סלט כרוב עם בוטנים ובצל ירוק שיפתיע אתכם!
"`html
סלט כרוב עם בוטנים ובצל ירוק
אין כמו להתענג על סלט קיץ מרענן, במיוחד כשמדובר בסלט כרוב משגע עם בוטנים ובצל ירוק! זהו סלט שמעורר תחושות קסומות של טעם, צבע ורעננות. כל ביס בסלט הזה הוא כמו חגיגת טעמים באגרוף קטן – מי לא אוהב שהאוכל שלו לא רק טעים, אלא גם מפנק? עם שילוב ממכר של כרוב קצוץ דק, בוטנים קלויים ובצל ירוק, תמצאו את עצמכם לוקחים עוד ועוד ביסים. כגודל הציפיות, כך גם הגודל של הקערה שתכינו – היא פשוט תתרוקן במהירות! נתחיל?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות יש לנו?
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק עבור: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשהתלהבות כבר קיימת, בואו נציץ לרשימת המרכיבים. מדובר במרכיבים פשוטים וטעימים, שאת רובם ניתן למצוא בכל מטבח. כל רכיב חוסך לכם זמן ומים, ובסופו של דבר מה שנשאר לנו הוא סלט אגדי שמהדק את כל הטעמים בצורה מושלמת.
- 1/2 כרוב קטן, קצוץ דק
- 1 כרישה או בצל ירוק קצוץ דק
- 100 גרם בוטנים קלויים, קצוצים גס
- 2-3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כף דייסת צ'ילי, או יותר לפי הטעם
- מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי ההכנה
כעת הגענו לחלק האהוב עליי – שלבי ההכנה! אפשר לפעמים להתבל בעשן מחנויות אוכל, אבל המתכון הזה כל כך פשוט, שיצא לי עליו כמה פעמים! בשום אופן לא תשברו את הראש, והנה העיקבות:
- קודם כל, קובעים את מצב הרוח עם מוזיקה שמחה.
- קולפים את הכרוב לקוביות או קצצים אותו כך שיתאים למרקם שמח.
- קולפים את הבצל הירוק או הכרישה שגם הוא יתן טעם החלום!
- שמים את הכרוב, הבצל והבוטנים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הרוטב סויה, חומץ אורז ושמן שומשום.
- למי שאוהב יותר חריף, עכשיו הזמן להוסיף את הצ'ילי.
- מערבבים את הכל היטב כך שהטעמים יתמזגו.
- מתבלים במלח ופלפל לפי טעם אישי.
- מניחים לסלט לשבת כמה דקות להתמזג, ואז מגישים!
חלופות אפשריות
אם מדובר בהעדפות דיאטטיות, אפשר לשדרג את המתכון בצורה נאה. רוצים לגרסה טבעונית? פשוט החליפו את הרוטב סויה לרוטב טופו. חיים על דיאטת ללא גלוטן? השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן. וגם, לבוטנים אפשר להחליף בשקדים קצוצים או אגוזי לימון. יחד עם זה, לא לשכוח שהתוספות יכולות להיות מרובות!
תוספות ושדרוגים
עכשיו שכולם כבר בעניינים, אפשר לדבר על תוספות נוספות שהופכות את הסלט הזה למדהים. אפשר להוסיף חתיכות של גזר קלוי או קצוץ דק שייתנו לסלט עוד צבעוניות. ואם אנחנו בענייני צבע, אפשר גם להוסיף פלפלים צבעוניים קצוצים. להרפתקנים שבינינו – הוספת סויה מתוקה תתן לקיץ את הטוויסט המושלם. ואולי לזרוק פנימה כמה עלי מנטה או כוסברה – זה משגע!
שאלות ותשובות
איך שומרים על הסלט טרי?
בגלל שהמרכיבים טריים, שימור עליהם תלוי רק בזמן. אפשר לשמור את הסלט במקרר ליום או יומיים, אבל לא מעבר.
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
כן, אך אם עושים זאת, כדאי להוסיף את הרוטב בסמוך להגיש כדי שהכרוב לא יתרכך.
מה אפשר לשים במקום בוטנים?
במקום בוטנים אפשר להשתמש בשקדים קלויים או אגוזי לוז – זה לגמרי משגע!
האם ניתן להפוך את הסלט ליותר חריף?
בהחלט! מוסיפים עוד דייסת צ'ילי. בשבילכם אני ממליץ להוסיף גם כמה פרוסות של פלפל חריף.
כמה זמן לקח להכין סלט כזה?
שמונה עשרה דקות לטובת החכמולוגים, והכי בטוח שנשארתם רעבים פלאש קדימה!
האם הסלט בריא?
באופן מוחלט! הוא מכיל רכיבים טבעיים וטריים, סיבים תזונתיים ורכיבים מזינים.
האם משתמשים בכול רכיב שנכתב במתכון?
כמובן, אבל תמיד ניתן לקבוע מה מתאים יותר לטעמכם האישי.
כיצד ניתן להגיש את הסלט?
על צלחת מרכזית או בתוך קופסה יפה, זה תלוי במצב הרוח.
האם זה סלט שמתאים לאירוח?
באופן כללי, כן! סלטים כאלו מאוד רכשו פופולריות באירועים.
תוך כמה זמן אוכל לסיים להכין את כל המרכיבים?
בסביבות 20 דקות וסלט מוכן על שולחן האירוח!
באופן כללי, אני ממליץ לכם לנסות את המתכון הזה ולשתף אותו ברשתות החברתיות. סלט ענק כמו זה צריך להיות חלק מהתפריט של כול אחד מכם. גילוי זהויות חדשות יכול להיות מהנה!
"`