המהפכה הקולינרית: כרובית בנינג'ה גריל מתכון מנצח
כרובית בנינג'ה גריל: המתכון המושלם שסוחף את הלבבות
יש משהו במאכלים שגורם לנו לנשום עמוק ולהרגיש את החום שבו. אז כשחושבים על כרובית, בהחלט אפשר לדמיין איך הכרובית מתקרבת לחום של המנגל או גריל הנינג'ה, מתמלאת בריחות מטריפים ובטעמים שמתפשטים בכל הבית. אתם לא תאמינו באיזה קלות אפשר לייצר מהמנה הזו חוויה מדהימה! התוצאה היא מנה משגעת, ממכרת, שגם הילדים יתאהבו בה, ולא תאמינו כמה שהיא פשוטה להכנה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי לקחת את המנה הלאה, קודם כל נצטרך את המרכיבים המתאימים. כל אחד מהם תורם את חלקו לתוצאה הסופית.
- 1 כרובית בינונית, נקייה וחתוכה לפרחים
- 3 כפות שמן זית לאירוניות ואקסטרה טעם
- 1 כפית צ'ילי גרוס (או לפי הטעם)
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/4 כפית תבלין קז'ון (לא חובה, אבל מוסיף המון)
- 1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת (אופציונלי)
- לימון סחוט לפיזור בסוף
אם מישהו מכם שואל את עצמו אם אפשר לשדרג את המתכון ולצמצם את הפחמימות, בהחלט יש מקום להוסיף טופו או להחליף את הגבינה בגבינה טבעונית. אפשר גם לשדרג את טעמי התיבול ולהכין טעמים שונים על ידי שינוי התבלינים – פריזאנה, פפריקה מעושנת או אפילו קצת שום קצוץ.
שלבי ההכנה
בואו ניכנס למטבח ונביא את הכישורים שלנו לידי ביטוי!
- מניחים את פרחי הכרובית במסננת ומשרים במים עם חומץ למשך 10 דקות.
- בעזרת מגבת או נייר מגבת, מייבשים את הכרובית היטב.
- בתוך קערה גדולה, מערבבים את שמן הזית, הצ'ילי הגרוס, כמון, מלח, תבלין קז'ון ובוחרים בתיבול של פרמז'ן.
- מוסיפים את פרחי הכרובית לתערובת ומערבבים היטב עד שכל הפרחים מצופים בתיבול.
- מחממים את גריל הנינג'ה לטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הכרובית על מגש גריל בצורה אחידה.
- מבשלים לגריל במשך 15-20 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומשחימה.
- מוציאים מהגריל את הכרובית, סוחטים עליה מעט מיץ לימון ומקשטים עם עלי פטרוזיליה קצוצים, אם רוצים.
הכי טעים שיש כאשר המנה יוצאת חמה מהגריל, עם ריח של תבלינים שממלא את האוויר. וגם אם נותרה שארית, היא מאוד מתאימה לשימוש במאכלים אחרים!
שדרוגים ותוספות
למי מכם שאוהב לגוון, יש המון דברים שאפשר להוסיף, לשנות ולשדרג:
- אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים, שמוסיפים קראנץ' למנה.
- פירות יבשים כמו חמוציות מוסיפים מתיקות.
- לגרסה בריאה יותר, אפשר להכין את הכרובית עם עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין.
- שידרוג עם יוגורט יווני בצד מוסיף עשירות למנה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון הזה בתנור רגיל?
בהחלט! אם אין לכם גריל נינג'ה, אתם יכולים לאפות את הכרובית בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס על תבנית עם נייר אפייה. זה ייקח בערך 30-35 דקות.
למה כדאי לשים חומץ במים?
החומץ עוזר ל remove את כל הלכלוך והחיידקים מהכרובית, ובעיקר מצליח לשפר את הטעם.
מה אם אני רוצה להכין את המנה בצורת טבעונית?
לגמרי אפשר. פשוט החליפו את הגבינה בחלופת גבינה טבעונית או השמיטו אותה לגמרי. המנה עדיין תהיה מדהימה.
אפשר להוסיף ירקות נוספים?
ודאי! אפשר לשלב פלפלים, קישואים או חצילים ואפילו לבשל כולם יחד.
כמה זמן אפשר לשמור את הכרובית?
אם נשאר לכם, ניתן לשמור אותה במקרר לכל היותר 2-3 ימים, אך היא הכי טעימה כשהיא טרייה.
מה ניתן להגיש עם הכרובית כארוחה מלאה?
מומלץ להוסיף חזה עוף צלוי או טופו על הגריל, זה מתמזג מעולה יחד עם טעמי הכרובית.
האם יש חשיבות לצורת החיתוך?
כן, כדאי לחתוך לאחידות, כך שהבישול יהיה אחיד וכולן ייצאו מושלמות.
האם אפשר להכין את זה מראש?
לגמרי! ניתן להכין את הכרובית ולשמור במקרר עד שהחליטו לחמם אותה שוב, מה שמקנה שדרוג.
אילו תבלינים הוספתם כדי להפוך את זה למשגע?
הוספת פלפל חריף, כורכום או אף תבלינים עם טעמים מתוקים יכולים לשדרג פלאים את הביס.
אז אם אתם מחפשים מתכון קל, מהיר ובעיקר טעים בדיוק כמו של סבתא, אל תהססו! השקיעו מעט זמן ותשקפו את האהבה שלכם עם כל ביס. בסוף, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות כדי שכולם יתמכנו בפרי הזה של עבודתכם!