מרק שעועית לבנה עם בשר שיחמם את הלב
מרק שעועית לבנה עם בשר – טעם של בית
בחורף הקר, כשקר בחוץ והגשם מטפטף על החלון, אין כמו מנת מרק חמה, מדהימה וממכרת. מרק שעועית לבנה עם בשר הוא לא רק מנה משביעה, אלא גם מסורת משפחתית שיש לה הווי ואופי. המנה הזו מזמינה אותנו לשבת סביב השולחן המשפחתי, לנטול כף, וללקק את האצבעות. משום מה, כל ביס מהמרק הזה מצליח לגרום לנו להרגיש כמו בבית של סבתא, בו המקרר תמיד מלא והאהבה משמחת את הלב. אז, מוכנים לגלות איך מכינים את המרק המושלם שישאיר אתכם רעבים לעוד?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1.5 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מגישים: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
מרכיבים הם לב כל מתכון. כאן לא מדובר רק בשמות של מרכיבים, אלא בעלי חיים צמודים לזיכרונות, טעמים וריחות. במרק הזה נכנסו החומרים המהממים שיגרמו לכם לקפוץ לשמיים.
- 2 כוסות שעועית לבנה (מומלץ להשרות למשך לילה במים)
- 500 גרם בשר בקר (פילה או צלחת) חתוך לקוביות
- 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 6 כוסות מים (או ציר בשר)
- כף שמן זית
עוד דבר מדהים הוא שניתן לשדרג את המתכון הזה. כך לדוגמה, לכך שתהיה גרסה טבעונית, אפשר לשים טופו במקום הבשר ולהשתמש ברסק קטניות. ואם אתם רוצים לגרסה דלת פחמימות, פשוט הוציאו את השעועית והשתמשו ביחס רבע כוס של עדשים שחורות.
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן להיכנס למטבח, להחמם את הלב ובראש ובראשונה את הסיר.
- משרים את השעועית במשך הלילה, ולאחר מכן שוטפים אותה במים קרים.
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים כ-30 שניות.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מוסיפים את הגזר ואת הפפריקה ומערבבים.
- אחרי כשלוש דקות, מוסיפים את השעועית השטופה ומערבבים שוב.
- מוסיפים את המים ואת עלי הדפנה.
- מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך 1.5 שעות, או עד שהשעועית רכה.
- מתבלים במלח, פלפל ואפשר לשדרג עם חבישות ירק טרי לקישוט.
נשמע פשוט? תאמינו לי, זו פשוט חגיגה של טעמים! אני זוכר את הפעם הראשונה שהכנתי מרק כזה, איך הבית התמלא בניחוחות מדהימים, ואין מה לומר, זה היה מושלם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו בכל מנה טובה, יש מקום לשדרוגים. ניתן להוסיף למרק גם כוסמת או קישואים חתוכים לקוביות קטנות. התוצאה? מרק משגע נוסף שיגרום לכם לרצות עוד ביס!
למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף כמה פלפלים חריפים. ולאלה שאוהבים מתקתקות, מוסיפים קוביות בטטה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהשעועית רכה מספיק?
בדיוק כמו שתחשבו על חיבוק חם של אמא. היא צריכה להיות רכה ונימוחה, כמו נווד ששם את ראשו על כרית. אם היא עדיין קשה, תנו לה עוד בישול.
כמה זמן ניתן לאחסן את המרק במקרר?
המרק הזה יכול להחזיק במקרר עד חמישה ימים. כדאי לטפח אותו במיכל סגור היטב.
האם אפשר לקפוא את המרק?
בוודאי! המרק משתדרג במקפיא. אפשר לקפוא אותו עד שלושה חודשים.
למה חשוב להשרות את השעועית קודם?
ההשריה מקלה על הבישול, ועוזרת להשיג שעועית רכה יותר. זה פשוט כמו לחמם את הלב!
האם ניתן להשתמש בשעועית משומרים?
אני לא ממליץ על כך, אבל אם אתם לחוצים בזמן, אפשר לקצר את זמן הבישול אם זה המצב.
איך להגיש את המרק?
להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה על גבי המרק, וכך להקנות לו טוויסט טרי ומיוחד.
מה אפשר להוסיף לשדרוג הטעמים?
משקאות תבלינים כמו כמון או בעזיליק יהפכו את המרק למושלם יותר מסתם טעים.
איך טורפים את המרק הזה?
כמובן עם לחם טרי. אפשר לתפוס לחם פרוס או לפנק את עצמכם בלחמניות חמות.
איך אפשר לשדרג את המרק לגרסה בריאותית יותר?
אפילו לא נוגעים בשעועית, בוחרים בירקות כמו קישוא וברוקולי. זה יכניס גם צבעים וגם טעמים חדשים.
האם זה מתאים לארוחת ערב קלה?
בהחלט, מדובר בארוחה מושלמת שגם תשביע אתכם במשך שעות. אני מבטיח לכם שגם לא תפספסו גחמה של פיצה אחר כך.
אז כשאתם שואלים את עצמכם מה להכין לחורף הקר, מרק שעועית לבנה עם בשר הוא התשובה המושלמת. שתהיה לכם הנאה רבה מהכנת המרק ונאחל לכולכם לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות!