לחם טף מתכון שישנה את חווית האפייה שלך
לחם טף – מתכון אגדי ובריא
אם אי פעם חלמתם על לחם שיכול לשגע אתכם ולהפוך כל ארוחה למושלמת, הגעתם למקום הנכון! הלחם הזה, העשוי מטף, הוא לא סתם לחם. הוא הכי טעים שיש, אפילו סבתא שלכם לא תוכל להתאפק מללקק את האצבעות. הכנת לחם טף היא חוויה משגעת, שכוללת ריחות משגעים וטעימות שיגרמו לכם לשוב ולבקש עוד. נתחיל במסע לעבר הלחם המדהים הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן התפחה: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כיוון שמדובר בלחם טף, אתם מוזמנים להרגיש את החיבור לטבע עם כל ביס. טף הוא גרגר קטן ומיוחד, שמקורו באפריקה, והוא עשיר בטעמים ובריאות. לפניכם רשימת מרכיבים שתרגשו:
- 500 גרם קמח טף (כחול או חום, לפי העדפה)
- 300 מ"ל מים פושרים
- 1 כפית מלח
- 1 חבילה (7 גרם) שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש או סוכר (לגירוי השמרים)
על מנת להפוך את הלחם לבריא במיוחד, אתם יכולים לבחור להשתמש בדבש אורגני או בממתיקים טבעיים אחרים. כך גם אפשר לגרסה טבעונית של המתכון, פשוט מוותרים על הדבש או משתמשים בסירופ אגבה.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לכם את כל המרכיבים, אתם מוכנים לצלול לתוך עולמו המופלא של לחם הטף:
- מניחים קמח טף בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, מערבבים מים פושרים עם שמרים, דבש ומלח. חכו כ-5 דקות עד שהשמרים יתחילו לקצף.
- יוצרים חור במרכז הקמח ומוזגים לתוכו את תערובת השמרים.
- מתחילים לערבב בעזרת כף עץ, עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- מוסיפים שמן זית וממשיכים לערבב עד שהבצק מתאחד.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק וגמיש.
- יוצרים כדור מהבצק ומניחים אותו בקערה מקומחת. מכסים במגבת לחה ומשאירים להתפחה במשך שעה.
- לאחר שהבצק הכפיל את גודלו, מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- מרטיבים את הידיים קצת ומעבירים את הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מקבל צבע זהוב ומרקם פריך.
- מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר על רשת; בשום פנים ואופן אסור לחתוך לחם חם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ולאחר כל המאמץ הזה, גם אפשר לקחת את הלחם הזה שלב אחד קדימה! להלן מספר רעיונות לתוספות או לשדרוגים:
- אפשר להוסיף זרעי חמנייה או שומשום לבצק לקבלת crunch מטריף.
- לגרסה מתוקה, מקציפים רבע כוס צימוקים או תמרים קצוצים בתוך הבצק.
- אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל חריף קצוץ באופן חופשי.
- במקום שמן זית, אפשר לשלב שמן קוקוס למגע טעם אחר.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הלחם טרי?
לאחר שהלחם מתקרר, מומלץ לשים אותו בשקית ניילון אטומה לשמירה על לחות. אפשר גם להקפיא את הלחם ולחלוץ פרוסה כשצריך.
האם אני יכול להשתמש בקמח טף מלא?
בוודאי! קמח טף מלא יכול להוסיף טעמים נוספים ולתת לחם יותר עשיר. רק הכינו את עצמכם לתוצאה מעט יותר דחוסה.
כמה זמן הלחם מחזיק?
הלחם יכול להחזיק במשך ימים על מדף, אך מומלץ לאכול אותו תוך כמה ימים כדי ליהנות מהטריות שלו.
מה אפשר למרוח על הלחם?
ללחם טף יש טעם מדהים שמשתלב עם כל ממרח, בין אם זה אבוקדו, גבינת פטה או אפילו ריבה חמה. אל תתביישו להפעיל את הדמיון!
האם ניתן להכין את הלחם עם קמח אחר?
נכון, אפשר לשלב קמח תפו”א או קמח שיפון, אבל התוצאה עשויה להיות שונה בטעם ובמרקם.
איך אפשר לדעת אם הלחם מוכנס?
לחם מוכן כאשר יש לו צליל חלול כשמקישים עליו מלמטה. אתם יכולים גם להשתמש במד thermometer כדי למדוד, והשיעור המומלץ הוא 90 מעלות צלזיוס.
האם כדאי להוסיף תבלינים?
בהחלט! תבלינים כמו כורכום וזעתר יכולים להוסיף טעמים מעניינים ויהפכו את הלחם למוקד של תשומת הלב בשולחן.
מה המומלץ להגיש עם הלחם?
אתם יכולים להגיש עם מרק caldo verde, סלט ירוק גדול או בולונז חמוץ מתובל. הכל מתאים ליחד עם הלחם המדהים הזה!
האם אפשר להכין את הבצק במכונת לחם?
מכונת לחם היא רעיון מצוין! רכיבים באותו רצף ודרכו תוכל לחסוך בזמן.
ואם אני לא יכול למצוא קמח טף?
נסו לקנות קמח טף באינטרנט או בחנויות מזון בריאות, אך עם חסר, קמח תפו”א יהיה חלופה טובה.
ועכשיו, אחרי שהכנתם את הלחם המשגע הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות. כולנו צריכים לשמוח יחד וללמד אחד את השני איך להכין את הנפלאות האלו!