בשר 5 מתכון סוד הצלחה שכל אחד יכול להכין
בשר – 5 מתכוני בשר מדהימים שיעשו לכם את היום
נכון, הבשר הוא לא רק מנת אוכל – הוא סוג של חוויה. אלה רגעים בהם כל ביס וקרצוף מושלם טורפים משאירים בנו תחושה של אושר אמיתי, של תמימות, של נוסטלגיה. אני זוכר את הארוחות המשפחתיות, שבהן ניחוחות הבשר התמזגו עם העשן והערב, והאוכל היה לא רק מזון אלא צורת סיפור, צורת חיים. היום, אנחנו נשתף אתכם עם 5 מתכוני בשר מדליקים, שלא רק יגרמו לכם ללקק את האצבעות אלא גם יהיו אגדה ברשתות החברתיות! לגמרי משגע.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30-120 דקות (תלוי במתכון)
- רמת קושי: משתנה (קל עד בינוני)
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כפי שלמדנו מרבותינו, הבשר הוא לא מהיום, והוא זקוק לתשומת לב רבה. אז בואו נצא למסע של רכיבים:
- 1 ק"ג נתח בשר צלי, נבחר בשר טלה או בקר
- 3 שיני שום, כתושות
- רבע כוס שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- סויה או רוטב ברביקיו לתיבול (אופציונלי)
- תבלינים נוספים: רוזמרין, טימין, או כל מה שהלב רוצה
- ירקות לבישול: גזר, קישוא, בצל – לפי הרצון
כמובן שאפשר להתנסות עם המרכיבים הללו, כמו להחליף את הבשר בבחירה הטבעונית כמו טופו או פטריות שיטאקי, אם אתם רוצים לנסות להתמיד עם מה שנקרא 'יומיום ירוק'.
שלבי ההכנה
לאחר שהחלטתם על המתכון המדויק, עכשיו זה הזמן להיכנס למטבח ולהפוך את כל זה למציאות!
- המטבח יתחיל להתפשט בניחוח המדהים של הבשר. חיממו את השמן זית בסיר או מחבת על חום גבוה.
- שמים את נתח הבשר על השמן הלוהט עד שהוא משתיל צבע חום מוזהב, בערך 5-7 דקות מכל צד.
- מוסיפים את השום הכתוש והפפריקה ומערבבים, חשוב להשאיר את השום לא ממולא.
- מוסיפים את הירקות המסודרים לקראת הסוף ומערבבים כדי שיתבלו היטב.
- מוסיפים מים או רוטב סויה ונותנים לבשר להתבשל על חום נמוך במשך שעה – שעה וחצי, עד שהבשר רך ונמס בפה.
- לא לשכוח לערוך טעימה, להוסיף מלח ופלפל לפי הצורך!
- כשהבשר מתבשל ומרائح העולם מתמלא, הכינו תוספות כמו אורז או פירה שמזיינים את המנה.
- הגעתם לשלב הסופי? תפסו צלחת מדהימה והניחו את הבשר בתוכה. תוסיפו קצת ירק מיובש לקישוט. וואלה, מנה מושלמת!
בתהליך הזה, כל שלב מוסיף עוד נופך טעמים ולמעשה כל מנה הופכת מרתיעה לאחת מהדברים הכי טעימים שיש. כמו סבתא שהזליגה בישול אישי לארוחה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
סיימנו עם הבשר, אבל מה עם הצדדים? מצליחים לעלות על הסלטים? על הפחמימות? הכניסו לתוך כל מנה חשקים מפתיעים:
- אפשר להוסיף חופן אגוזים קלויים לסלט שלכם כדי לשדרגו בריאותית.
- שום, שום שום – אל תוותרו על שום קלוי כדי שהמנה תהיה מהלא מתפשרות.
- מה אתם אומרים על רוטב יוגורט צלוטי? להגשה לצד הבשר, והופ! יש לכם מנה פאר האולימפוס.
- לתוספת של צבע ועלים, נוסיף תרד או קינואה לסלטים ליד הבשר.
- והיופי בזה – כל השדרוגים הללו מקנים טעמים חדשים, כמו ללכת ללוויה בליל קיץ.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהבשר מתבשל כמו שצריך?
אחת מיכולות הבישול היא להיות מתמודדים עם מרקם הבשר. את הבשר שנמצא ברמה הנכונה אפשר לקבוע על פי רכותו. פשוט תקפצו עם סכין ותראו שהוא מתפרק.
מה עליי לעשות אם לא יש לי נתח כזה של בשר?
במקום בשר צלי, תוכלו להשתמש בחזה עוף או בשר טחון. זה גם ייצא מדהים!
האם ניתן לשמור את הבשר לאחר הבישול?
בהחלט! אפשר לשמור את הבשר המקולף במקרר ולחכות ליום הבא. הוא הופך להיות הרבה יותר נעים גם בבוקר למחרת!
מה עם תיבול הבשר – האם יש דבר מה שאני יכול להשתמש בהם?
שום ספק! אתם יכולים להוסיף תבלינים כמו קימל, אורן או פירות ייבשים, שיתנו הרבה ערך מוסף.
איך אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
אתם יכולים להחליף את הבשר בטופו או סייטן. זה עובד אף יותר טוב עם תיבול דומה, ועושה פלאות.
האם אני יכול להשתמש בקורקבן או באברים אחרים?
בהחלט! זה יכול להיות טעימה ממש מדהימה, רק תוודאו לבשל את האברים כראוי עד רמת רכות.
האם זה מותר להשתמש בבשר קפוא?
בדיוק! אם הבשר קפוא, אתם תצטרכו לdefrost אותו היטב לפני שמניחים אותו בסיר.
מהי השיטה המומלצת לבישול בשר?
בתור התחלה, בישול ארוך על חום נמוך. כמו כן, סו וויד או פירוש והקפיצים ये תמיד ימצאו מקום לבישול איכותי.
אם אני לא אוהב שום – מה האלטרנטיבה?
אפשר להשאיר את השום בצד, וכמו כן – להחזק טעמים אחרים כמו בצל או גזר קצוץ.
באיזה כלי עדיף לבשל את הבשר?
סיר ברזל יצוק עדיף בהחלט, שכן הוא שומר על חום בצורה אידיאלית.
אני מקווה שהמתכונים הללו ידרגו את הבישול שלכם למדרגה גבוהה; זה הזמן להוציא את המטלית, ולהשאיר פיסת בשר משגעת כמו שהעולם אוהב. אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים על מנת שכולם יוכלו ליהנות מהבשר המושלם הזה!