גפילטע פיש פולני: סוד המתכון המושלם לבית!
גפילטע פיש פולני לשבת – המנה המושלמת שלא תשכחו
היי לכם, לא משנה אם אתם אוהבים את אורח החיים העירוני, או מחפשים את השורשים שלכם באדמת פולין – מתכון הגפילtä פיש הזה ייקח אתכם הישר לסעודות המשפחתיות המפורסמות של סבתא! מה דעתכם להפתיע את האורחים שלכם עם מנה מסורתית, שמתובלת באהבה וגעגועים לשורשים?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 8-10 מנות
הגפילטע פיש הזה לא סתם מנה – הוא אגדי! הוא משלב טעמים מדהימים עם טקסטורה נימוחה שממכרת לכל הביסים. זהו מתכון שהעבירו מדור לדור והגיע עד אלינו עם כל הטעמים וההיסטוריה המופלאה שלו. אז יאללה, תפסו סינרים, אנחנו יוצאים לדרך!
הרכיבים הדרושים
- 2 ק"ג דג פילה (קרפיון, פיקניק או דג אחר)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
- 2 ביצים
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 1/2 כפית פילפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן זית
- כל נסיעה של מלח לתיבול המים
- עלים של פטרוזיליה לקישוט
- מים לכיסוי הדגים
כמובן שניתן לעשות גרסה טבעונית עם טופו או קישוא, רק צריך קצת לשחק עם התיבול לקבל את הממכרות הזו. אפשר גם לשדרג עם תבלינים נאפים כמו כמון או קימל – הסוד כאן הוא להיות פתוחים לנסות תיבולים חדשים!
שלבי ההכנה
אחרי שגמרנו עם רכישת החומרים, הגיע הזמן להתחיל להכין את המעדן הזה. עשו לעצמכם טובה – תשתמשו במוזיקה שאתם אוהבים, כי אנחנו הולכים לעבוד קשה!
- נשטוף את הדגים היטב עם מים קרים וחתוך לחתיכות בגודל 5 ס"מ.
- במיקסר, נכניס את פילה הדגים ונקצוץ עד שמתקבל תערובת אחידה.
- בתוך קערה, נכניס את הבצל הקצוץ, הביצים, הסוכר, המלח והפילפל. נערבב היטב).
- נמזוג את תערובת הדגים עם התבלינים ונערבב עד שהכל משולב.
- ביבש, הוסיפו מעט מים ליצירת תערובת רכה.
- הרתיחו מים בסיר גדול והוסיפו מלח.
- כשהמים רותחים, קחו כמות קטנה מתערובת הדגים וצרו כדורים בגודל כף.
- הניחו את הכדורים בזהירות במים הרותחים.
- בשלו במשך 30 דקות על חום נמוך.
- בתחילת הבישול, הוסיפו את הגזר לעיטור מקסים.
- להגיש עם טחינה או רוטב חזרת.
כשהמטבח יתמלא בריחות המדהימים של הדג המתבשל, תדעו שהבישול כמעט הסתיים. המנה הזו מתבשלת לאט כדי לשמור על כל הטעמים, וזה שמשגע את כולם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשר לשדרג את המנה בעזרת פירות ים שיתנו טוויסט חדש – כמו קלאמרי מבושלים שיתנו דג מתוחכם! אם אתם אוהבים חריף, אל תוותרו על סחוג ליד – זה מושלם!
שאלות ותשובות
מדוע כדאי להכין גפילטע פיש מסורתי? זהו מתכון עם היסטוריה משפחתית והכנה לא מאפשרת לנו לקחת את הזמן – זו הזדמנות מעולה להרגיש את השורשים שלנו.
אפשר להשתמש בדג אחר? בהחלט! כל דג לבן יוכל להתאים. דג הלברק למשל, יתן טעמים מגוונים שיהפכו את המנה למושלמת.
האם אפשר להכין את המנה בלי עזרת מישהו? כן! אפשר להכין לבד, אבל אני ממליץ על חברה טובה – זה הופך את כל התהליך למעניין יותר!
איך שומרים את הגפילטע פיש? ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים או להקפיא עד חודש.
מהי המנה המושלמת ליד הגפילטע פיש? סלט מזרחי או חלה הם המשלימים המושלמים והמאוד קלאסיים של המנה.
האם ניתן להכין גרסה טבעונית? כן! אפשר לשדרג עם טופו או קישוא בשילוב עשבי תיבול.
איך אני יודע שהדג זמן הבישול נכון? כשהדגים שוחים במים התבהרו ויתקבלו כדורים יציבים – אז זה הזמן להוציא!
מה ההמלצה להגיש את המנה? עם בצל קלוי או תיבול נדיב של חזרת – זה תמיד מצוין!
האם אפשר להכין את המנה ביום שישי ולשמור לשבת? בהחלט! זה אפילו מומלץ, ככה הסלטי המיוחדים יתפוסו טעמים מדהימים.
כיצד אתם אוהבים את הגפילטע פיש שלכם? אני אוהב לגוון עם רטבים שונים – ותמיד עדיף להוסיף עוד טחינה.
שיתפו אותנו גם באיזה מזון מדהים אתם מכינים השנה! אל תהססו להפיץ את המתכון הזה בקרב החברים שלכם – זהו פינוק שכולם צריכים לטעום!