מתכון מנצח לרוטב אפונה ללא רסק עגבניות
רוטב אפונה מדהים בלי רסק עגבניות
לא כל יום אנחנו פוגשים מתכון כזה – רוטב אפונה מדהים, שמזכיר את השמחה של ילדותינו בבית סבתא, ומבלי להשתמש ברסק עגבניות! נשמע כמו קסם? תנו לנו להסביר איזו חוויה קסומה מחכה לנו כאן.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
אין כמו רוטב טרי שמחמם את הלב, ובמיוחד כשהוא עשוי מחומרי גלם פשוטים אך איכותיים. רוטב אפונה זה לא רק קל להכנה, אלא גם על פי מתכוננו הוא הכי טעים שיש. אתם תגלו שהוא משגע עד כדי כך שלא תישארו אדישים!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם אפונה קפואה (או טרייה, אם יש לכם)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 כף מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כוסות ציר ירקות (או מים)
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- עלים טריים של פטרוזיליה לקישוט
זהו אנחנו בדרך להכנה! וכל מה שנשאר זה לפרט עוד על חלופות מרכיבים – אולי תרצו להכין גרסה טבעונית? במקרה הזה, פשוט השתמשו במים במקום ציר ירקות. גם פטרוזיליה אפשר להחליף בכל ירק ירוק אחר שאתם אוהבים.
שלבי ההכנה
לאחר שגיבשנו את האדים, בואו נצלול אל תוך המדריך המורה שלנו!
- במדיום סוטאז', מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא שקוף ותחיל לבעבע (כ-5 דקות).
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים היטב, כך התבלינים ישחררו את כל הקסמים שלהם.
- מוסיפים את האפונה ואחר כך את ציר הירקות, מלח, פלפל, כמון ופפריקה.
- מבשלים כעשרים דקות, עד שהאפונה רכה.
- מעבירים את התערובת לבלנדר וטוחנים עד שהרוטב חלק ואוורירי.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עוד פעם.
- טועמים ומתקנים את התיבול כאוות נפשכם.
- מעבירים את הרוטב לקופסה ומניחים למנוחה כחצי שעה במקרר.
- מניחים על צלחת הגשה, עם עלי פטרוזיליה לקישוט. מתכוננים להתפנק!
לאחר מכן, תופתעו לראות כמה זה קל ומהיר להכין רוטב נפלא הזה. התמלאו בגאווה, כי ברגע שתקראו את זה, תבינו שהפכתם לשפים של מרקחות מתוקות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ממש אפשר להוסיף עוד רמות של טעמים לרוטב הזה. לדוגמה, יש שדרוגים אפשריים שכוללים:
- נענע קצוצה לתת טאץ' מרענן.
- אגוזי מלך קצוצים שישדרגו את הקריספיות.
- קצת קונצנרט של צילי חריף, למי שאוהב את הקצת חריף!
- מנה של גבינת פטה מפוררת, שתשדרג את המנה לחלוטין.
- בהגשה – לשדרג על ידי רוטב סויה מיותר במקצת שיהפוך את הרוטב למעלף.
להענג ולטפח את הקסם הזה, רוטב האפונה הזה לא רק מניח את הרושם המושלם אלא גם מרענן את הביקור אצל חברים.
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש עם רוטב אפונה?
רוטב אפונה מדהים במקביל לשמנת, אז הוא מצוין עם פסטה, סלט ירקות טריים או אפילו לצד חזה עוף בגריל.
האם אפשר להכין אותו מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותו כמה ימים מראש ולשמור במקרר.
איך שומרים על רוטב אפונה?
פשוט מעבירים אותו לכלי אטום ומניחים במקרר. הוא לא יטרח להתקלקל ויישאר טעים במשך תשעה ימים!
האם ניתן להקפיא את הרוטב?
כן, ניתן להקפיא אותו. יש לעטוף אותו היטב במיכל לאריזת אוכל ואחר כך להקפיא!
האם ניתן להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! אין כל מרכיב שמכיל גלוטן, הרוטב הזה נחשב לבריא וכשר לכולם.
כמה זמן ניתן לשמור את רוטב האפונה במקרר?
בהנחה שאתם מקפידים לשמור בכלי אטום, זה יישאר טעים במשך שבוע עד שמונה ימים.
האם אפשר להוסיף לזה ירקות נוספים?
אכן! טירס, גזר ותפו”א גם מתאימים, מה שיגרום לרוטב לגדול בהנאה!
מה אם יש לי טחינה? האם אפשר לשים טחינה ברוטב?
מומלץ לנסות! טחינה יכולה להוסיף טעם מאוחד ומעניין.
מה הקסם מאחורי רוטב אפונה?
הייחוד שלו בא לידי ביטוי בטעמים החזקים ובעובדה שמדובר בחומרי גלם בריאים ופשוטים.
למה רוטב זה הוא כך נמוך פחמימות?
בעיקרון, האפונה מכילה מינימום פחמימות בהשוואה לרטבים אחרים.
לסיום, נשמע שאין ספק שאתם מוכנים ליצור את המתכון המושלם הזה בכיף! אם אהבתם את המאמר הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו ממנו! תכינו, תיהנו וספרו לנו איך יצא! כל כך מדהים, נכון?