מתכון למוסקה חצילים בתנור שכולם ידברו עליו

מתכון למוסקה חצילים בתנור

כשהחיים נותנים לכם חצילים, לא מחכים! מוסקה חצילים היא אחת המנות המושלמות שיכולות להשרות עליכם ניחוחות מהים התיכון, להזכיר לכם את הארוחות הביתיות של סבתא, ולהישאר בזיכרון הורמונלי חם. זו מנה מדהימה, ממכרת, שהטעמים שלה פשוט מעלפים. מדובר במנה משגעת, שתגרום לכל מי שטועם ממנה לבקש שנשחזר אותה עוד ועוד. אז הכינו את התיאבון שלכם, כי הסיפור הזה מתמקד במוסקה שתשגע את ליבם של כולם!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינוני | מכיל 4 מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין מוסקה חצילים בתנור שתהיה מושלמת, אנחנו זקוקים למספר רכיבים איכותיים שיבטיחו שהמנה תהיה לא פחות מאגדית. אז קחו מחברת וכתבו לכם את הרשימה הבאה:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או טופו לגרסה צמחונית)
  • 2 בצל בינוניים קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 400 גרם רסק עגבניות
  • 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס חלב או חלב שקדים (לגרסה חלבית או טבעונית)
  • 2 ביצים (או תחליף ביצה לטבעונים)
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
  • שמן זית לטיגון

אם אתם רוצים לגוון, אתם יכולים להשתמש בבשר טחון עוף, או אפילו בטוח קל לשימוש – טופו. גם חלב קוקוס יכול להוסיף טעמים מיוחדים!

שלבי ההכנה

וכשהכל מוכן, בואו נעבור לשלבי ההכנה שיגרמו לכם להתמכר לטעמים!

  1. נחמם את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. נחתוך את החצילים לפרוסות עבות בגובה של כ-1 ס"מ ונניח אותם על מגבת. כדי להפסיק את מרירותם, נפזר עליהם מעט מלח ונחכה כ-20 דקות.
  3. בזמן שהחצילים סופגים את המלח, נתחיל בהכנת הבשר: בסיר גדול נוסיף מעט שמן זית, ונחמם אותו על חום בינוני.
  4. נוסיף את הבצל הקצוץ ונערבב עד שהבצל מתרכך ומשחים.
  5. נוסיף את השום הכתוש ונערבב יחד עוד דקה.
  6. להוסיף את הבשר הטחון, ולערבב עד שיתחלף צבעו.
  7. נוסיף את רסק העגבניות, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל, ונערבב היטב.
  8. נבשל את התערובת על חום נמוך כ-10 דקות נוספות, עד שהטעמים התאגדו.
  9. בשעה שהבשר מתבשל, נשטוף את חצילים מהמלח ונייבש אותם עם מג towel.
  10. נחמם מעט שמן זית על מחבת, ונצל את פרוסות החצילים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  11. נניח חצי מהחצילים בתבנית, ולאחר מכן את תערובת הבשר מעליהם.
  12. נניח את שאר פרוסות החצילים מעל הבשר.
  13. בקנקן נכניס את החלב והביצים ונטחן היטב, נוסיף מלח ופלפל.
  14. נש pour את התערובת מעל המוסקה בתבנית.
  15. אם אנו רוצים, נוסיף מעל גבינת פרמזן.
  16. נכסה את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור למשך 30 דקות.
  17. נוציא את הנייר כסף ונמשיך לאפות עוד 15 דקות נוספות על מנת שהמוסקה תהיה מעלפת.

הצלחת המוסקה תלויה בכל פרט קטן במהלך ההכנה, שאין ספק שברגע שתחליטו לה כשתהיה מוכנה תרגישו את הניחוח הנפלא ריחף ברחבי הבית.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ישנם אין ספור דרכים לשדרג את המוסקה שלכם! למשל:

  • אפשר להוסיף שכבת פטה מעל לתחושה מלוחה.
  • לגרסה בריאה יותר, ניתן להוסיף ירקות כמו קישוא ומשקה חציל נוסף.
  • אם אתם חובבי חריף, כמה פלפל חריף יוסיף טעמים חדשים למוסקה!
  • תיבול עם קסמט או פטרוזיליה לקישוט נוסף.

שאלות ותשובות

באיזה חצילים כדאי להשתמש?
החצילים האידיאליים הם חצילים פרחוניים, שכן הם מתאימים לכל טעם. חשוב להימנע מחצילים כובשים.

מה אני עושה אם יש לי חצילים מרירים?
מומלץ לחתוך ולמלוח את החצילים, להניח להם לספוג כמה דקות ולשטוף את המלח. זה מפחית את המרירות המיותרת.

כמה זמן אפשר לשמור את המוסקה במקרר?
המוסקה הזו תישאר טובה במקרר עד 3 ימים. אחרי זה, לצערכם, ההנאה עלולה לפוג.

איך אני יכול להפוך את המוסקה ליותר בריאה?
למשל, להחליף את הבשר הטחון בטופו או פטריות, להשתמש בחלב דל שומן או במים טהורים.

האם המוסקה מתאימה להקפאה?
כמובן! ניתן להקפיא את המוסקה לאחר שמקורה לחלוטין. פשוט הוציאו אותה מהתבנית והניחו בשקית או תבנית מיוחדת להקפאה.

האם אפשר להוסיף ירקות נוספים?
לגמרי, ירקות כמו קישואים או גזר יכולים להוסיף לקונספט ולהניע איכויות נוספות.

מה עושים אם אין לי רסק עגבניות?
מומלץ להחליף עם עגבניות קונצנטרה או להכין רוטב עגבניות ביתי פשוט.

האם המוסקה צריכה להוגש חמה או קרה?
המוסקה הכי טעימה כשהיא חמה, אבל גם קרה היא עדיין מעניינת מאוד.

כיצד ניתן להגיש את המוסקה?
מומלץ להגיש את המוסקה לצד סלט ירקות טרי או פוקאצ'ה עם יין אדום קל.

מתי הכי מתאים להכין את המוסקה?
זו מנה אידיאלית מסיבת ערב, וגם בקיץ תוך תוספת תפוזים, ליווי למגוון פינוקים.

אז מה אתם מחכים? אתם חייבים לשתף את המתכון הזה עם כל חברי הפייסבוק שלכם! תנו להם להרגיש טוב בין הדרכים שבהן אוכל הופך לחוויה!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
המתכון המושלם לעוגת ביסקוויטים ללא שמנת מתוקה
עוגת ביסקוויטים ללא שמנת מתוקה - המתכון המושלם! יש דברים ששוטפים אותנו בזיכרונות מתוקים, כמו עוגת...
קרא עוד »
פבר 02, 2025
איפה בודקים דופק? כל מה שצריך לדעת!
```html איפה בודקים דופק? כל מה שכדאי לדעת לגמרי לא משנה אם אתם ספורטאים מקצועיים, חובבי כושר או סתם...
קרא עוד »
דצמ 07, 2024
גלו מה זה תופעות לוואי שכיחות ואיך להתמודד איתן
```html מה זה תופעות לוואי שכיחות? מדוע אנחנו צריכים להכיר אותן? תופעות לוואי הן חלק בלתי נפרד מהשימוש...
קרא עוד »
מרץ 09, 2025