה ומהירה. מה שנשאר לכם זה להתכונן לארוחה מושלמת.
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שיהיה שקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מפזרים פפריקה, כמון וקימל, ומערבבים עד שהארומות מתחילות להתפשט.
- לוחצים על החרדל ומוסיפים דבש, מבשלים עוד דקה.
- יוצקים לסיר את מרק העוף, ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי, ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך במשך 10 דקות, עד שהתערובת מצטמצמת מעט.
- סוחטים מעט מיץ לימון מעל, אם רוצים טוויסט רענן!
- מסננים את הרוטב אם רוצים מרקם חלק יותר או משאירים אותו כפי שהוא.
עכשיו, אם קיבלתם רעיון חדש – אתם יכולים לשדרג את הרוטב הזה עם תוספות. לייסוף עשבים, ניתן גם להוסיף טחינה גולמית שתיתן את הטעם העשיר שמזוהה עם האוכל האהוב עליכם. לא מאמינים? תנסו!
שדרוגים ותוספות למתכון
בצעד אחרון, נציע לכם מספר שדרוגים. חשבו על המסעדות שבהן אתם רגילים לאכול את הקציצות עם הרוטב – עכשיו זה הזמן לנסות בבית!
- תוספת של חצילים קלויים מתחת להנחה של הרוטב תומך עם טעמים נפלאים.
- נענע קצוצה מאוד דקה יכולה לשדרג את הרוטב בצורה לא נורמלית!
- לחתוך קצת ירקות טריים – גזר, מלפפון, כל מה שאתם אוהבים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הרוטב מראש?
כן, אפשר להכין את הרוטב לפניכם ולשמור במקרר עד שבוע. פשוט חממו אותו לפני השימוש וקפצו עם קציצות חמות!
מה אם אני רוצה שהרוטב יהיה יותר חריף?
ניתן להוסיף יותר צ'ילי או גם רוטב סרירה למי שאוהב תרבות טעמים חריפה.
האם ניתן לשים את הרוטב במקפיא?
בהחלט! ניתן להFreeze את הרוטב במיכלים קטנים, שיקלו על השימוש בהמשך.
איזה סוגי קציצות הכי מתאימים עם הרוטב?
זהו רוטב שהוא גמיש מאוד! הוא משתלם עם קציצות בשר, עוף ואפילו קציצות טופו לצמחונים.
האם ניתן לשנות את המרק? מה עם מרק ירקות?
כמובן! השתמשו במרק ירקות כדי לשמור על בריאות ואיכותיות המנה.
באיזה תבלינים אחרים אפשר לשחק?
אפשר להוסיף קמצוץ של קינמון ולאמץ טעמים קצת יותר מתוקים! שווה לנסות.
אפשר לשלב ירקות ברוטב?
בוודאי! אם תוסיפו גזר או קישוא במקביל, זה יכול לשדרג את החוויה!
האם ניתן להשתמש בשמן אחר?
נכון, ניתן לערבב עם שמן קוקוס, זה מוסיף ריח גן עדן!
האם הרוטב מצריך זמן בישול ארוך?
נכון, הבישול הוא קצר, כך שאפשר להכין אותו על במה!
למה לא להשתמש בעגבניות?
המטרה הייתה לנסות לחדש את הטעמים ולהציע אופציה לשוחרי הצלחת ללא עגבניות.
אם אתם נרגשים להכיר את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף את הישגיכם עם חברים! שתפו את הארוחה הבריאה והאתגרית ברשתות החברתיות, ונדבר על זה בהמשך!