קציצות טונה 10 דקות שהילדים ידרשו שוב ושוב
קציצות טונה במאה אחוז טעים
תגידו מה אתם חושבים על קציצות טונה? אם אתם מתכננים לאכול ככה סתם בשר או עוף, חושבים שוב! קציצות טונה הן כל כך מדהימות, ממכרות ומעלפות, שהן יכולות להיות גם המנה המרכזית וגם התוספת המושלמת לכל ארוחה. בואו נתחיל במשהו שבאמת יפציץ את החיך שלכם – קציצות טונה מעולות שמשגעות את החושים שלכם בפחות מעשר דקות הכנה!
זמן הכנת המתכון
- זמן ההכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- לכמה מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאתם מתים לנסות את המתכון המושלם הזה, הגיע הזמן להכיר את מרכיבי הקסם שיגרמו לקציצות האלה להיות הכי טעים שיש:
- 2 קופסאות טונה במים (בסביבות 250 גרם מכל קופסה)
- 1 ביצה גדולה
- 3-4 כפות breadcrumbs (פרורי לחם)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 תפוח אדמה, מגורר
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או דלת פחמימיות, אפשר להשתמש בטופו במקום טונה, ולחם דל פחמימות או אגוזים טחונים במקום פרורי הלחם. זה אפילו יכול מאוד להצליח!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לקפוץ ישר אל שלבי ההכנה! לא צריכים יותר מדי לקשקש – זה קל ונעים!
- מוציאים את הטונה מהקופסאות ומסננים היטב את הנוזלים.
- מעבירים את הטונה לקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצה, breadcrumbs, בצל, שום ותפוח אדמה מגורר.
- מתבלים עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- יוצרים קציצות קטנות מהתערובת ומניחים בזהירות במחבת.
- מטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד או עד שהן משחימות היטב.
- מניחים את הקציצות המוכנות על מגבת לייבוש מהשמן.
- מוגשות חמות עם רוטב טחינה או שום – ויוצא מושלם!
אופציות לשדרוגים ותוספות
עכשיו כשיש לנו קציצות טונה מדהימות, אפשר להוסיף עוד טעמים ואפילו להפוך את המנה למיוחדת יותר.
שדרוגים אפשריים כוללים:
- הוספת מעט גבינת פטה לתערובת לקציצה עשירה יותר.
- שילוב של תבלינים כמו כמון או פפריקה כדי להוסיף טוויסט טעים במיוחד.
- אפשר להגיש עם סלט ירקות צבעוני לצד הקציצות – זה מרענן ומושלם!
שאלות ותשובות
איך הקציצות נשארות שומניות פחות?
קודם כל, טיגון על חום בינוני יאפשר לקבל קציצות מושלמות בלי שהן יתייבשו או יספגו יותר מדי שמן. אפשר גם לאפות אותן בהצלחה!
איזה רוטב הכי מתאים לקציצות טונה?
אני מציע רוטב טחינה או רוטב שום שמקפיצים את הטעמים וזהו ממש מעלף!
אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! הקציצות נשמרות טוב במקרר עד יומיים.
האם אפשר congelar אותן?
בוודאי! הקציצות מיטביות להקפאה. פשוט תניחו בשקית וניל ותשמרו במקפיא.
מה עוד אפשר לשלב בתוך הקציצות?
שילוב של קישואים או גזר קלוש יכולים לתת טעם אוטרף.
אילו חריצים יש לקציצות?
חפשו שהן משחימות היטב. אם הן משחימות ופריכות בחוץ ונעימות בפנים, זה סימן שהן מושלמות!
מה עם ילדים? הם יאהבו את זה?
ילדים מאוד אוהבים את הקציצות האלה, כי הן קלות לאכילה וטעימות להחריד!
האם אפשר להשתמש בטונה משומר בתיבול?
מומלץ לא להשתמש בטונה בתיבול – טונה פשוטה במים היא הכי טוב.
מה זה breadcrumbs בדיוק?
פרורי לחם שהם פשוט לחם יבש או קלוי – אפשר גם לקנות בשוק או להכין לבד.
איך תדעו אם הקציצות מוכנות?
אם הן הזהיבו בחוץ והפנימיות רכות, הן מוכנות.
קציצות הטונה המהממות הן מושלמות לכל ארוחה, אם זה בשרית, טבעונית או לצד סלט תוסס. אל תשכחו לשתף את המתכון המיוחד הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! לא תכולו להפסיק ללקק את האצבעות!