הדרכה פשוטה להכנת פופקורן במיקרוגל בבית
"`html
איך להכין פופקורן במיקרוגל
תארו לכם ערב חלומות, אתם מתכנסים מול המסך, החברים מביאים פיצוחים, והפופקורן המקרמול שלכם מתפצח בחלל החדר. אנחנו לא סתם מדברים על פופקורן, מדובר בפופקורן המדהים ביותר שהכנתם אי פעם. מדובר באחד המאכלים הכי טעימים שיש, קל להכנה וממש ממכר. אז קחו את עצמכם בידיים, וקדימה, נתאגד להכנה מעולה של פופקורן במיקרוגל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 5 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
יש המון דרכים להכין פופקורן, אבל בואו נדבר על הגרסה הכי קלאסית והכי אגדי שאני מכיר. קודם כל, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים שאני בטוח שכולכם יכולים למצוא בבית. אל תדאגו, לא נצטרך את עגלת המכולת בשביל זה!
- פופקורן גרגרי – 100 גרם
- שמן – 2 כפות (מומלץ שמן קנולה או שמן קוקוס)
- מלח – לפי הטעם
- תבלינים נוספים לפי הרצון (כגון פפריקה, גבינת פרמזן, או אפילו קקאו!)
מעניין לציין, שלפופקורן יש היסטוריה עשירה. הוא היה קיים כבר מאות שנים ונתפס כחטיף שהופק על ידי תרבויות מקומיות שונות. נכון, זה לא לחם של סבתא, אבל לחשוב על זה זה קצת פסיכי, לא? זה אוכל עתיק שממשיך ללהוט גם בעידן המודרני!
שלבי ההכנה
כעת, כשהכנו את כל ההכנות הנחוצות לנו, הגיע הזמן להיכנס למלאכת הכנת הפופקורן. אני בטוח שהשלבים יהיו כל כך קלילים, שתרגישו כמו שפים בלי כובע!
- נחמם את המיקרוגל על תוכנית הגיגול (אם יש לכם). המטרה היא שהפופקורן לא יתייבש!
- בזמן שהמיקרוגל מתחמם, נשים את הגרגרים בקערה מתאימה ונתיב להם את השמן.
- נוסיף את המלח ו/או את התבלינים שברצונכם.
- נערבב הכל יחד עד שהגרגרים יהיו מצופים בשמן ובתיבול.
- נכסה את הקערה במכסה או בצלחת שטוחה כדי למנוע לכלוך במיקרוגל.
- נכניס את הקערה למיקרוגל למשך כ-3-5 דקות, עד שנשמע את פיצוצי הפופקורן.
- לא נפתח את המיקרוגל מיידית, נמתין כמה שניות נוספות שבסוף הפעולה!
- כשהפופקורן מוכן, נשפוך לכוס הגשה ססגונית ונתענג על הטעם המושלם.
אפשר גם לשדרג את הפופקורן שלכם! יש לכם מתכון טבעוני? ביחרו שמן קוקוס במקום שמן רגיל והקרם יהיה הרבה יותר קרמלי ובריא. רוצים עוד רמות של טעם? הוסיפו אבקת שום או תבלינים כמו איזיסילאו!
שדרוגים ותוספות אפשריים
יש הרבה דרכים להפוך את הפופקורן שלנו ליותר מעניין! אפשר לטבל אותו ב:
- שוקולד מריר – אל תתביישו! מומס את השוקולד ורק אז תזהרו לא לכלות אותו בטיגון.
- פיצוחים טחונים – הוספת פיצוחים קצוצים שנותנים קטנות של חידוש וגיוון.
- תיבול בזיליקום או אורגנו – אפילו פיצות על פופקורן מרגיש שונה ומיוחד!
- מחית קוקוס – לשם טעם אגדי!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הפופקורן מוכן?
שימו לב, הפופקורן יתחיל לפצח בקצב. כשפיצוץ הפופקורן נפסק לכשנייה והקולות יורדים, זה סימן מצוין שהוא מוכן!
האם אני יכול להכין פופקורן ללא שמן?
בוודאי! ישנם גרגרי פופקורן שניתן להכין במיקרוגל ללא שום שמן. פשוט הכניסו את הגרגרים לקופסה מתאימה, וסגרו היטב.
מה לעשות אם חלק מהגרגרים לא התפצחו?
זה קורה. יכול להיות שהייתה לחות בגרגרים. פשוט נסו שוב עם גרגרים חדשים ואל תוותרו!
האם ניתן להקפיא פופקורן?
מומלץ לא להקפיא פופקורן כי זה מפחית את הטעם והקרמול.
למה לא מרגישים את הטעם של התבלינים?
הקפדנו לערבב היטב את התיבול עם השמן כדי שכל גרגרים יחושו את טעמו המופלא.
כמה זמן אפשר לשמור פופקורן מוכן?
כדאי לאכול אותו מיד, אך אפשר לשמור אותו בשקית סגורה בסביבה יבשה למשך 2-3 ימים.
איך להפוך את הפופקורן לבריא יותר?
בחרו בשמן קוקוס או שמן זית, הוסיפו כף של אבקת חלבון או תמצית טבעית.
האם אני יכול לעשות פופקורן בסיר?
בהחלט! כל שיטת השיטה שלי מתאימה גם להכנה על הכיריים.
מהו השלב הקרדינלי בהכנה?
העיקר זה ההכנה הנכונה במיקרוגל. זה השלב המכריע לשימוש בשמן ולא לשכוח לערבב!
אם אהבתם את המתכון המושלם הזה, שתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, תנו להם גם לטעום את הפופקורן המהמם והאגדי הזה. בכל זאת, כולנו יודעים שלא באו לעולם סתם כדי לאכול אוכל רגיל – גם הפופקורן צריך להיות מושלם!
"`