בצק פיצה נפוליטנית מושלם בכל שלב
בצק פיצה נפוליטנית – מתכון מושלם
אין על ריח של פיצה חמה שנפלטת מהתנור! הגעתם למקום הנכון, כי אנו עומדים להכין את הבצק המדהים ביותר לפיצה נפוליטנית. אם חשבתם ששימוש במילים כמו "אגדי" ו-"ממכר" פשוט משקף את האהבה שלנו לאוכל, תכינו את עצמכם. המתכון הזה לא סתם יכבוש אתכם, הוא גם יגרום לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן התפחה: 24 שעות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות פיצה
בצק הפיצה הנפוליטנית הוא הבסיס المثالي לפיצות באופנה העכשווית. יש שיאמרו שזה המתכון הכי טעים שיש! הכנת הבצק הופכת אותו לאוורירי, עם קרום נימוח, גבוה ומרשים. הכנת הפיצה הנפוליטנית המושלמת דורשת לא רק מרכיבים איכותיים, אלא גם סבלנות – והתוצאה היא משתלמת ביותר.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם קמח לחם (קמח 00 אם אפשר)
- 325 מ"ל מים קרים
- 2 גרם שמרים יבשים
- 10 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 2 גרם שמן זית (לגמרי לא חובה, אפשר להיות קלאסיים)
מומלץ להשתמש בקמח 00, המוכר והאהוב אצל האיטלקים. הוא מאפשר לבצק להיות גמיש, ניסיון שלי מראה שעם קמח זה, הבצק לא יישאר דק מדי, אלא יוצר את הפיצה הממכרת שתמיד חלמתם עליה. מים קרים מסייעים לשמור על טמפרטורת הבצק נמוכה בזמן ההכנה, מה שמוביל לתוצאה לא נורמלית – בצק גבוה ונפלא.
שלבי ההכנה
זהו החלק המרגש! אנו נצא לדרך שתוביל אותנו לבצק המושלם. המשיכו עימי.
- שמים את הקמח בקערה רחבה.
- מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר לבצק ומערבבים היטב.
- יוצרים גומה במרכז הבצק ומוזגים את המים הקרים אט אט.
- לשים את התערובת עד שהקמח סופג את המים והבצק מתחיל להתגבש.
- מוסיפים את המלח ולשים שוב עד שהמלח מתערבב באופן אחיד.
- מוסיפים את השמן זית (אם רוצים) ולשים עד שהבצק נהיה חלק וגמיש.
- פורסים את הבצק לכדורים במשקל של 250 גרם כל אחד.
- מעבירים את הכדורים לקופסה עם מכסה סגור ומניחים להתפחה של 24 שעות בטמפרטורת החדר.
- כשהבצק תפח, משטחים אותו בעדינות על משטח מקומח.
- מרדדים או משטחים את הבצק בעזרת הידיים ולא בעזרת מק Rolling Pin כדי לשמור על אוויריות הבצק.
- מעבירים לתבנית אפייה ומוסיפים את התוספות המועדפות עליכם לפני הכניסה לתנור.
זכרו, הגמישות של הבצק היא המפתח! יש להניח לו לנוח לאחר ההכנה והיא תופר את העבודה בגובה הפיצה.
תוספות ושדרוגים מומלצים
יש אינספור דרכים לשדרג את פיצתכם הנפוליטנית – הלב שלכם הוא המגבלה היחידה. שימו לב:
- אז מה דעתכם על גבינת מוצרלה משגעת? היא מתמוססת בצורה אגדי!
- חצ'פורי או חצ'יפורי, יוסיפו לכם טעמים מפתיעים בכל נשיכה.
- תוספות של ירקות צלויים או פירות ים גם יוסיפו טעמים נפלאים!
- רוטב עגב tomatoes בכישרונם של קצבים המבקשים למצוא את הקסם בפיצה המסורתית.
אל תשכחו לנסות שילובים שונים – בתור חובבי פיצה, זה רק יוסיף למגוון החוויות שלכם.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הבצק ללא גלוטן?
בהחלט. ישנם קמחים מיוחדים ללא גלוטן שיספקו תוצאה טובה. לוודא לחפש מתכון מיוחד לבצק פיצה ללא גלוטן ישתלם.
מהם הזמן האידיאלי להתפחה?
ככל שהבצק יתפוס יותר זמן, כך הוא יהיה אוורירי יותר. אם אפשר, הומלץ להניח לו להתפחה של עד 48 שעות.
האם ניתן לשמור את הבצק במקפיא?
כן! תוכלו לשמור את הכדורים בפלסטיק ולהקפיא. הם יישארו רעננים לכשיהיה לכם חשק לפיצה.
מה היתרונות של השימוש בשמרים יבשים על פני השמרים הטריים?
שמרים יבשים הם נוחים יותר לשימוש, וניתן לשמור אותם זמן ארוך יותר. הם מתקבלים בדיוק באותה יעילות!
איך ניתן לדעת אם הבצק תפח מספיק?
אם כאשר לוחצים על הבצק הוא מחזיר לכם תנועה רכה, הוא מוכן לשלב הבא.
כמה קלוריות יש בבצק הפיצה?
הקצבה לבצק של 250 גרם נעה סביב כ-500 קלוריות.
אני צמחוני, איך אוכל להתאים את המתכון?
המתכון כבר טבעוני! בחרו ירקות מגוונים כתוספות והימנעו גבינה אם רוצים להימנע ממוצרי חלב.
מתי כדאי להשתמש בקמח 00?
הקמח האיטלקי הזה מתהדר ברמות פרוקשיונליזם, וה=bמראה של הפיצה הנפוליטנית קיבל מקום של כבוד.
האם אפשר להכין את הבצק במכונת לחם?
בהחלט! זה יכול להקל על התהליך, ואפילו לקצר את זמן ההכנה!
מה עושה את הפיצה נפוליטנית כל כך ייחודית?
שיטת ההכנה, הבצק שמזכיר את אחד מבसर המילה Italiana והאהבה שמושקעת בכל שלב ואופן.
אז מה דעתכם, חברים? אתם מוכנים לנסות את המתכון הדהים שלנו וליהנות מפיצה נפוליטנית במקרה? שימו לב לשתף אותו עם חברים ולחוות יחד את עונג הפיצה!