סלט טונה ותירס שיסחוף את הטעמים שלך
סלט טונה ותירס – מושלם על כל שולחן!
כולנו יודעים שהסלט הוא המרענן הרשמי של כל ארוחה, אבל מה אם נספר לכם שמדובר בסלט טונה ותירס, שמביא עמו טעמים נפלאים ושילובים מדהימים? אנחנו לא מדברים על סלט טונה רגיל, אלא על משהו ממכר, מעלף ומושלם, שבכל ביס בו תוכלו להרגיש שהוא נמס בפה. תכינו את עצמכם להרפתקה קולינרית עם סלט שהיה יכול להיות מתכון סוד של סבתא!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות
רמת קושי: קלה
לכמה מנות: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה, מתאימה לכולם
- כמות: מתאים ל-4 עד 6 מנות
סלט טונה ותירס זהו מתכון פשוט ומהיר להכנה, המתבסס על רכיבים שכולנו מכירים ואוהבים. עם טעמים שמזכירים את הילדות, אני זוכר שכשהייתי קטן, זה היה אחד הסלטים הקבועים של אמא על שולחן הארוחות. ברגע שתחליטו להכין את הסלט הזה, תגלו כמה קל ופשוט הוא, והוא יוכל לשדרג כל ארוחה או פיקניק.
הרכיבים הדרושים
- שתי קופסאות טונה בשמן (או במים, למי שמעוניין בגרסה בריאה יותר)
- קופסה של תירס מתוק
- בצל קטן, קצוץ דק
- 2-3 כפות מיונז (אפשר גם יוגורט חלבי או לאחלה חלבי ליצירת גרסה קלילה ובריאה)
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אך היא מוסיפה צבע וטעם)
רוצים לשדרג את הסלט? אפשר להוסיף קוביות אבוקדו או אפילו קוביות מלפפון חמוץ שיביאו עוד איזון טעמים!
שלבי ההכנה
ההכנה של סלט טונה ותירס היא פשוטה ונעימה, ואני ממליץ לכם לנסות לשים מוזיקה באווירה ללהיט שהכי אהבתם – זה ממש יוסיף לתהליך!
- פותחים את קופסאות טונה וסוחטים את השמן או המים.
- מעבירים את הטונה לקערה ומפוררים אותה בעזרת מזלג.
- פותחים את קופסת התירס ומסננים אותו היטב.
- מוסיפים את התירס לקערה עם הטונה.
- קוצצים את הבצל הקטן ומוסיפים אותו לתערובת.
- יוקעים את המיונז ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
- לקינוח, מפזרים פטרוזיליה קצוצה אם רוצים.
סלט טונה ותירס הוא אחד מהסלטים שכל אחד יכול להכין בקלות, ואתם תרגישו כאילו הכנתם יצירה קולינרית משגעת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
המגוון של תוספות אפשריות לסלט הזה הוא כמעט אינסופי!
- אפשר להוסיף פיסות חזה עוף מבושל אם תרצו לגוון.
- קצת פפריקה חריפה יכולה לשדרג את הטעמים.
- חצי אבוקדו קצוץ או אפילו קוביות גבינת פטה יוסיפו שמנת וטעם עשיר.
- אם אתם רוצים שאותם טעמים מתוקים יתבלו, אפשר להוסיף רבע כוס של צימוקים מנוגדים.
- כמו כן, אפשר לגוון עם עשבי תיבול נוספים, כמו שמיר או נענע.
שאלות ותשובות
האם הטונה צריכה להיות בשמן או במים?
מומלץ לבחור טונה בשמן לטעמים העשירים שלה, אך טונה במים היא גרסה בריאה יותר.
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הסלט מראש אך כדאי להוסיף את מיונז ממש לפני ההגשה כדי לשמור על פריכות המרכיבים.
מה אפשר לשים במקום מיונז?
אפשר להשתמש ביוגורט רגיל או יוגורט חלבי, לטעם קליל יותר, או אפילו רסק אבוקדו.
האם ניתן להחליף את התירס?
כמובן! אפשר לשים אפונה מתוקה או קוביות גזר מבושלות.
איך אפשר לשדרג את הסלט לדיאטה?
אפשר להשתמש במיונז דל קלוריות או להמיר את המיונז ביוגורט.
האם אני יכול להשתמש בטונה בטעמים?
אפשר בהחלט, זה יוסיף טעמים מיוחדים לסלט!
איזה לחם מתאים לצד הסלט?
לחם כפרי או פיתה, יכולים להיות מלווי מצוינים לסלט.
מה אם אני לא אוהב בצל?
אין בעיה, אפשר להחמיץ את הבצל או לשים מעט קצוץ מאוד.
האם אפשר להכין סלט בלי טונה?
בוודאי! אפשר להכין סלט מהסוג הזה עם קוביות של חזה עוף מבושל.
מה ניתן להוסיף לקישוט?
שום דבר לא יותר טוב מקצת פטרוזיליה קצוצה, זה גם מוסיף צבע וגם טעמים נהדרים!
אז למה אתם מחכים? הכינו את סלט הטונה ותירס המושלם הזה עוד היום! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. תחשבו על כל הפנים המחייכות שיגיעו עם כל ביס רענן!