מרק ויאטנמי קל להכנה שישגע לכם את החיך
"`html
מרק ויאטנמי מדהים וטעים שנותן טעם של בית!
כשהייתי בויאטנאם, הגעתי למקום שידוע במרק שלו. בואו נגיד שזה היה חוויה שלא תישכח במהרה. התיבול, הארומות והמרכיבים – הכל התחבר בצורה מושלמת. מאז, חיפשתי את המתכון שיביא את הטעמים המדהימים האלו אל ביתי. ואם גם אתם רוצים לרגש את החיך שלכם במשהו שמעורר זיכרונות וטעים בצורה מעלפת, המתכון הזה בדיוק בשבילכם. יש משהו אגדי במרק הזה, משהו שממכר באופן בלתי נגמר. אז קיבלתם את המתכון – אל תהססו להכין!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: בינונית
מגישים: 4-6 מנות
- סך הכל זמן הכנה: 30 דקות
- דירוג קושי: בינוני
- המנה מספקת 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק הוויאטנמי הזה, נצטרך כמה מרכיבים בסיסיים אך חשובים ביותר. זו לא רק מנה אלא מסע לתוך טעמים שלא תשכחו!
- 2 ליטר מים
- 500 גרם בשר בקר (למשל שוקיים או צלעות)
- 1 בצל גדול, חתוך גס
- 2 גזרים, פרוסים לעיגולים
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 פיסת זנגביל (בערך 5 ס"מ), קלופה ומגולגלת
- 2 מקלות קינמון
- 5 קליפי ציפורן
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות רוטב דגים
- 300 גרם אטריות אורז, מבושלות
- שיה של כוסברה קצוצה, ל garnish
- 1 חריף בודד, פרוס (לא חובה)
המרכיבים החלופיים
בהכנת המרק הוויאטנמי הזה אפשר להתאים גם למי שאוהב מטבח צמחוני או טבעוני. להשתמש בעוף במקום בשר בקר, להחליף את רוטב הדגים ברוטב סויה, ולבחור באטריות מחיטה מלאה או אטריות צמחוניות. התוצאה עדיין תהיה בריאה ונפלאה!
שלבי ההכנה
כעת אנחנו נכנסים לתהליך ההכנה. זה הזמן להדליק את הלהבה וליהנות מהבישול!
- ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את בשר הבקר, בצל, גזרים, שום וזנגביל.
- מבשלים על חום נמוך למשך 10-15 דקות, תוך כדי קצפת השומן שמצטבר על פני השטח.
- מוסיפים את הקינמון והציפורן, ומנמיכים את הלהבה.
- מתבלים עם סוכר חום ורוטב דגים ומערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל על חום נמוך 30 דקות נוספות או עד שהבשר רך.
- מניחים את האטריות המבושלות בקעריות ומוזגים מעל את המרק.
- מוסיפים כוסברה קצוצה וחריף אם רוצים.
שדרוגים ותוספות אפשריים
מעבר למרכיבים הבסיסיים, אפשרות מעניינת היא להוסיף ירקות כמו ברוקולי או פטריות שמוסיפים הרבה טעמים ובריאות. חתיכות טופו יכולות להוסיף מסתבר גם במרק צמחוני או טבעוני. אפשר גם לשדרג את המרק עם צנוברים קלויים או בוטנים קצוצים, ממש נותנים קראנץ' מצוין!
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהמרק מוכן?
המרק מוכן כשהבשר רך ונמס בפה, והטעמים התאגדו יחד בצורה מושלמת.
אפשר להכין את המרק גם מראש?
בוודאי, אפשר להכין את המרק יום לפני ולשמור במקרר. הימים נותנים לטעמים להתערבב בצורה טובה יותר!
האם אני יכול להקפיא את המרק?
כן, ניתן להקפיא את המרק. רק זכרו להוציא את האטריות לפני ההקפאה – הן לא עמידות למקפיא.
האם יש תוספות מומלצות למרק?
כן, ישנה אפשרות להוסיף אורז בהגשה על מנת לקבל מנה משביעה יותר.
מהם השדרוגים שהייתם ממליצים?
מעט מיץ ליים או לימון עשויים להוסיף רעננות שלא תתפספס!
האם ניתן להשתמש בבשרים אחרים?
בהחלט! אפשר לשלב עוף, ברווז או אפילו דג – כל דבר שתרצו!
מהי הייחודיות של המרק הוויאטנמי?
המרק הוויאטנמי מתבל בצורה מזרח-אסייתית מוקפדת, שמעניקה לו את הטעמים המיוחדים.
האם ניתן לצמצם את כמות הסוכר?
כן, ניתן להוריד את כמות הסוכר להעדפה האישית – זה גם קצת משנה את הטעם.
כיצד אני יודע שהבשר שווה את הזמן?
הקפיצים והארומות של המרק ינצצו במהרה, ובאמצע הבישול תרגישו שהלמידה משתלמת.
מה אם אני אוהב טעמים חריפים?
תמיד תוכלו להוסיף עוד חריף או פלפל טחון, עליכם לבחור את הכמות שמתאימה לכם!
מקווים שתאהבו את המרק ותשתפו את המתכון ברשתות החברתיות. זו הזדמנות מצוינת לשתף את הטעמים האגדים ולזכור שזה לא סתם מתכון – זה חוויה שנוגעת בלב!
"`