לגלות את המתכונים המפתיעים לכרובית בתנור
"`html
מתכוני כרובית בתנור – המנה המדהימה שתשנה לכם את כל מה שחשבתם על ירקות
אם יש משהו שמסוגל לשדרג כל ארוחה, זו כרובית בתנור! לא מדובר בעוד ירק מביך או במנה משעממת. אנו מדברים על כרובית שיצהיר על עצמה בראשית המנה, תשמור עלכם בריאים, אבל גם תהפוך למושלמת! כך, דווקא מהדבר הכי כבד אתם הולכים לקבל מנה אוורירית, נימוחה ומעלפת שתרצו ללקק את האצבעות אחריה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ולכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהגיע הזמן לדבר על חומרי הגלם, חשוב להדגיש שהכרובית היא חומר גלם פשוט להפליא. פשטות זו היא מסגרת שמסוגלת להשתדרג לכדי דבר אגדי.
הנה מה שאתם צריכים:
- 1 כרובית בינונית (בערך 1 ק"ג)
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום (כתושות או קצוצות דק)
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי, אבל משדרגת לגמרי)
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, תרגישו חופשי להחליף את השום בתבלינים אחרים, או פשוט להשאיר אותו מחוץ למתכון.
בנוסף, אם אתם רוצים מתכון ללא גלוטן, אין שום בעיה – כל הרכיבים כאן טבעיים לחלוטין.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לסעיף שאתם באמת מחכים לו – ההכנה! אל תדאגו – זה פשוט 🙂.
- ראשית, מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- חותכים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני.
- מניחים את פרחי הכרובית בקערה גדולה.
- שופכים את שמן הזית על הכרובית ומערבבים היטב עד שהיא מצופה מכל הצדדים.
- מוסיפים את התבלינים: פפריקה, כמון, מלח, פלפל ושום. מערבבים עד שהכל מתמזג.
- מעבירים את התערבה לתבנית אפייה שטוחה (העדיפו תבנית שאינה דביקה).
- אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהכרובית רכה ומשחימה.
- אם אתם רוצים להעניק לה קראנצ'יות משגעת, הפכו את פרחי הכרובית בעזרת כף עץ באמצע הזמן.
- בסוף האפייה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מעל, אם בחרתם להוסיף.
שדרוגים ותוספות
כמו בכל מתכון שכולם אוהבים, תמיד יש מקום לשדרוגים!
1. אפשר לשפוך מעל מעט רוטב ברביקיו או רוטב חמאת בוטנים.
2. אם אתם אוהבים גבינות, נשקול לפזר גבינת פרמזן חריפה מעל לפני הכניסה לתנור.
3. ניתן לשלב עם ירקות אחרים כמו גזר ודלעת, להוסיף צבעון וכמה שיותר טעמים.
4. רוצים משהו חריף? הוסיפו כמה תבלינים חריפים למעוך!
5. על מנת למקסם את הטעם, לאחר סיום האפייה, נסו להוסיף גם כמה שמן שומשום איכותי.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה במקום כרובית טרייה?
לא מומלץ, אך לא מפחיד. אם אין לכם כרובית טרייה, פשוט תוודאו שהיא ממומשת כראוי ושהיא לא תהיה רטובה כשאתם מכניסים אותה לתנור.
איך אני יודע מתי הכרובית מוכנה באפייה?
היא צריכה להיות רכה אך לא מתפרקת, עם קצוות שחומים ומעט פריכים שאפשר לאכול את כולם!
האם אפשר להכין את המתכון מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הכרובית ביום שלפני ולאחסן במקרר. תחממו בתנור לפני ההגשה.
מה אפשר להגיש לצד המתכון?
אפשר להוסיף מנת דג או חזה עוף על מנת להפוך את המנה למלאה יותר. היא מתאימה גם לסלטים מבית טוב!
האם המתכון דל פחמימות?
כמובן! מדובר בירק בריא, דל פחמימות ומושלם לדיאטה.
האם זה מתכון של סבתא?
לא בדיוק, אך הוא משדר את רוח המתכונים הטריפוליטאיים של סבתא לאי שם במזרח התיכון.
איך אני יכול להבטיח שהמנה לא תצא רטובה מידי?
במהלך האפייה, הפיכת הכרובית היא דרך טובה להבטיח שזו תצא מדהימה ולא רטובה.
האם ניתן להכין גרסאות שונות עם תבלינים?
בהחלט! משהו כמו קארי או טנדורי ניתן לפזר ולגוון את הטעמים.
האם זה מתכון שיעבוד בתנור טורבו?
כן! פשוט זמני האפייה עשויים להשתנות מעט.
האם אפשר להכין זאת מראש ואז לאפות?
כן, אתם יכולים להניחו במקרר ולבצע את האפייה כשהגיע זמן הארוחה!
אז, אם אתם חיים על מזון מהיר או פשוט רוצים לדחוף את כרובית לסל האוכל שלכם, זה הזמן לפעול! אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם. יאללה, טאק, טאק, מטבח ממתיו!
"`