מתכון פשטידת פטריות טבעונית וטעימה ללא גלוטן
פשטידת פטריות טבעונית ללא גלוטן
יש משהו לא רגיל בפשטידת פטריות. זה כמו שהפטריה עצמה זוממת, משגעת, דחפנית לשולחן שלנו. כשאתם שומעים את המילה "פשטידה", הראש שלכם מיד מתחיל להעלות זכרונות מהמטבח של סבתא, עם הריחות הממכרים שמתמזגים באוויר. אז מה עושים כשחושקים בפשטידה כזו, אבל עם טוויסט? בדיוק כאן נכנס המתכון שלנו – פשטידת פטריות טבעונית ללא גלוטן, שהיא לא רק מדהימה, אלא גם פשוטה להכנה!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהחלטנו להכין פשטידת פטריות, החלטנו לבחור במרכיבים שיאפשרו לנו לקבל טעמים עשירים ומגוונים. הנה הרשימה:
- 500 גרם פטריות מכל סוג (שימג'י, פורצ'יני, פטריות שמפיניון וכדומה)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס קמח חומוס (לתוספת פריכיות)
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה ועירית)
- 3 כפות טחינה גולמית
לגרסה טבעונית, כמובן שהכל כאן הוא ללא ביצים וללא מוצרי חלב, כך שאתם יכולים להרגיש בטוחים שבחרתם במתכון בריא ומושלם שלא יכביד עליכם. ואם תרצו לגוון את הפטריות, אתם בהחלט מוזמנים להוסיף פטריות אחרות כמו פורצ'יני שהתיבול הפך אותן למעלפות!
שלבי ההכנה
כדי להכין פשטידת פטריות שאין עליה עוררין, יש להקדיש תשומת לב לכל שלב. אז בואו נתחיל:
- מניחים מחבת קטנה על החום ומוסיפים שמן זית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שהן משחימות מעט.
- מניחים את התערובת בקערה גדולה ומניחים להתקרר.
- לשביל פשטידה נפלאה, מוסיפים את קמח החומוס והמים לקערה עם תערובת הפטריות והבצל.
- מתבלים במלח, כמון, פפריקה ועשבי תיבול קצוצים ואנחנו כמעט גמורים!
- מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מחממים מחבת עם שמן צמחי על גובה בינוני.
- יוצרים פשטידות קטנות מהתערובת ומניחים במחבת.
- מטגנים אותם עד שהם מקבלים צבע זהוב משני הצדדים, בערך 4-5 דקות בכל צד.
- מניחים את הפשטידות על נייר סופג לצינון.
עכשיו אתם בהחלט מעוניינים לדעת שאפשר לשדרג את הפשטידה הזו על ידי הוספת גבינת עזה טבעונית, פרוסות זיתים או אפילו פקאנים קצוצים. אתם יודעים מה? פשטידות מושלמות הן פשטידות עם התאמות!
שדרוגים ותוספות
אם חשבתם שזאת סוף ההרפתקה, תחשבו שוב! לשדרוגים נוספים, אתם יכולים לנסות להוסיף:
- קצת שקדים קצוצים כדי לקבל פריכות.
- טחינים מעורבבים לתוך העיסה – זה יוסיף קרמיות בכל ביס.
- אם אתם אוהבים את הטעם המעושן, הוספת פפריקה מעושנת תעשה פלאים.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקומו של קמח החומוס? קמח תפו”א יכול להוות אלטרנטיבה מצוינת, אבל הקמח חומוס מוסיף טעם מיוחד שמחזק את הפטריות.
האם אפשר לאפות את הפשטידה? בהחלט! אם אתם מעדיפים גרסה דלת שומן, אפייה במקום טיגון על תבנית עם נייר אפייה בחום של 180 מעלות כ-25 דקות תעשה את העבודה.
האם ניתן להכין את הפשטידות מראש? כן, אפשר להכין את הפשטידות מראש ולהקפיא אותן לאחר שהם כבר קיבלו את צורתן. פשוט להכניס למיקרו 2-3 דקות כשעושים שימוש בערכת טיגון, וכך תיהנו מאותה טעימה בדיוק!
למה דווקא פטריות? פטריות הן מקור מצוין לסיבים, ויטמינים ומינרלים. הם משBill מספקות פופולריות לאנשים שרוצים להבטיח שהם מקבלים את התזונה הטובה ביותר.
האם פשטידת הפטריות מתאימה לאירוח? בהחלט! הן מרשימות מאוד, קלה לצריכה, וטעימות מחמיאות, כך שהאורחים ימהרו ללקק את האצבעות!
אפשר לשנות לאיזו תחלומת צמחית רוצים? כן, תהיו חופשיים להוסיף גם קישואים שבשילוב עם הפטריות, בהחלט יוסיפו פלאים!
כמה פשטידות יוצאות מהמכסה? בדרך כלל, ההכנה תייצר בין 15-20 פשטידות קטנות ומשגעות, תלוי בגודל שאתם מעדיפים.
האם ילדים אוהבים את זה? בטח! הילדים יברחו אחרי הפשטידות, והן דרך מצוינת לגרום להם לאכול פטריות.
איך מונעים מהפשטידות להישרף? פשוט לשמור על חום הבישול בינוני, ואם הכנתם כמות גדולה, יש לחכות בין הכנת הפשטידות כדי שהן לא ייתקעו אחת בשנייה.
איך אפשר לאחסן פשטידות לאכול שוב? ברגע שהן התקררו, אחסנו את הפשטידות בכלי אטום במקרר. הן יישארו טריות למשך שלושה ימים.
אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים או משפחה, כדי שלכולם תהיה את ההזדמנות לטעום את הפשטידה המושלמת הזו. כמוני, אני בטוח שגם אתם תרצו ללקק את האצבעות ולהתענג על כל ביס. בתיאבון!