עוגת טחינה טבעונית שתשדרג את יום הולדתך
עוגת טחינה טבעונית – מתכון מהפנט!
עוגות הן כמו קסמים במטבח. הן מצליחות לאחד אנשים סביב שולחן אחד, מייצרות רגעים מתוקים ומסיבות שלא תשכחו במהרה. היום, אנחנו מציעים לכם להוציא לפועל מתכון שעוד לא הכרתם – עוגת טחינה טבעונית. מדובר בעוגה שמרגישה כמו מצב של עדיפות ראשונה בכל חגיגה, וזה לא סתם! היא גבוהה, אוורירית, ועשויה מטחינה מדהימה עם תוספות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
טעמה של העוגה הוא כמו חיבוק חם ביום קר – מושלם. כאשר טועמים אותה, מרגישים כאילו אנו מתמכרים למעדן מעלף שלא ניתן להפסיק לאכול. האם תשקלו להכין עוגה כזאת עבור החברים, המשפחה או אפילו עבור עצמכם? ברור שכן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8 מנות
מרכיבים דרושים
כדי להכין את העוגה הזאת, אנחנו צריכים לאסוף את המרכיבים הנכונים. חשוב לבחור את המרכיבים האיכותיים ביותר, כי עוגה כזו דורשת את המיטב!
- 200 גרם טחינה גולמית
- 150 מ"ל מים
- 150 גרם סוכר חום
- 200 גרם קמח חיטה (או קמח כוסמין לחוויה בריאה יותר)
- 50 גרם אבקת קקאו איכותית
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1 קמצוץ מלח
- 2 כפיות תמצית וניל
- שוקולד מריר קצוץ (למריחה על פני העוגה, אופציונלי)
כמובן, אם אתם רוצים גרסה טבעונית לחלוטין, אתם לא צריכים לשנות דבר כאן! כל המרכיבים מתאימים לאורח חיים טבעוני מדהים!
שלבי ההכנה
כעת, זה הזמן לעבור לשלבים הפשוטים להכוונה על מנת ליצור את העוגה המושלמת!
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקציפים את הטחינה והסוכר יחד בקערה גדולה עד שהתערובת נראית חלקה.
- מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים.
- בתוך קערה נפרדת מניחים את השאר המרכיבים היבשים – קמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח.
- מערבבים את המרכיבים היבשים עם התערובת מהקערה הראשונה עד שהכל מתמזג.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 25-30 דקות או עד שהעוגה מתייצבת במרכז.
- מניחים לעוגה להתקרר לפני החיתוך.
אפשרויות שדרוג ותוספות
כמובן, אפשר לשדרג את העוגה בקלות! תוכלו להוסיף לתערובת אגוזים קצוצים או פרי יבש לאיזון הטעמים. אם רוצים עוגה עשירה יותר, ניתן לשים בתוכה קוביות שוקולד מריר שיתמוססו בעת האפייה. אם בא לכם על תוספת חלבית יותר, תוכלו להוסיף ציפוי של מסקרפונה טבעונית.
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את הטחינה ברכיב אחר?
כן, אפשר להשתמש בממרח שקדים או אף חומוס, אבל שימו לב שהטעמים ישתנו בהתאם.
האם העוגה מתאימה לטבעוניים?
כן, כל המרכיבים כאן טבעוניים לחלוטין. היא אפילו אידיאלית עבור טבעונים שמעוניינים במשהו אגדי וחלופי.
איך אדע אם העוגה מוכנה?
תסמכו על האצבעות! אם העוגה מתייצבת במרכז, היא מוכנה. ניתן לבדוק בעזרת קיסם; אם הקיסם יוצא יבש, תורידו מהתנור!
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה נשמרת במקרר 5-7 ימים, ואם אתם רוצים לשמור על טריותה, כדאי לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בוודאי! ניתן להקפיא את העוגה כשהיא עטופה היטב, ולמנוע החזרה של רטיבות.
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן?
בהחלט! קמח עוף או קמח אורז עשויים להוות תחליף מצוין.
מה לעשות אם התערובת סמיכה מדי?
אם התערובת סמיכה מדי, נוסיף מים בהדרגה עד שנגיע למרקם הרצוי.
האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
אפשר בהחלט להמיר את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו ממתיק סטיביה או מייפל.
האם יש טיפים לעיצוב העוגה?
כמובן! אחרי שהעוגה התקררה, ניתן לפזר מעל אגוזים קצוצים או אפילו לשפוך רוטב שוקולד – גורם לעוגה להיראות משגע!
האם ניתן לשמור את שאריות העוגה?
כן, אך מומלץ לשמור בטמפרטורה נמוכה כדי לשמור על הטעמים.
עוגת טחינה הטבעונית שלנו מוכנה! תכינו אותה באהבה ותשתפו עם אחרים את המתכון המדהים הזה. אתם לא תצטערו על כך! בואו נגרום לכולם לטעום את העוגה הזו, לכל אחד מגיע!