עוף בגריל עם תפוחי אדמה – מתכון שאסור לפספס!
עוף בגריל עם תפוחי אדמה – מתכון אגדי!
כאשר אנחנו מדברים על אוכל שהלב מתמלא בו בשמחה, עוף בגריל עם תפוחי אדמה הוא מתכון מדהים שיגרום לכולם לשאול "איך עשיתם את זה?". כשתפגשו את הריח המשגע של העוף שמתבשל על הלהבה, תשמעו את הקליפת הקראנצ'ית פוגשת את תפוחי האדמה המושלמים שניצלים בתנור, תרגישו שהגעתם לבית של סבתא. זו בדיוק התחושה שנרצה להעניק לכם במתכון הזה.
במהלך השנים, העוף בגרil הפך לאחד המאכלים הכי נפוצים והכי טעימים שיש. עם התוספות הנכונות, זה יכול להיות אוכל שאי אפשר להפסיק לאכול, ממש ללקק את האצבעות! במדריך הזה נביא לכם את המתכון המושלם, שלא רק שישביע את רעבונכם אלא גם יהפוך את הארוחה לחוויה משפחתית שנשארת בזיכרון. בואו נצלול לתוך עולם הטעמים הגבוהים!
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את מתכון העוף בגריל עם תפוחי אדמה, נצטרך לערוך קודם לכן רשימה מסודרת של רכיבים. רכיבים אלו לא רק יהפכו את האוכל שלנו למדהים, אלא גם יחסכו זמן ומאמץ. קחו בחשבון שהתוספות שיביאו את המתכון הזה לרמה כזו שהיא משגעת!
- 1 ק"ג עוף (חלקים כמו כרעיים או נתחי חזה)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 3 כפות שמן זית
- כף פפריקה חריפה (או מתוקה לפי טעמכם)
- תיבול נוסף: מלח, פלפל שחור, ותיבול לפי בחירתכם – אורגנו, טימין או רוזמרין
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות דחוסות של מיץ לימון טרי
- חצי כפית cayenne pepper (אם אתם אוהבים חריף)
מרכיבים חלופיים
עכשיו, אם תחפשו גרסאות שונות למתכון, יש מקום ליצירתיות! אפשר להשתמש בעוף אורגני או של תרנגולות חופשיות כדי להרגיש טוב יותר על מה שאתם אוכלים. אפשר גם להחליף את תפוחי האדמה בירקות נוספים כמו כרובית או גזר. אם אתם מפליגים למקום חדש, אפשר להכין את המנה הזו בסגנון טבעוני על ידי שימוש בטופו או סרט כלשהו של צמחים כתחליף לעוף. פשוט מותירים את תיבול הסלט בהתאם לטעם האישי שלכם. האופציות רבות – תנו לדמיון שלכם לזרום!
שלבי ההכנה
ועכשיו בואו ניכנס למטבח, נרים את הסינר ונשלים את שלבי ההכנה המפורטות!
- חממים את הטנק ובוחרים להניח בו גם תבנית, ואם מתחשק לכם – שימו גם רשת על התבנית.
- מניחים בתבנית את תפוחי האדמה עם שמן זית, פפריקה, שום, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- השלב הבא: מצרפים את חלקי העוף לתערובת הזו, מקפידים לצפות את הכל היטב בתיבול.
- מעבירים לתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 45 דקות.
- לאחר שהעוף התקשה בחום וגם תפוחי האדמה קיבלו צבע זהב, גוללים את העוף לצד השני למשך 15 דקות נוספות.
- מגישים לאחר 5 דקות מנוחה לכל האנשים האהובים עליכם – מושלם!
שדרוגים אפשריים
לכל מי שרוצה להקפיץ את המתכון, קחו את זה לשלב הבא!
- שילוב של עשבי תיבול טריים: שימו רוזמרין או טימין תחת לניילון נצמד בזמן בישול.
- מומלץ לשדרג עם רוטב סויה מוכנה לשדרוג טעמים.
- אפשר להכניס עגבניות שרי ליד תפוחי האדמה לשדרוג של צבעים וטעמים.
- כמובן, גבינת פרמזן מעל תחבושת – טעם אגדי!
- ואי אפשר לשכוח להוסיף טחינה כאופציה לחיך חמאתי.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשדרג את הטעמים של העוף בגריל?
אם אתם רוצים להשרות את העוף לפני הבישול, לכו על תערובת של דבש עם סויה וקצת חרדל. תוספות טובות ביותר!
האם אפשר להשתמש בתנור טורבו?
בהחלט! עם טורבו תנור, תבצעו את אותה הפעולה, רק שימו לב להקטין את זמן הבישול בכחצי זמן.
איך יודעים שהעוף מוכן?
באמצעות מדחום בישול, והטמפרטורה צריכה להיות בין 75-80 מעלות צלזיוס.
מתי הכי טוב לאכול את זה?
מומלץ לחכות 10 דקות אחרי הוצאת העוף, כך הסחוסים שבשום לא נמצאים בו ומעשירים את הטעם.
האם אפשר להכין את זה מראש ולהקפיא?
בהחלט! ניתן להקפיא את העוף לפני הבישול שלו או גם לאחר מכן, אך כדאי לחמם את זה שוב בזהירות.
מה אני יכול להגיש לצד העוף?
זה ילך נהדר עם סלט ירוק מרענן, חומוס, או אפילו עם אורז לבן.
מה הגובה הנכון של העוף בתנור?
שמרו על מרחק של חצי ס"מ בין העוף וגב התבנית, כך שיתבשל היטב בו זמנית.
האם ניתן להחליף את תפוחי האדמה בעגבניות?
כמובן! שילוב בין תפוחי אדמה ועגבניות הוא שדרוג מרענן למנה!
איך אהיה בטוח שהמנה תהיה רכה ונימוחה?
בשלב הרטבת המיצים ומלח בגובה 200 מעלות היה כאן מעולה!
איך אני יכול לשתף את המתכון הזה?
אתם מוזמנים לשתף בשלל רשתות חברתיות שתרצו ואפילו להשאיר טיקים לחברים!
עכשיו לכו על זה, תכינו ותעשו לכולם טוב! אם אהבתם, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות וזכרו! אוכל טעים נועד לשתף!