לגלות את רוטב הפטריות האולטימטיבי לבורקס של פעם
רוטב פטריות לבורקס של פעם
מה הסוד של כולנו כשהיינו ילדים? אז היתרון היה טמון באוכל של אמא או סבתא. בורקס עם רוטב פטריות שמחמם לנו את הלב ואת הנשמה. דמיינו את זה: בורקס פריך נכון במחבת או בתנור, עטוף היטב ובו מילוי גבינות ונשיכה שכוללת רוטב פטריות מענג. הסוד של הרוטב הזה הוא ביכולת שלו להתלכד עם הבצק במחבת ברגע הזה שבו אנחנו מתכננים חווית אוכל מושלמת. הבה נתחיל להכיר את המנה המדהימה והאגדית הזו שכבר הרבה זמן לא הכנו, מתכון מאמא שלנו. מי לא רוצה ללקק את האצבעות בסוף? יקירי, מדובר במנה שמשגעת את החיך ומרעננת את הבית! 🙂
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנש dive into the recipe, בואו נכיר את החומרים המיוחדים שיקחו אותנו למסע טעים:
- 400 גרם פטריות טריות קצוצות (לכל סוג של פטריות יש טעם שונה – ניתן לשלב!)
- 2 כפות חמאה
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1/4 כוס קמח (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א)
- 1 כוס שמנת מתוקה 38% (מומלץ לקנט את הדרך לבריאות – ניתן להמיר לשמנת צמחית)
- 2 כוסות חלב (אפשר חלב קוקוס לגרסה שהיא טבעונית וטעימה)
- מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת (חשבו על גבינה שהולכת לצבוט לכם את הלב!)
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש בידינו את החומרים, הגיע הזמן להתחיל להכין את אחד הרטבים המופלאים שראיתי בחיי. הישארו איתנו!
- שמים בסיר מעל חום בינוני את החמאה עד שהיא נמסה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומשנה את צבעו לזהב.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך כ-30 שניות עד שהשום מתחיל לפלוט את הארומה שלו.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים כ-5 דקות נוספות עד שהן מתכווצות והמים שלהן מתאדים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהתערובת מתמוססת.
- יצרו את בסיס הרוטב על ידי הוספת החלב והשמנת בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים.
- תנו לו להתבשל על חום נמוך כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
- מוסיפים את גבינת הפרמזן ונותנים לרוטב להבעבע עד שהגבינה נמסה.
- מוסיפים מלח, פפריקה ופלפל שחור לפי הטעם.
- לאחר שהרוטב מוכנס לטריפ, אפשר להוסיף עוד גבינה מלמעלה ולתת לו להתקרר מעט.
השלב הזה קרוב מאוד למה שאנחנו מכנים "אהבה". הרוטב נהיה סמיך במידה הנכונה, פטריות מתחברות למדיניות עם הגבינה כשזה נמס על הבורקס. זה פשוט מהמם!
אפשרויות שדרוג ורעיונות גאוניים
אם אתם רוצים להפתיע את עצמכם עם כמה תוספות מדהימות, יש כמה רעיונות:
- אפשר לשדרגו עם תרד או קייל. ירוקים לא מתבלנים לטעמו נהדר.
- להוסיף אגוזי לוז קצוצים בשביל קרנץ' וניגוד טעים.
- אפשר להכין רוטב חריף עם תוספת של תיבולים חריפים – זה בהחלטעות קריזה לכל האוהבים חריף.
- הוסיפו קמצוץ מוסקט – זה יכניס אתכם לגן עדן.
- נהדר עם לחם פריך כתוספת טעימה!!!!!!
שאלות ותשובות
איך שומרים על רוטב פטריות שלא יתייבש?
אם אתם מתכוונים לשמור את הרוטב, חשוב לאחסן אותו בקופסה אטומה במקרר. תוכלו גם להוסיף מעט חלב או שמנת במידה והוא מתייבש.
האם יש אפשרות להכין את הרוטב מראש?
בהחלט. הרוטב עמיד במקרר עד 3 ימים, ניתן לחמם בטמפרטורה נמוכה.
מה אם אני רוצה לשדרגו למנה טבעונית לגמרי?
כלל קל: החליפו את השמנת והחלב לשמנת צמחית ולחלב נוטורל. גבינת פרמזן ניתן להמיר בגבינות מקטניות.
ממה כדאי להיזהר כשמכינים את הפטריות?
מומלץ לא לשטוף פטריות מים, אלא לנקות במגבת לחה. מים מייתרים את טעמן המיוחד.
האם ניתן להשתמש בפטריות קפואות?
כן, זה אפשרי, אבל חשוב להפשיר ולסננן אותן היטב לפני השימוש.
מה המנה הזאת מביאה לבריאות שלנו?
פטריות עשירות בויטמינים, מינרלים וסיבים. הן מצננות מאוד בקיץ וחמות בחורף, שלא נדבר על טעמים שמזלזלים ביוקרניות!
מה אפשר להגיש לצד הבורקס?
חסה מרעננת עם רוטב סויה או סלט טאבולה טוב, מושלם.
האם אפשר להקפיא את הרוטב?
מומלץ לא לקפוא כדי לשמור על טעם הטבחים. אם אתם רוצים, לפעמים זה יצליח אך זה לא אופטימלי.
מה עושים עם עודף מהבורקס?
שמרו במקרר ליום הבא, חימום בתנור ישיב אותו לכבודו!
מה ההמלצה שלי?
לסטודנטים או פחמימות לנו, אתם יכולים לקחת את הרוטב הזה לארוחה קלה. שיהיה בתיאבון לכולם!
לאחר שהכנתי את המנה הזו, אני ממליץ לכם לשתף אותה עם חברים ברשתות החברתיות ולעודד את כולם להתנסות במתכון הפלא הזה. תהנו מהטעמים המובחרים!