מרק שעועית מש: טעים ובריא במעט זמן

מרק שעועית משגע ומדהים – חוויה חמה וטעם מושלם

כל בית בישראל מוכר את הריח המקסים של מרק שעועית. מדובר במנה שעושה לנו טוב על הנשמה. החום שמחזיק אותנו חמים בחורף הקר, והטעמים המופלאים שגורמים לנו לחייך. במתכון הזה אנחנו עומדים לחשוף את כל הסודות של הכנת מרק השעועית האגדי – כזה שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות ממנו! מדובר במרק שקל להכין, והוא כל כך טעים, עד שתמצאו את עצמכם מבקשים עוד ועוד. ככה, עם כל ביס, תבינו שגם אתם רוצים להכין אותו שוב ושוב.

זמן הכנת המתכון: 2 שעות. רמת קושי: בינונית. כמות המנות: 6-8 מנות.

  • 3 שעות בישול
  • רמות קושי: בינונית
  • המנה מספיקה ל-6 עד 8 מנות – כלומר תספיקו לפנק את כל המשפחה!

הרכיבים הדרושים

מוכנים לרכיבים? מדובר באוסף מרהיב של רכיבים חדשים ואיכותיים, שמשדרגים את המרק שלכם לטעמים שאתם לא מפסיקים לחשוב עליהם. לכן, אם אתם מתכננים לארח את המשפחה או סתם לפנק את עצמכם, זה המתכון בשבילכם.

  • 2 כוסות שעועית יבשה (המלצה על שעועית לבנה או אדומה)
  • 1 בצל קטן – קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני – קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים – קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום – כתושות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס פטרוזיליה קצוצה – להוספה בסוף הבישול
  • 5 כוסות מים או ציר ירקות – כמו שאומרים: הכול טעים יותר עם ציר!

אופציות חלופיות לרכיבים

אפשר לשדרג את המרק הזה גם על ידי החלפת רכיבים. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט השתמשו בציר ירקות במקום במים הרגילים. בנוסף, עבור גרסה דלת פחמימות, תוכלו להשאיר את תפוחי האדמה מחוץ למרק, ועדיין ליהנות מאותו טעם מדהים!

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. שימו לב, משלב זה עד שתשבו לאכול, רק 5 צעדים:

  1. שמים את השעועית במים למשך הלילה כדי להשרות.
  2. כשהשעועית שוהה במים, מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מזהיב.
  3. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והסוכר. טגנים עוד דקה או שתיים.
  4. סוחטים את השום לתוך התבשיל, מוסיפים את השעועית, מים או ציר ירקות, ותיבול עם השעון, פפריקה, מלח ופלפל.
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהשעועית רכה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להפוך את המרק שלכם למרק מושלם, אל תשכחו לשדרגו בתוספות. פרוסות לימון לרענון הטעמים, צ'יפס תפו”א חריף על גבי המרק, או אפילו קרם שום שיכול להפוך את המרק שלכם למעלף ממש. אפשר לנסות גם להוסיף קטניות אחרות כמו חצילים קלויים או קוביות קישוא, שיתרמו לטעמים החמימים.

שאלות ותשובות על המתכון

מה אפשר לעשות אם אין שעועית יבשה?
אפשר להשתמש בשעועית מקולפת, אך יש לצמצם את זמן הבישול.

האם אפשר לשים עוד ירקות?
בהחלט! רוצים לשדרג? הוסיפו קישוא, ברוקולי או אפילו תרד!

כמה זמן ניתן לשמור את המרק במקרר?
המרק נשאר מצוין במקרר ועד 3 ימים. ומותר גם להקפיא אותו למקרה שתהיו עסוקים.

יש לכם טיפים לשדרוג הטעמים?
נכון, הוספת כף טחינה לכל מרק משדרגת את המורכבות של הטעמים. גם קצת רוטב סויה עושה פלאים.

האם המרק מתאים לילדים?
בהחלט! הילדים אוהבים את הטעמים העדינים. לדאוג למינון התבלינים בהתאם.

איך ניתן להוסיף חריפות לעניין?
שימו כמה פרוסות של פלפל חריף או פפריקה חריפה בזמן הבישול, הניסיון הזה יענג את החריפים שבכם.

האם המרק מדליק את הסופר?
וודאי! הוא טעים, בריא וריחני, מושלם לחורף!

מה הגובה האידיאלי להוסיף את הפטרוזיליה?
בדיוק לפני ההגשה – הרעננות שלה ישדרגו את החוויה!

האם המרק משביע?
ללא ספק! השעועית והירקות בו הם שילוב מנצח שעושה אותנו שבעים.

איך להגיש את המרק בסטייל?
הגישו בכוסות חמות, עם פרוסות של לחם טרי לצידו – אין כמו זה סוף שבוע חם ונעים!

עכשיו, כשיש לכם את המתכון המושלם הזה, אתם מוזמנים לשתף אותו עם חברים ובני משפחה, כדי שגם הם יהנו ממנה מדהימה הזו. אל תשכחו להחמיא לעצמכם על הדיסקופלינה במטבח!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
סלט ירקות שורש אסייתי שיאפשר לכם להתאהב בטעמים
סלט ירקות שורש אסייתי אם יש סלט שיכול להדהים את כולם, זה בהחלט הסלט הזה! מדובר באחד הסלטים הכי מדהימים...
קרא עוד »
אפר 02, 2025
שמן עץ התה אזהרות: מה שחשוב לדעת לפני השימוש
שמן עץ התה: מה כדאי לדעת לפני השימוש? שמן עץ התה הוא אחד התוספים הפופולריים ביותר בעולם הטיפוח...
קרא עוד »
אוק 25, 2024
גורמים מפתיעים לכאבים בבטן תחתונה צד שמאל
```html כאב בבטן התחתונה צד שמאל: מה זה אומר ואיך להתמודד? כאבים בבטן התחתונה, במיוחד בצד שמאל, יכולים...
קרא עוד »
מרץ 04, 2025