ממרח קישואים טבעוני שישנה את הארוחות שלכם

ממרח קישואים טבעוני – ירוק, רענן ומסעיר!

גילינו את סוד הקסם של הממרח המדהים הזה, שכל כך קל להכנה, אבל מוסיף טעמים, צבעים ועניין לכל שולחן. דמיינו את הקישוא הירוק והמצודד, ממתין לכם במטבח, משדר רעננות ומזמין אתכם לשדרגו עם כל השפע שבטבע. השילוב של קישואים עם כוסברה, שום ומעט לימון מביא לתוצאה הכי טובה שיש – ממרח שכולנו נרצה למרוח על חלה חמה או אפילו פשוט ללקק מהקופסה. איך זה נשמע עד כה? אם התיאורים רק מגרדים לכם את התיאבון, אתם לגמרי במקום הנכון!

זמן הכנה וסיכום

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הממרח הזה, אתם זקוקים למספר מרכיבים פשוטים, אבל כל כך טעימים. כל אחד מהם הגיע למטבח שלכם עם סיפור שלו, וביחד הם יוצרים הרמוניה מושלמת.

  • 2 קישואים בינוניים (כ- 400 גרם), קלופים וקצוצים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה (אפשר גם פטרוזיליה אם אתם לא מחבבים כוסברה)
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי (כ- 2 לימונים קטנים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור שטח לפי הטעם
  • 1/4 כפית כמון (לא חובה, אבל מוסיף טוויסט משגע)

שלבי ההכנה

ברגע שיש לנו את כל הרכיבים המטריפים, זה הזמן להתחיל לתכנן את השף הקטן שבפנים. הכנת הממרח קלה ומהירה, וכך לא נשכח שחשוב לנסות גם דברים חדשים! מוכנים? בואו נתחיל!

  1. חותכים את הקישואים לקוביות קטנות לשיפור עיבוד בשלב הבא.
  2. במחבת חסינת חום, מבשלים את הקישואים במעט מים על חום בינוני במשך כ- 5 דקות עד ריכוך.
  3. סוחטים את הקישואים במגבת נקיה על מנת להסיר את הנוזלים המיותרים.
  4. מעבירים את הקישואים לבלנדר או מעבד מזון.
  5. מוסיפים את כל שאר הרכיבים: כוסברה, שום, מיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל וכמון.
  6. מפעילים את הבלנדר עד שהתערובת מתאחדת והופכת לממרח אוורירי ונימוח.
  7. טועמים ומוסיפים מלח או מיץ לימון לפי הצורך.
  8. מעבירים את הממרח לקופסה ומקררים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.

שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את הממרח למקום הבא, יש לכם אפשרויות בלתי נגמרות. להלן כמה רעיונות שעשו לנו טוב: קחו בחשבון שאתם יכולים להוסיף טחינה גולמית לקבלת טעם עשיר יותר. חושבים על משהו חריף? הוסיפו פלפל חריף קצוץ ותקבלו טוויסט משגע! אם מתחשק לכם להוסיף גבינת טופו על מנת להעשיר את הממרח או לנסות תוספת של פיסטוקים קלויים קצוצים על גבי הממרח להוספת פריכות—העולם שלכם פתוח!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הממרח עם קישואים לא קלופים?
כן, אפשר לשמור על הקליפה, היא גם מוסיפה צבע וגם ויטמינים שחשובים לנו!

מה ניתן להחליף אם אין לי שמן זית?
אפשר להשתמש בשמן קוקוס, או בכל שמן באיכות גבוהה שאתם אוהבים.

כמה זמן שומרים את הממרח במקרר?
הממרח יכול להישמר עד חמישה ימים במקרר, אם אתם מצליחים להימנע למרוח אותו מיד!

האם אפשר להקפיא את הממרח?
לא מומלץ, מכיוון שהקפאת הקישואים עלולה לגרום למרקם לא נעים לאחר ההפשרה.

אילו אפשרויות הגשה יש לי עם הממרח הזה?
אפשר למרוח אותו על לחם קלוי, להשתמש בו כרוטב לסלטים או אפילו כציפוי לפיתות חמות!

איך ניתן להפוך את הממרח לחריף יותר?
הוספת כמה טיפות רוטב סויה חריף או חצי פלפל חריף דק קצוץ אתם יכולים להגביר את עוצמת החריפות.

האם ניתן להשתמש בעשבי תיבול אחרים במקום כוסברה?
בוודאי! פטרוזיליה, בזיליקום ואפילו תימין יתאימו מעולה לממרח.

האם אני יכול לשדרגו לגרסה דלת פחמימות?
בהחלט! במקום לקשט בלחם, שימו אותו על ירקות חתוכים כמו גזר, קישוא או חציל.

האם זה מתכון שמאוד מתאים לאירועים?
בהחלט! זהו ממרח מרהיב שמוסיף צבע וטעימות לשולחן בכל אירוע.

איך מבטיחים שהקישואים לא יוציאו יותר מדי מים?
סחיטה טובה במגבת לאחר הבישול תסייע במניעת רטיבות מיותרת; אל תיבהלו מכך!

הכל כאן הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם. המתכון הזה לא רק שהוא מהיר וקל להכנה, הוא גם מלא בטעמים, ובריא כמובן. קיץ, חורף, כל עונה היא הזדמנות מצוינת למרוח OR לאכול את הממרח הזה. אתם מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, ולספר לחברים וקרובים שלכם על החוויה המדהימה הזו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
סלט סלק עם גבינה ואגוזים שיעשה לכם טוב!
סלט סלק עם גבינה ואגוזים - טעמים משגעים בחגיגה צבעונית האם חשבתם אי פעם כיצד סלט פשוט יכול להפוך...
קרא עוד »
דצמ 08, 2024
לחם ללא גלוטן בריא – מתכון קל ומפנק!
```html לחם ללא גלוטן בריא - מתכון מדהים שמטריף את החושים! אף אחד לא יכול להתעלם מהניחוח של לחם טרי שנאפה...
קרא עוד »
פבר 18, 2025
עוגיות קוקוס מרוקאיות שלא תוכל לעמוד בפניהן
עוגיות קוקוס מרוקאיות: טעמים של מסורת בינינו, מי לא אוהב עוגיות? עוד יותר עוגיות קוקוס מרוקאיות,...
קרא עוד »
דצמ 17, 2024
נגישות