לחם שעורה מתכון קל וטעים להכנה בבית

"`html

לחם שעורה מדהים – מתכון שמזכיר את סבתא

ממש לא ניתן לתאר את השמחה שבלחם שחם ופריך יוצא מהתנור. זהו אחד מהמתכונים ששומרים על הבריאות שלנו מבלי להתפשר על הטעם. לחם שעורה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים. הוא קריספי מבחוץ, רך ונימוח מבפנים, והטעם? אגדי! בכל ביס יש אפשרות ללטף את הנשמה. לחם זה גם מתכון בריאותי, שמכיל את כל מה שצריך – סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.

כשהייתי ילדה, הסבתא שלי תמיד הכינה לחם כזה. הריח היה ממלא את הבית והיה פשוט קשה לעמוד בפניו. היום, כשאני מכינה את הלחם הזה, אני מרגישה שוב את אהבתה ואת המסורת שהיא הותירה לי. אז תחזיקו חזק, בואו נצא לדרך להכין לחם שעורה מושלם שישדרג כל ארוחה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן מנוחה: שעתיים
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם קמח שעורה (מומלץ לשלב גם קמח חיטה מלא)
  • 400 מ"ל מים פושרים
  • 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות דבש או סוכר חום
  • 2 קמצוצים של מלח
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • תיבול: ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין או טימין

כדי לייצר גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הדבש בסירופ מייפל. וכשמדובר באפשרות ללא גלוטן, ישנם קמחים שונים המיועדים לכך, אבל זה עלול לשנות את המרקם.

שלבי ההכנה

1. מפוררים את השמרים בקערה ומוסיפים את המים הפושרים והדבש. מערבבים עד שהשמרים מתמוססים לחלוטין.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את קמח השעורה עם המלח.
3. יוצקים את תערובת השמרים לתוך קמח השעורה ומוסיפים את שמן הזית.
4. בעזרת כף, מערבבים את החומרים יחד עד שהקמח מתחבר לתערובת.
5. לשים את הבצק במשך 8-10 דקות, עד שהתערובת הופכת לגמישה ואוורירית.
6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח למשך כשעה במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
7. לאחר שהבצק תפח, מכניסים אצבע לתוך הבצק ומערבבים כדי להוציא את האוויר.
8. מעבירים את הבצק לשטוח על משטח מקומח ומעצבים אותו לכיכר עגולה או מלבנית.
9. מניחים את הכיכר בתבנית מקומחת ומשאירים לה לתפוס עוד 30 דקות.
10. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (או 200 במאוורר) ומחממים בתוכו תבנית עם מים ליצירת אדים.
11. כשהחום נמצא במקום, נכנסים לתנור ומניחים לאפייה למשך 30-45 דקות או עד שהלחם זהוב וצלצל.
12. נותנים ללחם להתקרר לחלוטין על רשת.

הוצאת הלחם מהתנור היא רגע של עונג. הריח שנפלט מרגיש כאילו כל השדה עם החיטה בא יחד להביא לכם את הלחם המושלם הזה. לא ניתן לתאר את התחושה הזאת…

תוספות ושדרוגים

אם אתם רוצים לשדרג את הלחם שלכם, תמיד אפשר לשלב תוספות משגעות. זה יכול להיות:

  • שקדים או אגוזים קצוצים בתערובת הבצק
  • זרעי פשתן או צ'יה להגברת הערך התזונתי
  • שמרים של מתן יותר טעמים כמו גבינת פטה קצוצה או זיתים קצוצים
  • לרואים את החיים בצבעים – קמצוץ של סלק או תרד לתוספת צבע ובריאות

אם אתם רוצים להכין את הלחם לחלק מתפריט דל פחמימות, נסו לשלב קמחים דלי פחמימות כמו קמח קוקוס או קמח שקדים.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הבצק לא תפח כמו שצריך?
אולי השמרים שלכם לא היו טריים, או שהחום במקום לא היה מספיק. כדאי גם לוודא שהמים לא היו חמים מדי, כי זה עלול להרוג את השמרים.

איך שומרים על הלחם שאחרי האפייה?
אתם יכולים לשמור אותו בשקית נייר או בניילון, אבל אל תשכחו שהלחם זקוק לאוויר כדי לא להתייבש.

למה קמח שעורה כל כך בריא?
קמח שעורה עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים B ו- E ומסייע בפעולה טובה של מערכת העיכול.

איך יודעים שהלחם אפוי מספיק?
אם משקשקים את הכיכר ומקבלים צליל חלול, זה סימן מצוין שהוא אפוי.

אפשר להקפיא את הלחם?
בהחלט! אחרי שהתקרר, נעטוף אותו טוב. הוא ישמור על הטעם גם לאחר ההקפאה.

מה אפשר לשים על הלחם?
תוכלו למרוח עליו חמאה, טחינה, או אפילו להכין סנדוויצ'ים עם כל מה שאוהבים.

קיימת אפשרות להכין לחם במספר טעמים?
כן! אתם יכולים לשזוף את הבצק שלך בעשבי תיבול שונים או תבלינים בשביל טעמים שונים.

להכין לחם עגול או מלבני?
זה תלוי בהעדפה האישית שלכם. לחם עגול יכול להיות יותר מעניין בפנים, אבל לחם מלבני נוח יותר לפרוס.

מה עושים עם לחם שנשאר?
למה לא לנסות להכין לחם פריזאי? פשוט מורחים פרוסות עם קצת שמן זית מתובל ואופים בתנור.

מה ההמלצה שלך למי שיודע מעט על אפייה?
אל תפחדו מתקלות! זה בסדר לעשות טעויות, כל שגיאה היא הזדמנות ללמוד ולשפר.

תהנו מהלחם המושלם הזה, ותזכרו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות. הכידון של השנים יחד נכנס למבחן! אל תחכו, תתחילו לאפות!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
עוגת תפוזים בחושה ללא מיקסר בכל ביס
עוגת תפוזים בחושה ללא מיקסר לפעמים בחיים, הדבר הכי טוב שאנחנו יכולים לתת לעצמנו זה קצת מתוק ומרענן....
קרא עוד »
פבר 06, 2025
סמוראי גריל מתכונים: הטעמים שיגרמו לכם לחזור שוב
```html סמוראי גריל: מתכונים שאי אפשר לעמוד בפניהם דמיינו את השמש שוקעת לכם על המנגל, הניחוח של בשר טעים...
קרא עוד »
אפר 14, 2025
עוגת בננות עם שיבולת שועל שתשדרג את הבוקר שלך
```html עוגת בננות עם שיבולת שועל - המתכון המושלם! אם יש משהו שמדבר ללב ולחיך של רוב האנשים, זה עוגה...
קרא עוד »
אפר 20, 2025