קציצות עם תפוחי אדמה ואפונה שילמדו אתכם לבשל כמו שף
המנה המושלמת לחורף: קציצות עם תפוחי אדמה ואפונה
עסוקים במאבק הזה עם עצמכם – לאכול בריא או לאכול טעים? אתם לא לבד! יש הרבה אנשים שמתמודדים עם אותם דילמות. ברגע שנגיע אל המתכון שלנו לקציצות הגיע הזמן לפתור את המאבק הזה, ובגדול. קציצות עם תפוחי אדמה ואפונה – מדובר במנה כל כך מדהימה, שהיא גורמת לכם ללקק את האצבעות! מדובר בקציצות רכות ונימוחות שמגיעות עם טוויסט, ומספקות שילוב מושלם בין טעמים ונעימות. טראנס של טעמים שיגרום לכם לחזור שוב ושוב!
זמן הכנת המתכון
זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז עד לרגע זה, בוודאי התפתיתם עם המחשבות על קציצות עסיסיות ונימוחות. כדי להגשים את החלום הזה ושתוכלו לשחזר את ההצלחה גם בבית, כדאי לכם להצטייד ברכיבים הבאים:
- 500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או טופו לגרסה טבעונית)
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
- 200 גרם אפונה קפואה (או טרייה אם יש לכם גישה!)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 3/4 כוס פנקו (קצת יותר לחסרי הגלוטן, חלה מרוסקת מתאימה)
- 1 ביצה (אפשר להשתמש בכתם של טופו בעבודת חקלאות, לגרסה טבעונית)
- מלח, פלפל שחור ולימון לתיבול
- שמן לטיגון
כיצד כל רכיב משתלב במנה? ובכן, הבשר מספק את החלבון הדרוש, תפוחי האדמה הופכים את הקציצות לאווריריות ונימוחות, והאפונה נותנת את הפיצוחים והטעם המיוחד. תוספות שלא נשכחו, אהבנו גם את הבצל והשום ששולטים בשעצמם ביצירת טעמים מקסימים.
שלבי ההכנה
ודאי מחכים לטעום את הקציצות להבות הללו. הגיע תורנו לגלות איך מכינים אותן בדיוק!
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד ריכוך. סננו ומעכים לקציצה אחידה.
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים בה את הבצל והשום עד שהבצל שקוף ומעט זהוב.
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם המעכים, הבצל המטוגן, האפונה, הביצה והפנקו. מתבלים במלח, פלפל ולימון.
- מעצבים מהתערובת קציצות בגודל רצוי על מנת שיתבשלו שווה.
- חממים שמן במחבת שטוחה ומטגנים את הקציצות עד שהן תופסות צבע זהוב מדהים.
- מניחים את הקציצות על נייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
- מגישים חם עם תוספות על פי בחירתכם.
ורגע, רגע! לפני שנקפוץ לשלב הבא, כדאי להזכיר שישנן אפשרויות להחליף רכיבים. מלבד האפשרות של טופו לבשר עבור הטבעונים, אפשר גם לשלב ירקות אחרים כמו גזר או קישואים לתוך התערובת עצמה. זה מוסיף גם מימד בריא לתבשיל!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אנחנו יודעים שנהנתם מההכנה, אבל מה אם הפילטרים והטעמים פשוט מתחננים לעוד? תוספות יכולות לשדרג את מנת הקציצות לרמה אגדי! הכנתם רוטב עגבניות לצד קציצות? אתם בדרך למנה מעלפת. פסגת המזון שגורמת לשליחה לסיר דמעות של אושר.
- רוטב עגבניות מתובל, שמוסיף רעננות.
- קמצוץ של גבינת פטה מעל – בפוש של עשור כישורים עליון.
- פטרוזיליה קצוצה מעל – שזה לא רק צבע, אלא גם גוון טעם נוסף.
- סלט ירוק מרענן – לדגיש את התחושות
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על הקציצות טריות לאורך זמן?
אחרי שהכנתם אותן, אתם יכולים לשמור את הקציצות במיכל מכוסה במקרר עד 3 ימים. ואם אתם רוצים לחכות, תוכלו לקפוא אותן ולהכין על מנת שהן יציעו נימוחות, אפילו לאחר ההקפאה.
האם ניתן להכין את המתכון בלי בשר?
בהחלט! קיימת אפשרות מצויינת להשתמש בטופו או בסויה. זה מצוין למי שמעוניין בהעדפות טבעוניות.
באיזה טמפ' צריך לטגן את הקציצות?
חום בינוני-גבוה יבטיח שהקציצות יתפוס צבע מדהים ויישארו עסיסיות בתוכנן.
מהם הגיוונים האפשריים למתכון הזה?
אפשר להוסיף לתערובת תבלינים כמו כמון או פפריקה לקבלת ניחוח נוסף. כל גיוון יוסיף יותר לעולם של טעמים!
אפשר להכין את הקציצות בתנור?
כמובן! על ידי הנחתן בתבנית מרופדת בנייר אפייה והנחת שמן על מנת לאפיין יפה.
האם ניתן להשתמש באפונה משימורים?
נכון, אבל תמיד עדיף להשתמש באפונה קפואה או אפילו טרייה.
כמה זמן צריך לבשל את תפוחי האדמה?
15-20 דקות עד לריכוך.
מה ניתן להחליף אם אין פנקו?
אפשר להשתמש בפרורי לחם רגילים או דגנים שונים.
כיצד ניתן להוסיף חריפות למתכון?
הוסיפו צ'ילי קצוץ לתערובת או רוטב חריף לצלחת!
מה אפשר להגיש עם קציצות כדי להפוך את המנה למלאה?
אפשר להוסיף קוסקוס, תפו"א בתנור, אורז או סלט צדדי מרענן.
נסכם ונאמר – אם חיפשתם מנה מדהימה, ממכרת ומעלפת, הקציצות האלו בדיוק מה שחיפשתם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות – זה יעזור להם גם להכניס את הטעמים המושלמים הללו למטבח!