חצ'פורי גרוזיני: המתכון שיביא לכם טעמים חדשים
מתכון לחצ'פורי גרוזיני מהחלומות
ישנם מתכונים כאלה, שברגע שמתחילים להכין אותם, אי אפשר להתיק את העיניים מהם. הם פשוט כאלה שגורמים לנו להתאהב ממבט ראשון. זה מה שמתרחש כאשר מדברים על חצ'פורי גרוזיני. מדובר במאפה שמכיל גבינות, שאין עליו תחליף, שמעניין לגלות את שורשיו העמוקים ואיך כל ביס ממנו מרגיש כמו חגיגה בגרסה מושלמת. תצטרפו אלינו לטיול ייחודי אל תוך עולם החצ'פורי, מנת הקסם שתככב בכל ארוחה שלכם!
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן תפיחה: 1 שעה
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
כשהחצ'פורי יוצא מהתנור, הניחוחות מעוררים את התיאבון ומזמינים את כולם להתיישב סביב השולחן לחגיגה ששווה לחלוק. מדובר בפתיח שמזמין אותנו לגלות שמדובר במאפה גבינות שנמסות בפה ומעניקות לנו את ההרגשה של בית, משפחה וחום.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם קמח למאפים
- 300 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 250 גרם גבינת פטה מפוררת
- 1 ביצה (לציפוי)
- חמאה מומסת (לציפוי לאחר האפייה)
חשוב לדעת שניתן לגוון את הגבינות בהתאם למה שיש בבית. אלה שתיים מהגבינות הנפלאות, אך אפשר לשלב גבינת קשקבל או אפילו גבינת קוטג' למי שרוצה גרסה קלה יותר. הנסיון שלי מלמד שמהחצ'פורי לא ניתן להתנגד!
שלבי ההכנה
וכעת, בגאווה רבה אשתף אתכם בשלבי ההכנה, שלב אחרי שלב, כדי שגם אתם תוכלו לצלול לתוך עולם חצ'פורי המופלא.
- בקערה גדולה, נארגן את הקמח, השמרים המנוגדים והמלח.
- נוסיף את הסוכר והשמן الزית, ונערבב היטב עד שהמרכיבים יתמזגו.
- בהדרגה, נוסיף את המים הפושרים ונערבב עד שהבצק יתאחד.
- נשקה את הבצק בכמה דקות, עד שיתקבל בצק גמיש ולא דביק.
- נעצב את הבצק לכדור, נניח בקערה מכוסה במגבת, ונניח לו לתפוח במשך שעה במקום חם.
- כאשר הבצק תפס גובה, נרדד אותו לעובי של כ-1 ס"מ וקוטר של כ-30 ס"מ.
- נניח את הגבינות המגוררות והמפוזרות במרכז הבצק.
- ניקח את הקצוות, נקפל אותם על הגבינות, ונעצב בצורת קאמא – כמו סירה יבשה.
- נסדר את החצ'פורי על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נשבור ביצה ונסלקה על החצ'פורי, ונאפה בחום של 220 מעלות במשך 20 דקות.
- בסיום האפייה, נערבב חמאה מומסת ונשפוך למעלה.
בחלק זה של המתכון, אפשר להכין גרסה טבעונית בקלות. פשוט נשתמש בגבינות טבעוניות ואפשר גם להוסיף תוספות כמו ירקות קלויים או תפוחי אדמה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
- הוספת ביצה נוספת במהלך האפייה – נותנת לחצ'פורי מרקם נימוח במיוחד.
- תוספת של עשבי תיבול כמו רוזמרין או אורגנו יכולה להקנות טעם משגע ולא צפוי.
- אם רוצים לחוות גבינה נוספת, אפשר להמיר את הפטה בגבינת חרדל חריפה.
- לגרסה מתוקה, הוספת סוכר באבקת סוכר על פני החצ'פורי בסיום תעניק לו חוויה חדשה ומקסימה.
אז זהו, הגיע סוף המתכון, אך יש כל כך הרבה לשתף ולהרבות מידע נוסף!
שאלות ותשובות
איזה גבינות אפשר להשתמש בהן לחצ'פורי?
גבינת מוצרלה וגבינת פטה הן בסיס מצוין, אך ניתן לשלב גם גבינת קוטג', קשקבל או כל גבינה חצי קשה אחרת שאתם אוהבים. כל בחירה תוסיף טעמים שונים למאפה.
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר עד לשימוש. יש לאפשר לבצק לצמוח לאחר הוצאתו מהמקרר.
מה הטכניקה הטובה ביותר לאפיית החצ'פורי?
האפיה בתנור חם מאוד היא המפתח! כך החצ'פורי יוצא עם קרום פריך במעטפה וחלל רך ונמס בפנים.
אם אני רוצה להכין חצ'פורי קטן, מה כדאי לעשות?
לצמצם את כדור הבצק ליותר מחצאים ולרדד מנות קטנות יותר, כך שתהיה לכם סדרה יפה של חצ'פורי בגודל מתאים לאירוח.
האם ניתן להכין חצ'פורי לא נטול גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן מוכר ולשמור על שאר שלבי המתכון זהים.
איך ניתן לדעת אם החצ'פורי מוכן?
ברגע שהצבע של החטיף שחום ואדמדם, והגבינות נמסות ומבעבעות, תדעו שהגעתם לרגע המושלם להוציא אותו מהתנור.
האם ניתן להקפיא את החצ'פורי?
כן! לאחר קירור, ניתן להקפיא את המאפים. באפיה לאחר הקפאה ניתן להוסיף כמה דקות לתהליך האפיה.
מה מותר להוסיף לחצ'פורי כדי לשדרגו?
אפשר להוסיף פטריות, קימל, בצל מטוגן או אפילו תיבול מיוחד שאתם אוהבים. כל טעם רק יוסיף.
כמה חצ'פורי אפשר להכין ממספר המרכיבים הללו?
מהמתכון שלנו, התוצאה היא 4 חצ'פורי גדולים, אך זה תלוי בגובה ובגודל שאתם בוחרים להכין.
האם ניתן להפוך את החצ'קור הממולא לארוחת בוקר?
החצ'פורי נפלא בכל זמן ביום! עם ביצה רכה באופן עקלקל – הוא למעשה הופך לארוחת בוקר אגדה.
אז מה שנותר לכם עכשיו זה לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולטפח את החוויה המדהימה הזו עם חברים! חצ'פורי גרוזיני הוא לא מאפה ששותפים בו, הוא באמת מאפה מחבק, מסקרן במרקמו וטעמו המושלם.