ערמונים בקלות: המתכון שיהפוך אתכם למומחים
הכנת ערמונים
נכון, יש משהו קסום בערמונים. השילוב בין הטעם המתוק למעטה החיצוני הקשה, מצליח להעלות חיוך על הפנים של כל אחד. ערמונים הם לא סתם אגוזים, הם כמעט פיות! כשהם מתבשלים, הם משנים את צורתם וטעמם לכאלה שיעשו אותנו מאושרים. היכולת של ערמונים ללטף את בלוטות הטעם שלנו היא כמעט מדהימה. מה שמתחיל באגוז קשה ומעט מאתגר בגירוד, נגמר בסופו של דבר בטיפול עדין של מרקם רך ומבושל, של מנות שמרגישות כאילו הן שייכות למסעדות יוקרה. אתם בטח רוצים לדעת איך להכין את הפלאים האלה, נכון? אז בואו נצלול לתוך המתכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספיק לכ-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
המתכון להכנת ערמונים הוא כל כך פשוט ואפילו קל! כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה להזרים טעמים ואווירה נהדרת למנה הזו.
- 500 גרם ערמונים
- 1 כף מלח
- 1 כף שמן זית
- 2 תבלינים: קינמון ופקאן קצוץ (אופציונלי)
- מים רותחים (כדי לבשל את הערמונים)
לאורוס ערמונים, אפשר להשתמש גם בשמנים בריאים יותר כמו שמן קוקוס או שמן אבוקדו. למעשה, אם תרצו לשדרג את המתכון, תוכלו להוסיף תיבול כמו שום קצוץ, או אפילו כופתאות עם תרד.
שלבי ההכנה
כדי להכין את הערמונים בצורה המושלמת, יש לעקוב אחרי הצעדים הבאים:
- מחממים מים רותחים בסיר גדול.
- חותכים חריץ בצורת "X" על כל ערמון (או אם אתם מרגישים אמיצים, פשוט חותכים את הקצה).
- מוסיפים את הערמונים למים הרותחים ובוחרים לבשל במשך 15 דקות.
- אם אתם אוהבים את הערמונים עם מעט יותר ניגודיות, מבשלים לתקופת זמן ארוכה יותר.
- סוחטים את הערמונים ממים ומניחים להם להתייבש במעט.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הערמונים המסוננים.
- מוסיפים מלח ותיבול נוסף (אם רוצים) ומטגנים כשתי דקות נוספות.
- סוחטים את הערמונים לתוך צלחת שטוחה ונפלאה.
בתהליך הבישול, התהליך של חיתוך הערמונים מאפשר להם להתבשל בצורה אחידה, ויש לו את התועליות הנוספות של מספיק חמימות במרכז. אז נכון, אפשר להכין את הערמונים בדרך שונה, אבל למה לדלג על הצעד הזה? אנחנו רוצים את המקסימום!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בתור אנשי אוכל מהפכניים, אתם יכולים לשדרג את הדברים ולמלא את הערמונים עם עוף או דגים פנימה, ולהפוך את המנה לארוחה שלמה ומספקת. אתם יכולים להוסיף את הערמונים גם לסלטים, מרקים, או אפילו כממולאים בדגים. הערמונים המוקפצים עשויים להיות חלופה משגעת לאורז או קוסקוס, או פשוט לשמש כנשנוש ביניים במיוחדים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין ערמונים גם בלי לבשל קודם?
בהחלט! אבל ההמלצה היא לפחות לחתוך חריץ כדי למנוע מהם להתפוצץ במהלך הבישול, והבישול עוזר להם להיות רכים ונעימים.
מה אם אין לי שמן זית?
לא נורא! אתם יכולים להשתמש בכל שמן אחר שיש לכם בבית, כמו שמן קנולה או שמן אבוקדו.
האם אפשר לאכול ערמונים לא מבושלים?
זה לא מומלץ, כי הם לא מתעכלים טוב על ידי מערכת העיכול שלנו לפני הבישול.
מה הבעיות של בישול ערמונים בגריל?
אם תרצו להכין ערמונים על גריל, תאלצו להיות מאוד זהירים, מכיוון שמשטחים גבוהים עשויים לאפשר לערמונים להתייבש יותר מדי.
באיזה תיבול כדאי להשתמש?
הדבר תלוי בטעם האישי שלכם. לדוגמא, אפשר להוסיף פפריקה, כמון, או שום.
כיצד שומרים על ערמונים לאחר הבישול?
שמרו את הערמונים בצנצנת אטומה במקרר, וברגע שתרצו לאכול, פשוט חימום אותם בתנור!
האם אפשר לשלב ערמונים עם קינוחים?
בהחלט! ערמונים מותקנים מצוינים בקאפקייקס, עוגות וקינוחים אחרים.
מה ההבדל בין ערמונים רגילים לערמונים מתוקים?
ערמונים מתוקים בדרך כלל מתוקים יותר, ונפוצים יותר באירועים מיוחדים כמו חורף וראש השנה.
מה עוד אפשר להכין עם ערמונים?
אקלרים, פשטידות, שמן ערמונים, שעועית ומנות שונות מבוססות חלבון.
האם אפשר לפרוט את הערמונים?
לא מומלץ, אבל אם תשתמשו בטחנות מתאימה, אולי תצליחו להשיג תוצאה משגעת.
זה הזמן שלכם לנסות להכין את הערמונים המדהימים האלה! אני מבטיח לכם שאם תשתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, הם יהללו אתכם על כך שחשבתם עליהם. אז קדימה, תחלקו את המתכון הזה בכל מקום!