עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס – מתכון מנצח לקיץ
"`html
עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס
דמיינו את הרגע שבו אתם טועמים מנה שהמרקם שלה נעים, טעמים משתלבים בצורה מדהימה, הריחות ממלאים את המטבח, ואתם מתרגשים בכל ביס. עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס הוא בדיוק כזה – מנה שלא רק מסמנת את העובדה שאתם יודעים לבשל, אלא גם משדרת חום, בית וקצת ניחוחות של טיילנד. המנה הזו משגעת, ממכרת, ולא מביישת אף מסעדה שפים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר המנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוף בקארי ירוק, נזדקק למספר רכיבים מדהימים שיצורפו יחד במתכון הזה. הרכיבים חשובים מאוד גם באיכותם וגם בכמויותיהם, שיגרמו למנה להיות מושלמת, נימוחה, ואפילו גבוהה בטעמים!
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 2 כפות פסטת קארי ירוק
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר מגורר
- 1 כף סויה
- חצי כפית מלח
- 2 כפות שמן קוקוס או שמן זית
- מיץ מחצי ליים (או תפוז) לרעננות
- ירקות לפי בחירה: קישואים, גזר, או פלפל אדום, חתוכים
- קורי אנדרנג', או כוסברה קצוצה, לקישוט
רוצים להכין את המנה הזו בלי גלוטן? פשוט החליפו את הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן ושמרו על כל היתר בדיוק כמו שמתואר כאן. רוצים גרסה טבעונית? אתם יכולים להחליף את העוף בטופו ולקבל טעמים מדהימים בעבודה נוספת על טקסטורה.
שלבי ההכנה
כל ההכנה הזו פשוטה מאוד, ולאחר מספר שלבים תמצאו שאתם יושבים על השולחן עם משהו שנראה כמו יצירת אמנות קולינרית!
- במחבת גדולה, מחממים את שמן הקוקוס על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום והג'ינג'ר ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את פסטת הקארי הירוק ומערבבים כחצי דקה עד שהטעמים מתערבבים.
- מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- יוצקים את חלב הקוקוס למחבת ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הירקות לפי הבחירה ומבשלים יחד למשך כ-15 דקות, עד שהעוף מבושל והירקות רכים.
- אחר כך, מוסיפים את רוטב הסויה ומיץ הליים, ומתבלים במלח לפי הטעם.
- מבשלים עוד כ-5 דקות נוספות על חום נמוך.
- ניגשים לקישוט עם קורי אנדרנג' או כוסברה ומגישים עם אורז או אטריות!
רוצים לעשות שדרוג? אפשר להוסיף למנה מעט קוביות אננס או שלוק של רוטב צ'ילי מתוק כדי להקפיץ את הטעמים למשגע במובן האחראי!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש לצד המתכון הזה?
מלבד האורז או אטריות, אפשר להוסיף סלט ירקות טריים בשביל הרעננות. למשל סלט של גזר, מלפפון, וסויה עם דרסינג של מיץ ליים ושום.
האם ניתן להקפיא את העוף בקארי?
כמובן! זה שכבת חלב קוקוס שומרת על טעמים טובים גם אחרי ההקפאה. ממליצים להקפיא את המנה בסקית או קופסה אטומה, וישר לחזור לפעולה כשהרצון מופיע.
איך ניתן להפוך את המנה לחריפה יותר?
אם אתם אוהבים חריף, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ או מעט רוטב צ'ילי באי.
מה האלטרנטיבה לשלב גבינת חלבה במתכון?
אם רוצים להוסיף גבינת חלבה, שימוש בה כעדינות ובבת אחת עם כל הירקות והעוף ייוצר מנה עשירה מאוד.
האם אפשר להכין את העוף בקארי בצורת פאי?
בהחלט! הכינו את התערובת של העוף והקארי, וסעו אותה בתחתית פאי לפני שידיהם מלאות ברוטב ורק אחרי שתכסה בשכבת בצק עלים או פשטידה.
כמה זמן לפני צריך להכין את המנה?
מומלץ להכין את זה יום לפני, אבל בדר"כ אפשר להכין את המנה באותו היום ולהשתדל להכין סדרת כיף על השולחן.
מסיבת יום ההולדת שמתרחשת בקרוב – האם כדאי להציע את המנה הזו?
דרור קארי זהו יצירת אמנות חברתית ואדירה לערב יחד עם חברים ובני משפחה!
מה כדאי להוסיף אם רוצים טעמים מתוקים?
אם אתם אוהבים מתוק, פשוט הוסיפו דקות טובות של דחיסת נענע או קוביות קקאו נסing לדבר!
האם יש דרכים לשדרג את המנה מבחינה בריאותית?
בהחלט! במקום חלב קוקוס כאן אפשר להשתמש בחלב שקד או חלב שקדים, ובכך גם תשמרו על בריאות גם צריך לשמר.
אילו ירקות נוספים אפשר להוסיף למנה?
אפשר להוסיף ברוקולי, תרד או פטריות טריות. הירקות הללו מוסיפים גם ערכים תזונתיים וגם טעמים נהדרים.
לסיכום, עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס הוא מנה שווה שנדמה כמוייהית נכה אבל לא תאמינו כמה פשוט להביא לבית. זהו מתכון אגדי, והכי טעים שיש! אנחנו מעודדים אתכם לשתף את המתכון עם משפחה וחברים ברשתות החברתיות, ולהפיץ את הבשורה הנפלאה על הקולינריה!
"`