עוגת שוקולד שכבות עם קצפת שתשנה את חייך
עוגת שוקולד שכבות עם קצפת
באמצע ערב של חורף גשום, אתם יושבים בבית עם רצון למשהו מתוק, משהו שמחמם את הלב. עוגת שוקולד שכבות עם קצפת היא בדיוק מה שאתם צריכים. השוקולד המדהים והקצפת הממכרת יוצרים שילוב שאין לו תחליף. זהו אוכל comfort במלא מובן המילה. כל ביס הוא חוויה של טעמים וריחות, שנמסים בפה ומשאירים זכרונות מתוקים. אם הגעתם עד כאן, אתם בוודאי מתעניינים לגלות איך מכינים את העוגה המשגעת הזו. ולא סתם עוגה – מדובר כאן על יצירת אומנות אגדי לגמרי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק עבור: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור עוגת שוקולד שכבות מדהימה, נחוץ לנו לבחור את המרכיבים בקפידה. מדובר במוצרים פשוטים, אך כל אחד מהם חשוב ליצירת התוצאה הסופית. נפנק את עצמנו עם רכיבים איכותיים שיביאו לתוצאה המושלמת.
- 200 גרם שוקולד מריר (בזמן שהיה לאבולוציה המושלמת)
- 150 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר חלק
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס קמח (אפשר עם תחליף ללא גלוטן אם תרצו)
- 1 כפית אבקת קינמון (עושה כל כך טוב לנשמה)
- 1 כפית סודה לשתייה
- לקצפת: 400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל (המגע הקסום שיעודד אותך להרגיש מדהים)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לעשות את העוגה גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בשוקולד מריר על בסיס קקאו, חמאה צמחית וביצים על בסיס צמחי. בתור תוספת קקאו מקמח תפו”א יכולה גם להוות חלופה טובה.
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שהכנו את כל החומרים והמחשבות מתחילות לרוץ, הגיע הרגע להתניע את המטבח שלנו. זהו תהליך מהנה שיביא אותנו לתוצאה של עוגה פשוט מעלפת!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר של מים רותחים.
- מסננים את השוקולד המומס לתוך קערה גדולה ומוסיפים את הסוכר.
- מקציפים את הביצים עם השוקולד לסמיכות.
- מערבבים את הקמח, הסודה והקינמון בקערה נפרדת.
- מאחדים את החומרים היבשים לתוך קערת השוקולד ומערבבים הכל היטב.
- מעבירים לתבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ ואופים במשך 30 דקות.
- מוציאים ומניחים לה להתקרר לחלוטין.
- בינתיים, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל.
- חותכים את העוגה לשכבות, מניחים שכבת קצפת בין כל שכבה, עד לקבלת עוגה גבוהה.
- מניחים במקרר להתייצבות לעוד שעתיים.
שדרוגים ותוספות אפשריים
כשתבחנו את העוגה המדהימה שלכם, כדאי לחשוב על רעיונות לשדרוגים! אפשר להוסיף שברי אגוזים כמו אגוזי לוז קצוצים בין השכבות או לקשט עם פירות יער טריים מעל הקצפת. תהיו יצירתיים! אם תשפרו את העוגה בשוקולד חלב במנות קטנות, אתם בדרך לתוצאה ממכרת!
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
תהיה לכם מוכנת עוגה ממכרת שיכולה להחזיק במקרר עד שישה ימים. זה ייתן לכם זמן לפנק את עצמכם בכמה ביסים נוספים.
על מה כדאי להקפיד כשמכינים קצפת?
הקצפת צריכה להיות במצב קר כדי להקציף אותה לקצפת יציבה. שימו לב שהקערה והמקציף גם יהיו קרים!
אפשר להכין עוגה זו ביום קודם?
בהחלט, הכנה מראש היא לא רק אפשרית אלא מומלצת! כך תוכלו לתת לעוגה להתייצב במקרר למשך הלילה ולאפשר לטעמים להתמזג.
האם העוגה מתאימה לאירועים מיוחדים?
בהחלט! תמיד כיף להביא עוגה מעשה ידיכם לאירועים. המשפחה והחברים יאהבו את ההשקעה.
מה לעשות אם אין קמח בבית?
אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א. זה יכול ל העזר לשדרגו את המנה לקינוח דל פחמימות!
האם ניתן להכין עוגה כזו ללא סוכר?
כן, יש סבונים טבעיים ללא סוכר שיכולים להוות חלופה נהדרת.
מהי השיטה הטובה ביותר לחתוך את העוגה?
כדאי להשתמש בסכין חדה מאוד או סכין חמאה לחיתוך קל ואחיד.
מהו הזמן המומלץ לאכול את העוגה?
בעיני, חצי שעה לאחר היציאה מהמקרר, כשהקצפת רכה, זה הזמן המושלם!
איך אפשר לקשט את העוגה?
אפשר להוסיף כמה שברי שוקולד מריר מעל או מעט קקאו פנדה כדי ליצור אפקט מרשים ועדין.
האם ניתן לקפוא את העוגה?
כן, ניתן להקפיא את העוגה לאחר שהיא קפאה ולהפשיר במקרר שעות לפני ההגשה.
עכשיו כשאתם בידיים עם ידע מעמיק על עוגת השוקולד השכבות עם קצפת, אתם בוודאי מתרגשים לנסות את המתכון. אם הכנתם והיה מדהים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות! זה באמת אחד מהמתכונים האגדי האלה שרק ימשיכו להיות ממכרים בכל יום. בתיאבון!