עוגיות טבעוניות קלות שגם ילדים יאהבו
עוגיות טבעוניות קלות – מתכון אגדי!
עוגיות טבעוניות קלות הן לא סתם ממתק, אלא חוויה קולינרית מדהימה, ממכרת ומשגעת שתשאיר אתכם ללקק את האצבעות! מי לא אוהב עוגיות טעימות שאפשר ליהנות מהן בכל רגע ביום? אלה עוגיות שפשוט רוצות להתגלגל אל חיקכם, וכשהן מגיחות מהתנור, ריחן עולה באוויר כמו ריח של חופש! עכשיו כשתכינו את העוגיות הללו, אתם לא רק תספקו את התשוקה למשהו מתוק, אלא גם תדאגו לבריאותכם, כי עוגיות אלו הן מתכון בריא ודל פחמימות שייתן לכם אנרגיה מעולה.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מתכון ל-12-15 עוגיות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מניחים לבצק להתייצב במקרר כ-15 דקות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות המשגעות הללו, אנו צריכים רכיבים פשוטים, אך מאוד איכותיים שיביאו לתוצאה מושלמת. יש לכם את כל מה שצריך במטבח שלכם. בואו נתחיל!
- 1 כוס קמח חיטה מלאה (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח שקדים)
- 1/2 כוס סוכר חום (לגרסה פחות מתוקה אפשר גם סוכר קנים)
- 1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן זית אם אתם מעדיפים)
- 1/3 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או ק kokos)
- 1 כפית קינמון (לתוספת טעם מדהימה)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (לגרסה ללא סוכר ניתן להשאיר את השוקולד מחוץ למתכון)
אז במידה ויש לכם טעמים שונים בראש, צפו לשדרוגים – אפשר להוסיף לבבות פיסטוקים, אגוזי לוז או קוקוס קלוי! בואו נגיע לשלב הכנת העוגיות!
שלבי ההכנה
אתם לגמרי נמצאים בשלב המהנה ביותר – הכנת העוגיות. פשוט פעלו שלב אחרי שלב, ותוך זמן קצר תצאו עם עוגיות מושלמות!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה בתבנית.
- בקערה גדולה, מערבבים היטב את הסוכר החום והשמן קוקוס עד שהתערובת נראית מבריקה.
- מוסיפים את החלב הצמחי בהדרגה ומערבבים עד שהכל מתקבל לתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, קינמון והמלח.
- מלבישים את תערובת הקמח על תערובת הסוכר והמשקה בנדיבות.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים בעדינות לראות שהשוקולד נמצא בכל מקום בתערובת.
- מניחים את התערובת על נייר האפייה בעזרת כף או קופסת עוגיות.
- אופים במשך כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט ואפשר להריח את הריח הממכר שלהן.
הערות נוספות על שדרוגים
עוגיות אלה הן הבסיס האידיאלי לשדרוגים! אתם יכולים להוסיף לתערובת כמויות שונות של אגוזים, ממתקים קטנים, או פרי יבש כמו חמוציות או תמרים. זה יעשה את השינוי ויביא את העוגיות לרמה חדשה. אנשים לא יפסיקו לבקש ממכם מתכון!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את העוגיות? בהחלט! ניתן לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך מספר ימים. אם תרצו, אפשר גם להקפיא אותן למקרה חירום.
האם ניתן להשתמש בקמח אחר? כן! ניתן להשתמש בקמח שקדים או בתערובות קמח ללא גלוטן, ותתפלאו כמה טעים זה יוצא!
האם ניתן להפוך את העוגיות ליותר מתוקות? בוודאי! אפשר להוסיף יותר סוכר או לשדרג עם ריבת תמרים בתערובת.
מה קורה אם אני לא אוהב שוקולד? אין בעיה! אפשר אפילו להחליף את השוקולד בפרגית ממתקים, אגוזים או פשוט להשאיר את העוגיות עם טעמים טבעיים. כל עוגיה יכולה להיות מה שאתם רוצים!
האם כדאי להשתמש בשמן קוקוס? שמן קוקוס מוסיף טעם עשיר ושומני שומר על הטקסטורה האוורירית. זה פשוט מושלם!
איך אני יודע שהעוגיות מוכנות? העוגיות צריכות להיות אקזוטיות וזהובות עם קרום קלה. פשוט תסתכלו – זה מכוון!
האם אני יכול להכין את הבצק מראש? בהחלט! פשוט הכינו את הבצק, הניחו אותו במקרר לכ-30 דקות ושמרו אותו בקופסה אטומה.
האם זה נדרש להפעיל תנור? אם יש לכם טוסטר אובן, זה יכול להיות פתרון מצוין. רק הקפידו להתאים את זמני האפייה!
זה מתכון מאוד קל, נכון? כן! המתכון הזה הוא פשוט, חוויתי ובעיקר טעים שזמין לכולם.
עכשיו יש לכם את המתכון המושלם שיכול לשדרג כל יום! מוכנים לקפה או תה לצד העוגיות המדהימות הללו? אם אהבתם, שתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, ותנו לחברים שלכם לגלות את הכיף של עוגיות טבעוניות קלות!