פסטל מושלם בקלות בבית – המתכון שתצטרכו!
מתכון לפסטל מדהים וממכר
לאורך ההיסטוריה, אוכל תמיד היה חלק בלתי נפרד מהתרבות שלנו. לכל מנה יש סיפור, ולפסטל המושלם יש את הסיפור שלו. דמיינו את הרגע שבו אתם מתיישבים לארוחה טובה עם בני המשפחה, ופתאום ניחוח מדהים ממלא את החלל. זהו הרגע שבו הפסטל נכנס לתמונה, עם מלית טעימה ועמוקת טעמים שמביאה את כל המשפחה למצב של "ללקק את האצבעות".
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפסטל המושלם, אנחנו צריכים להשתמש ברכיבים איכותיים. ככל שהמרכיבים שלנו יהיו טריים ואיכותיים יותר, כך התוצאה תהיה מדהימה יותר. להלן המרכיבים:
- 300 גרם קמח חיטה
- 150 מ"ל מים פושרים
- 50 מ"ל שמן זית
- 1 כפית מלח
- 400 גרם בשר עוף טחון (או טופו לגרסה צמחונית)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 גזר מגורר
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
- 1 ביצה (או חלמונית למי שרוצה מראה מבריק)
- ש sesame seeds לשדרוג המראה
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בטופו או בשעועית שחורה קצוצה. זה ישמור על הטעמים המדהימים עם מגע נוסף של חדשנות!
שלבי ההכנה
כדי לעבור את תהליך ההכנה בהצלחה, הקפידו להקפיד על השלבים הבאים:
- נניח את הקמח בקערה, נוסיף את המלח, וניצור מעין חור במרכז.
- נוסיף את המים ושמן הזית לחור, ונערבב עם כפית עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- נעביר את הבצק למשטח עבודה ונלוש אותו במשך כ-10 דקות עד שהבצק חלק וגמיש.
- נכסה את הבצק בניילון נצמד או מגבת, ונניח לו לנוח לפחות 30 דקות.
- בינתיים, נתחיל להכין את המלית: נחמם מעט שמן במחבת על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל ונטגן אותו עד שהוא הופך לשקוף.
- נוסיף את השום הכתוש והגזר המגורר, ונערבב היטב.
- נוסיף את הבשר הטחון, ונטגן אותו עד שהוא מתבשל.
- נסמיך את העיסה בעזרת תיבול עם פפריקה, כמון, מלח ופלפל. נבשל כ-5 דקות נוספות.
- נשאיר את המלית להתקרר, ואז נוסיף למלית את החלמונית.
- נחלק את הבצק לכדורים קטנים, ונרדד כל כדור לדיסק בעובי של בערך 2 מ"מ.
- נניח כף מהמלית במרכז כל דיסק, ונקפל את הבצק לשניים.
- נסגור היטב את הקצוות על ידי לחיצה משולשת, כדי שלא תצא המלית בזמן הטיגון.
- אנחנו נצטרך לטגן את הפסטלים בשמן חם עד שהם מזהיבים משני הצדדים.
- נניח את הפסטלים המטוגנים על רשת כך שהם יתייבשו קצת מהשמן.
ואו! המתכון הזה מתקתק את כל הורדות של טעמים ותחושות. הפסטלים שלנו ישתלבו נהדר עם טחינה, סלט ירקות צבעוני או אפילו עם רוטב חריף. הפינוק הזה יכול לשמש כאוכל ראשי או כנשנוש מצוין עם חברות.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
אם אתם רוצים להוסיף קצת גיוון, הנה כמה רעיונות לשדרוגים:
- לנסות להוסיף לתוך המלית תבלינים שונים כמו נגזרות צ'ילי או זעתר.
- להכין רוטב צ'ימיצ'ורי לגרסה עם טעמים ארגנטינאיים.
- לשתף את המלית בחצילים קלויים או דלעת קלויה גם היא תענוג לא שגרתי.
- להכין פסטלים קטנים ולהפוך את המנה למיני פסטלים שמתאימים למסיבות ולאירועים.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבצק מוכן? התשובה היא פשוטה – הבצק צריך להיות חלק, מעט גמיש ולא דביק. אם הוא דבוק לידיים, הוסיפו קצת קמח. אם הוא יבש מדי, הוסיפו טיפה מים.
כמה זמן אפשר לשמור את הפסטלים המוכנים? המומלץ הוא לשמור במקרר למשך יומיים. אם אתם רוצים לשמור יותר זמן, פשוט הקפיאו אותם. תהליך ההקפאה מאפשר לכם להרגיש את הטעם הנפלא גם לאחר זמן רב.
האם אפשר להכין פסטלים גם בתנור? כן! זה יהיה קצת שונה, אבל אפשר להכין פסטלים בתנור ב-180 מעלות תוך 20-25 דקות עד שהם מזהיבים.
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן? בהחלט! ישנן אפשרויות רבות לקמח ללא גלוטן שיכולות להתאים גם למרכיבים בריאים ומזינים.
מה אפשר לשים במלית במקום בשר? טופו, פטריות, ירקות קצוצים, קטניות – כל זאת בהחלט יתאים ויוסיף טעמים שונים.
איך מקבלים פסטלים פריכים? הדבר החשוב ביותר זה הטיגון. השתמשו בשמן חם ויסוד חצי עמוק.
האם אפשר להכין את הפסטלים מראש? בהחלט. אתם יכולים להכין את הפסטלים מראש ולטגן אותם לפני ההגשה. זה חוסך זמן וטורח.
מה מתאים לשתות עם הפסטל? בכיף, אתם יכולים לשתות לידם יין אדום קל, או אפילו תה קר מתקתק בקיץ.
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית למלית? כן, אפשר להשתמש בטופו או בשעועית שחורה קצוצה כחלופה.
איך אני יודע שהשמן חם מספיק לטיגון? אפשר לזרוק לתוך השמן חתיכת בצק קטנה – אם היא צפה ומבעבעת מסביב, השמן מוכן.
אז קדימה, זה הזמן שלכם לקחת את המתכון הזה לשולחן ואולי לגרום לכולם ללקק את האצבעות! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהזמין את החברים להצטרף לחוויה. בתיאבון!