מתכונים עם גבינה שלא תוכל להפסיק לאכול!

המופלאות של גבינות: מתכון לספינג' גבינות מדהימות

מאחל לכם רגעים רווים בשמחה וריח של גבינה טרייה! אם אתם מתעניינים במאכל טעים, שמתמזג בטעמים מתוקים ומלוחים, הגעתם למקום הנכון. היום נציע לכם מתכון לספינג' גבינות מדהימות שמוכן תוך דקות ספורות. כל Bite ממנו הוא חוויה מושלמת – השילוב של הוניל עם הגבינות יגרום לכם ללקק את האצבעות! חכו שתשמעו איך הספינג' הזה נמס בפה! אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-6 מנות

הרכיבים הדרושים

למתכון הזה, אנחנו זקוקים לכמה רכיבים פשוטים שמאפשרים לנו להכין ספינג' גבינה אגדי. אל תהססו להחליף רכיבים לפי הטעמים שלכם! אתם יכולים להיות יצירתיים ולהתנסות עם גבינות שונות. אז הנה הרשימה:

  • 250 גרם גבינת פטה
  • 200 גרם גבינת מוצרלה
  • 2 ביצים גדולות
  • 200 גרם קמח חיטה (ניתן להמיר לקמח ללא גלוטן)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתם חובבי טעמים אקזוטיים, תוכלו לשלב גבינות כחולות כמו גבינת רוקפור או גבינת ברי. כמו כן, אפשר לחבר לתערובת כמה תבלינים כמו אורגנו או פפריקה כדי להעניק טוויסט מיוחד.

שלבי ההכנה

אז אחרי שהרחנו את הריח המדהים של הגבינות, הגיע הזמן להתחיל להכין את הספינג' שלנו. שמרו על מקום נקי ומסודר במטבח, ובצעו את השלבים הבאים:

  1. בקערה גדולה, מתפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים את גבינת המוצרלה.
  2. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב את התערובת.
  3. מניחים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את החלב ותמצית הווניל ומערבבים שוב.
  5. מחממים שמן בסיר על חום בינוני.
  6. מרימים בעזרת כף מהתערובת ויוצרים כדורים קטנים, ומניחים בזהירות לשמן החם.
  7. מטגנים עד שהספינג' מזהיב מכל הצדדים ולאט לאט מבעד לכם ריח משגע.
  8. מוציאים את הספינג' בעזרת כף מסננת ומניחים על נייר סופג כדי לשמור על פריכות מתמדת.
  9. אם תרצו, מפזרים אבקת סוכר על הספינג'ים החמים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

הספינג' גבינות האלה הם מושלמים, אבל מי לא אוהב להוסיף טוויסט?!

  • מכניסים לתערובת גם זיתים קצוצים כדי להוסיף טעמים מפתיעים.
  • מוסיפים לתערובת בצל מטוגן כדי לתת טעם עמוק ונוסף.
  • אפשר להגיש עם רוטב טחינה או יוגורט לצד, להצבה של מתכון משגע ומתובל.

שאלות ותשובות

איפה כדאי לרכוש את הגבינות? גבינות הנמצאות בסופר והגבינות האיטלקיות בחנויות גבינות מתמחות מציעות איכות מצוינת שתשפר את המתכון.

מה לעשות אם התערובת יוצאת יבש? תוכלו להוסיף עוד קצת חלב עד שהתערובת תהיה רכה ודביקה יותר.

האם ניתן לטגן בשמן זית? בהחלט! זה לא רק בריא יותר, אלא גם מוסיף טעם נפלא!

מה הזמן המומלץ לטיגון? כל ספינג' לוקח בין 2-3 דקות מכל צד כדי להגיע למצב הזהוב והאפוי.

איך ניתן לשמור על הספינג'ים לעוד יום? מומלץ לשמור בכלי סגור במקרר, אך הקפיאו ספינג'ים כרבע שעה לאחר הכנתם לשימור הטעמים.

האם אפשר להכין את הספינג' בגובה נמוך יותר? כן! פשוט יציבו כדורים קטנים יותר והטגנו כפי שזה נאמר.

האם אפשר לשלב ירקות אחרים בתערובת? בהחלט! קישואים קצוצים או גזר מגורד יכולים לשדרג את המנה.

איך לדעת שהשמן חם מספיק? ניתן לבדוק בעזרת חתיכת לחם קטנה – אם היא מתרוממת ומתחילה לבעבע, השמן מוכן.

האם ניתן לאפות את הספינג'ים במקום לטגן? כן! יש לאפות בתנור בחום של 180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שאתה רואה את זהובים.

מה אני עושה אם אני מכין את הספינג' גבינות עבור מבוגרים עם אלרגיות? ניתן להמיר את הגבינות לגבינות צמחיות ולהשתמש בקמח תפו”א או בגרסה אחרת ללא גלוטן.

אז אחרי שכל זה נוגן ואם תהיתם איך זה נקרא, יש סיבה טובה לכך! ספינג' גבינה הזה הוא לא סתם מתכון, זה למעשה כרטיס רכישה לארוחה עשירה ומלאה בטעמים משגעים!

אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם חברים שלכם ייהנו מהטעמים המדהימים שלנו! בתיאבון!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה מדוע שמן זית טוב לשיער שלך
```html שמן זית: סוד הבריאות לשיער שלך? שמן זית נחשב לרכיב שיכול להיות קורבן של אהבה ושנאה, במיוחד כשזה...
קרא עוד »
פבר 08, 2025
מתכון לקט ירקות קפואים בתנור שישדרגו כל ארוחה
```html מתכון אגדי לקט ירקות קפואים בתנור שעות של טיגון או בישול לא תמיד מתאימות לנו, במיוחד כשאנחנו...
קרא עוד »
דצמ 07, 2024
המדריך המקיף להרטבת לילה – ד"ר קובי שגיא וד"ר טל שגיא כותבים
הרטבת לילה זהו אחד הנושאים המטרידים מאוד אוכלוסייה רחבה של הורים בארץ ובעולם. למעשה נדמה לכל אחד מהם...
קרא עוד »
אפר 03, 2019
נגישות