חווית טעמים עם מתכון שניצל טופו פשוט וטעים
מתכון שניצל טופו: מנת טופו מדהימה שתשגע את כולכם
דמיינו את זה: אתם מתיישבים לארוחה לאורחים, והשולחן מלא בכל טוב. באוויזיון טעמים וריחות – אתם מגישים טופו פריך שמערבב רכות ונימוחות עם טעמים מושחזים שמתפשטים בכל פה. שניצל טופו זה לא רק מאכל צמחוני – זה רגע של גילוי מחדש של הטעמים שאתם אוהבים, ולא פחות חשוב: הוא גם מהיר ופשוט להכנה! אז שבו, תרגעו, ותנו לטעמים להוביל אתכם.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את השניצל המהמם הזה, נצטרך את הרכיבים האדירים הבאים:
- 400 גרם טופו Firm, סחוט וחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 100 גרם קמח (לגרסה ללא גלוטן תוכלו להשתמש בקמח תפו”ח)
- 200 גרם פנקו (או פירורי לחם רגילים)
- 2 ביצים (או תחליף ביצה, כמו רסק תפוחים או תערובת שחלבון צמחי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית שום גביש (מומלץ, אבל לא חובה)
- שמן לטיגון (מומלץ קנולה או זית)
מעניין לדעת, טופו הוא לא רק מצרך גן עדן לצמחונים. הוא עמוס בחלבונים ובסיבים תזונתיים, ובעל הפוטנציאל להפוך כל ארוחה למגן בריאות.
מרכיבים חלופיים
כדי להעניק איזה טוויסט מעניין, אפשר להשתמש באלו:
- שמיר או פטרוזיליה קצוצה לתיבול
- תוספת של גבינת פרמזן מגוררת או גבינה טבעונית (מתאימה למי שאוהב עשירות בטעמים)
שלבי ההכנה
הכנת השניצל הזה היא פשוטה ומשגעת! בואו נתחיל.
- מניחים את פרוסות הטופו על מגבת ומועכים אותן בעדינות כדי להיפטר מעודף מים.
- מכינים שלוש צלחות: אחת מלאה בקמח, השנייה מלאה בביצים הטרופות עם מלח ופלפל, והשלישית מלאה בפנקו עם פפריקה ושום גביש.
- לוקחים כל פרוסת טופו, מורחים בקמח, טובלים בביצה ורק אז מכסים בפנקו.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- שמים בזהירות את השניצלים במחבת ומטגנים מכל צד עד שהזהובים (בערך 3-4 דקות) עד שהצבע הזהוב-מאוד מתחיל להופיע.
- מעבירים את השניצלים המוכנים למגבת נייר לספיגת השמן.
- מגישים עם רוטב או סלט שאתם אוהבים.
בעיקול הדרך, אתם יכולים לחשוב על תוספות מעניינות כדי לקשט את המנה – כמו רוטב שום, רוטב סויה או אפילו סלט קולסלאו קרמי שאבטיח שיהיה מושלם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש המון דרכים לשדרג את השניצל המדהים הזה:
- אפשר להכין רוטב סויה עם גינגר ושום, כדי להוסיף עושר טעמים.
- לטעימה בריאה יותר, אפשר להגיש עם סלט ירוק רענן עם רק מעט שמן זית.
- לגרסה ללא גלוטן: השתמשו בקמח תפו”ח והקפידו על פירורי לחם ללא גלוטן.
- אפשר לשדרגו תיבול עם צנוברים צלויים, המוסיפים קרנצ' חשוב למנה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הטופו טוב?
יופי של שאלה! טופו טוב הוא טופו Firm עם מעט מים בתוכו. הוא גם מצריך סחיטה כדי להוציא את הנוזלים.
האם אפשר להקפיא את השניצלים?
בהחלט! לאחר שקרר את השניצלים, ניתן להקפיאם בשקית אטומה.
איך ניתן לגוון את תיבול השניצלים?
ניתן להוסיף תבלינים כמו כמון, כורכום או בצל יבש, וזה מביא טעמים מדהימים!
האם ניתן להכין את השניצלים בתנור?
כן, לאחר טבילה בתערובת, הניחו אותם על תבנית ואפו בטמפרטורה של 200 מעלות עד שהזהובים (כ-20 דקות).
מה הכי מתאים לשירות עם שניצל הטופו?
סלט רענן או אפילו פירה, המשלימים את הטעמים בצורה מושלמת!
איזה סוג טופו מומלץ?
מומלץ להשתמש בטופו Firm או Extra Firm للحصول על מרקם פריך ונכון.
האם המתכון מתאים לצמחונים?
כמובן! זה מתכון נהדר לצמחונים ולכולם!
איך שומרים על קרנצ'יות השניצלים?
הימנעו מאחסון במקרר אחרי ההכנה, על מנת לשמור על פריכותם.
האם ניתן להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! שימוש בתחליף ביצה הוא פשוט ומומלץ, כמו רסק תפוחים או חלב סויה.
האם השניצל בריא?
בהחלט! הטופו מכיל חלבונים והוא פלטה מצוינת להשגת תזונה מאוזנת.
בסופו של יום, מתכון השניצל טופו הזה הוא לא סתם מנה צמחונית – הוא מושלם, מעלף, וכמובן שאתם לא תשכחו את הטעמים המדהימים שלו. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, הם בהחלט יעריכו את ההשקעה!