פסטייה בשר: המתכון המושלם שכל אחד צריך לנסות!
"`html
מתכון לפסטייה בשר – חגיגה של טעמים!
כאשר אנחנו בעיצומו של ערב חג, תמיד מחפשים את המנה המדהימה שתכבוש את הלבבות ואת החיך. פסטייה בשר היא בדיוק המנה הזו! עם פריך ומלא בשר רך, עם טעמים מזרחיים משגעים, כל ביס יגרום לכם ללכת לעולמות אחרים. פסטייה היא מנה שמקורה במטבח המרוקאי, ולעיתים קרובות היא מתארת את השילוב המושלם בין מתוק למלוח. אנחנו מבטיחים לכם – לאחר שתכינו את הפסטייה הזו, לא תחזירו אותה למקרר.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג בשר טחון (עגל או כבש)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית קמצוץ סוכר
- 1/2 כוס צימוקים
- 1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים
- 2 ביצים (מוכנים להקציף)
- 1/2 חבילה של דפי פילו
- 1/2 כוס חמאה מומסת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם יכולים להמיר את הבשר בטופו או בפטריות. לגלות את הטעמים השונים שיספקו את אותו טעם האגדי של הפסטייה!
שלבי ההכנה
הכנה של פסטייה בשר היא לא דבר מסובך, אך דורשת מעט סבלנות ואהבה. הגיע הזמן לגלות את הסוד.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ומשחם.
- מוסיפים את השום, נוסיף את הבשר ונטגן עד שהוא משנה צבעו.
- מוסיפים את התבלינים – כמון, קינמון, סוכר, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- אחרי שהבשר מתייצב, מוסיפים את הצימוקים והשקדים, ומערבבים פעם נוספת.
- מכניסים את התערובת לקירור למשך 30 דקות.
- פותחים את דפי הפילו בעדינות. ייתכן שתצטרכו להשתמש ב-3-4 דפים, השקלו על כך שהתוצאה שתצאו תקבל פריכות אגדית!
- משמנים תבנית עם החמאה המומסת ומניחים את דפי הפילו, כך שיתפשטו על התבנית.
- מוסיפים את תערובת הבשר לקישור דפי הפילו.
- מקפלים את הדפים מעל הבשר, משמנים מעל, ומניחים דף נוסף אם אתם מגייסים עידוד.
- אופים בתנור המופעל לחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד שהפסטייה מזהיבה ופריכה.
לאחר שהפסטייה מוכנה, מוציאים ומוזגים מעט אבקת סוכר מעל כדי לתת לאורחים את ההפתעה המושלמת!
שדרוגים אפשריים
כדי להפוך את הפסטייה למושלמת ביותר, אפשר לשדרג אותה בתוספות כמו ירקות קלויים, כמו גזר ופתיתים, שעליהם להיחשב לחלק מהמנה. אפשר גם לשדרג לפיסות של פירות יבשים – שזיפים או תמרים. ברגע שאתם מתחילים לשלב, אתם מגלים עולמות חדשים!
שאלות ותשובות
איך כדאי לאחסן את הפסטייה לאחר הכנה?
אם נשארה לכם פסטייה, זה עלול להיות אתגר. לשמור במקרר בקופסה סגורה ואטומה כדי לשמור על הפריכות.
האם אפשר להכין פסטייה מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הפסטייה עד שלב האפייה ולהקפיא, וכשתצטרכו, פשוט לאפות.
מה הקסם של התבלינים שבפסטייה?
כמון וכוסברה שמוסיפים פן מעניין ובית חם, והקינמון נותן את הנגיעה הייחודית ליתר הטעמים.
מה לעשות אם אין לי דפי פילו?
תוכלו להשתמש בבצק פריך המתקבל מכל קונדיטוריה, התוצאה תצא מדהימה!
האם הפסטייה מתאימה ליום הולדת?
בוודאי! היא תשדרג כל ארוחה ותשאיר את האורחים בפה פתוח!
איך להגיש את הפסטייה בצורה יפה?
תחתכו לקוביות ושימו על צלחת גדולה, עם פרוסות לימון בצד לקישוט – תראו שהאורחים לא יפסיקו ללקק את האצבעות!
האם אפשר לשלב ירקות בפסטייה?
כן, אפשר לשלב חצילים או קישואים בתערובת הבשר, זה מוסיף עניין!
מהם הסודות להצלחה של הפסטייה?
לא לוותר על התיבול, ושימו לב שדפי הפילו לא יתקמטו. אהבה ופחות לחץ – אלו סודות ההצלחה עבור פסטייה מושלמת!
מה עושים אם אין אי אפשר להשיג רכיבים?
חביבי, הכינו עם מה שיש! לכל דבר יש פתרון נפלא.
מה עדיף – בשר עגל או בשר כבש?
זה תלוי בטעם האישי שלכם – הכבש מציע טעמים חזקים יותר, עגל יותר עדין, והלוואי שתהנו מכל אחד מהם!
אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם, ותנו לחברים שלכם לטעום את העולם המדהים והאגדי של פסטייה בשר!
"`